Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van wortelsap om gewicht te verliezen

Waarschuwingen

 1. Heb je ooit overwogen om appelsap, boerenkool of wortelsap te drinken om af te vallen? De sapgekte verovert de wereld stormenderwijs - en niet zonder reden. Vers fruit en groentesappen zitten boordevol antioxidanten en bevatten slechts enkele calorieën per portie.

 2. Wortelsap zit bijvoorbeeld boordevol vitamine A, kalium, mangaan en carotenoïden en biedt zowel smaak als voeding.

Waarschuwingen

 1. Wortelsap is geen wondervetverbrander en helpt u 's nachts niet slanker te worden. Het is echter rijk aan vitamine A, carotenoïden, antioxidanten en andere bioactieve stoffen die helpen adipositeit te verminderen, gewichtsverlies te vergemakkelijken en mogelijk aan obesitas gerelateerde complicaties te voorkomen.

Wortelsap Voedingsfeiten

 1. Oranje wortelen en hun sap behoren tot de beste voedingsbronnen van bètacaroteen. Deze antioxidant geeft wortelen hun felle kleur en kan in het lichaam worden omgezet in vitamine A.

 2. Paarse wortelen zijn rijk aan anthocyanen en andere fenolische verbindingen die uw hart gezond houden. Luteïne, een natuurlijk voorkomende carotenoïde in gele en paarse wortelen, beschermt uw ogen tegen oxidatieve stress en kan het risico op staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie verminderen.

 3. Deze groenten worden al lang gebruikt vanwege hun rijke smaak en voedingswaarde. Een kopje geraspte wortelen, of een portie, bevat slechts 45 calorieën en biedt meer dan 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A. Het is ook een goede bron van vezels, calcium, kalium, magnesium en vitamine K. Wortelsap is zelfs voedzamer.

 4. Het is niet ongewoon om dieters wortelsap te zien drinken voor gewichtsverlies, verbeterd zicht en een betere gezondheid. Met slechts 47 calorieën per portie is het onwaarschijnlijk dat deze drank inches aan je taille toevoegt. Een portie (een half kopje) levert de volgende voedingsstoffen:

 5. Wortelsap bevat ook grote doses vitamine E, alfa- en bètacaroteen, luteïne, zeaxanthine en sporenelementen. Sinaasappelsap levert in vergelijking 56 calorieën en 10,4 gram suikers per portie (een half kopje). Het is aanzienlijk lager in vitamine A en hoger in vitamine C.

 6. Dezelfde hoeveelheid appelsap bevat 57 calorieën en 11,9 gram suikers per portie, terwijl grapefruitsap 46 calorieën en 10 gram suikers per portie bevat (een half kopje). Druivensap bevat nog meer calorieën en koolhydraten. Een portie (een half kopje) levert 76 calorieën en 18,7 gram koolhydraten, waaronder 18 gram natuurlijke suikers.

Voordelen van wortelsap

 1. Zoals u ziet, bevat wortelsap minder suiker dan de meeste sappen, waardoor het ideaal is voor koolhydraatarme lijners. Het bevat ook krachtige antioxidanten, vooral luteïne, zeaxanthine en carotenoïden. Volgens een beoordeling in september 2018 in het tijdschrift Nutrients heeft luteïne gunstige effecten op het gezichtsvermogen, de cognitieve functie en de cardiovasculaire gezondheid. Het vertoont ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij de behandeling van kransslagaderaandoeningen.

 2. Beta-caroteen, een van de meest voorkomende voedingsstoffen in wortelsap, kan het risico op sterfte door alle oorzaken verlagen, zoals gemeld in een beoordeling in mei 2016 gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten. Bovendien kan het beschermen tegen diabetes type 2 en hartziekten. Een cohortonderzoek gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in november 2015 suggereert dat een dieet rijk aan carotenoïden kan helpen metabool syndroom te voorkomen.

 3. Na inname wordt deze antioxidant omgezet in vitamine A. Uw lichaam heeft deze in vet oplosbare vitamine nodig om skeletachtige en zachte weefsels op te bouwen en te onderhouden, huidcellen te vervangen, infecties te bestrijden en meer. Beta-caroteen bestrijdt ook oxidatieve stress, ondersteunt de immuunfunctie en beschermt tegen chronische ziekten, volgens de beoordeling in wetenschappelijke rapporten.

 4. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten komt wortelsap uw gezondheid en levensduur ten goede, maar helpt het ook bij het afvallen? Volgens het laatste onderzoek is het antwoord ja.

Wortelsap en gewichtsverlies

 1. Het drinken van wortelsap voor gewichtsverlies zal uw lichaam niet van de ene dag op de andere transformeren. Deze drank kan echter je antioxidantstatus en algehele dieet verbeteren. Bovendien kunt u het gebruiken als vervanging voor frisdrank en andere dranken met veel suiker.

 2. Bepaalde voedingsstoffen in wortelsap kunnen gewichtsverlies bevorderen, volgens een studie gepubliceerd in de december 2015-editie van de Lifestyle Genomics. Onderzoekers hebben ontdekt dat vitamine A kan helpen om overgewicht in de buik te verminderen, vooral visceraal vet. Dit type vetweefsel omringt uw vitale organen, waardoor het risico op cardiometabolische aandoeningen wordt verhoogd.

 3. Een recentere studie die in december 2017 in Clinical Nutrition werd gepresenteerd, suggereert dat retinol (een natuurlijke vorm van vitamine A), bètacaroteen, lycopeen en andere antioxidanten de vetachtigheid kunnen verminderen en vetverlies kunnen ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen ze beschermen tegen obesitas-gerelateerde complicaties, zoals hypertensie. Bovendien is vitamine A-tekort gekoppeld aan metabool syndroom, obesitas en verhoogde triglycerideniveaus.

 4. Zoals eerder vermeld, is wortelsap een uitstekende bron van carotenoïden. Deze natuurlijke verbindingen spelen een sleutelrol in het metabolisme en de differentiatie van vetcellen. Bepaalde carotenoïden kunnen zelfs de vetoxidatie verhogen, de adipositas verminderen en vetopslag voorkomen, volgens een overzicht in augustus 2016 gepubliceerd in het tijdschrift Carotenoids in Nature.

Wortelsap: vriend of vijand?

 1. De bovenstaande bevindingen tonen aan dat het drinken van wortelsap voor gewichtsverlies een nuttige strategie kan zijn. U moet echter nog steeds bewust eten en op uw porties letten. Wortelsap is niet calorievrij. Als je er teveel van drinkt, tellen de calorieën op.

 2. Geniet van deze drank als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, in plaats van te vertrouwen op saprecepten voor gewichtsverlies. De onderzoekers van Harvard Health Publishing waarschuwen voor de mogelijke gevaren van sap. Zelfs de gezondste fruit- en groentesappen kunnen leiden tot gewichtstoename wanneer ze teveel worden geconsumeerd. Bovendien bevatten deze dranken weinig of geen vezels en eiwitten, twee voedingsstoffen die je vol houden en honger onderdrukken.

 3. Dit betekent niet dat wortelsap niet goed voor je is. Integendeel, het kan uw opname van voedingsstoffen verhogen en de algehele gezondheid verbeteren. Sapvasten is echter een heel ander verhaal. Leven van sappen gedurende dagen of weken kan leiden tot vermoeidheid, spierverlies, spijsverteringsongemakken en tekorten aan voedingsstoffen.

Wortelsap: vriend of vijand?

 1. Wanneer het teveel wordt geconsumeerd, kan wortelsap een gelige verkleuring van de huid veroorzaken. Een andere mogelijke bijwerking is hypervitaminosis A, een aandoening die misselijkheid en braken, duizeligheid, problemen met het gezichtsvermogen en andere symptomen veroorzaakt die van invloed kunnen zijn op uw gezondheid en kwaliteit van leven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407