Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van witte thee versus groene thee

Stap 5

 1. Net als hun naaste neef, zwarte thee, komen zowel witte thee als groene thee uit de bladeren van de Camellia sinensis-plant. De kleuren van de bladeren weerspiegelen de hoeveelheid verwelking en oxidatie die ze hebben ondergaan. Zowel witte als groene thee bevatten overvloedige hoeveelheden polyfenolen - antioxiderende plantaardige stoffen met bewezen gezondheidsvoordelen. Er is meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar groene thee dan naar witte thee, maar een voorlopig onderzoek suggereert dat witte thee een voorsprong kan hebben op het gebied van bescherming tegen kanker.

Thee-overzicht

 1. Groene thee wordt geproduceerd uit bladeren die niet verdord of geoxideerd zijn, terwijl witte thee uit jonge bladeren en knoppen komt. Witte thee is het minst verwerkt van alle theeën en heeft een zoetere, mildere smaak dan groen. Het National Cancer Institute meldt dat zowel witte als groene thee ongeveer dezelfde hoeveelheid catechinen bevatten, een specifiek type polyfenol. Deze natuurlijke plantaardige stoffen blijken tal van voordelen voor de gezondheid te hebben.

Voordelen van groene thee

 1. Het University of Maryland Medical Center meldt dat groene thee de groei van kankercellen in veel variëteiten van de ziekte kan helpen stoppen, waaronder borst, slokdarm, prostaat en maag. UMMC merkt op dat groene thee ook positieve resultaten heeft getoond bij het voorkomen van atherosclerose en hoog cholesterol, die beide kunnen leiden tot hartaandoeningen. Het kan ook thermogenese bevorderen, een vetverbrandingsproces dat bijdraagt ​​aan succesvol gewichtsverlies. Een rapport gepubliceerd in het "Journal of Indian Society of Periodontology" in 2012 wees uit dat groene thee zelfs een goede tandgezondheid kan bevorderen door ontstekingen en bacteriën geassocieerd met tandvleesaandoeningen te verminderen.

Voordelen van witte thee

 1. Als het gaat om kankerpreventie, kan witte thee een voordeel hebben ten opzichte van groen. Onderzoekers van het Linus Pauling Instituut in 2000 testten vier soorten witte thee op ratten om hun voordelen voor de bescherming van darmkanker te beoordelen. Vanwege het hogere gehalte aan witte thee van sommige polyfenolen, vonden de wetenschappers dat het beter was dan groen in het verminderen van schade aan DNA - een soort celschade die een voorloper van kanker kan zijn. De onderzoekers waarschuwden echter dat aanvullende studies nodig zouden zijn om dezelfde voordelen voor de mens te bevestigen.

Overwegingen bij het drinken van thee

 1. Zowel groene thee als witte thee bevatten minder cafeïne dan zwarte thee of koffie. Witte thee bevat het minst, met 30 tot 55 milligram per kopje, vergeleken met 35 tot 70 voor groene thee. Een studie gepubliceerd in "Molecular Nutrition and Food Research" in 2007 wees uit dat het toevoegen van citroen- of soja- of rijstmelk aan groene thee de opname van antioxidanten door het lichaam aanzienlijk verhoogde. Het National Cancer Institute adviseert dat warme thee grotere concentraties polyfenolen bevat dan soorten met ijs of flessen. Neem contact op met uw arts voordat u groene of witte thee aan uw dieet toevoegt, omdat deze sommige medicijnen kunnen beïnvloeden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407