Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De voordelen van Yellow Squash

Mogelijke contra-indicaties

 1. Gele pompoen is een vorm van zomerpompoen en bestaat uit verschillende soorten crookneck en straightneck. Deze groenten groeien in veel gebieden van de Verenigde Staten en, wanneer in het seizoen, kun je meestal gele pompoen vinden op lokale boerenmarkten, langs de weg fruit en groente kraampjes en supermarkten. Gele pompoen is een veelzijdige groente die verschillende voedingsvoordelen oplevert en wordt in veel soorten gerechten gebruikt.

Lage koolhydraten en calorieën

 1. Gele pompoen bevat uitzonderlijk weinig calorieën, met ongeveer 20 calorieën in een kleine groente en 30 calorieën in een middelgrote groente. De weinige calorieën in gele pompoen zijn voornamelijk afkomstig van het koolhydraatgehalte, dat ook laag is. Een portie van 1 kop gesneden gele pompoen bevat ongeveer 4 gram koolhydraten. Gele pompoen is een goede optie om calorierijke groenten, zoals aardappelen en maïs, in uw voedingsplan te vervangen, vooral als u probeert uw dagelijkse calorie-inname te verminderen.

Vetarm, cholesterolvrij

 1. Zoals de meeste groenten bevat gele pompoen weinig vet en geen meetbare cholesterol. Een kleine gele pompoen, of 1 kop gesneden pompoen, bevat ongeveer 0,2 gram vet; een middelgrote gele pompoen bevat ongeveer 0,4 gram. Gezonde opties voor het bereiden van verse gele pompoen zijn grillen, bakken en stomen zonder toegevoegde vetten. Het beperken van uw inname van vetten en cholesterol is een belangrijke stap om uw risico op hartaandoeningen te helpen verminderen.

Vitamine C

 1. Gele pompoen toevoegen aan uw voedingsplan biedt u een bron van gematigde niveaus van vitamine C in de voeding. Een portie gesneden gele pompoen van 1 kop bevat ongeveer 19 milligram vitamine C. Uw lichaam heeft vitamine C nodig om collageen te vormen, dat zich in uw huid, bloedvaten, gewrichten en botten bevindt. Vitamine C helpt u ook infecties te bestrijden door uw immuunsysteem te ondersteunen.

IJzer en folaat

 1. IJzer en folaat worden vaak in hoge concentraties aangetroffen in vlees, eieren en andere van dieren afkomstige voedingsmiddelen. Gele pompoen is een alternatieve plantaardige bron van deze voedingsstoffen. Een kopje gesneden gele pompoen levert u ongeveer 0,5 milligram ijzer en 35 microgram folaat. Uw lichaam heeft ijzer en folaat nodig om de normale productie van rode bloedcellen te handhaven en bloedarmoede te voorkomen. Foliumzuur is ook belangrijk tijdens de vroege zwangerschap en ondersteunt de normale ontwikkeling van de foetale hersenen en het zenuwstelsel.

Beta-caroteen en luteïne

 1. Gele pompoen bevat hoge concentraties bètacaroteen en luteïne. Beta-caroteen is een antioxidant die helpt uw ​​lichaam te beschermen tegen schade door verontreinigende stoffen en chemicaliën die vrije radicalen worden genoemd. Luteïne in de voeding kan helpen de ontwikkeling van staar en de aan de leeftijd gerelateerde oogaandoening - maculaire degeneratie - te voorkomen, wat kan leiden tot blindheid. Een kopje gesneden gele pompoen levert u ongeveer 135 microgram bètacaroteen en 2.400 microgram luteïne. Voeg in blokjes gesneden of geraspte gele pompoen toe aan stoofschotels, salades, stoofschotels en soepen om uw inname van deze voedzame groente te vergroten.

 2. Gele pompoen bevat hoge concentraties bètacaroteen en luteïne. Beta-caroteen is een antioxidant die uw lichaam helpt beschermen tegen schade door verontreinigende stoffen en chemicaliën die vrije radicalen worden genoemd. Luteïne in de voeding kan helpen de ontwikkeling van staar en de aan de leeftijd gerelateerde oogaandoening - maculaire degeneratie - te voorkomen, wat kan leiden tot blindheid. Een kopje gesneden gele pompoen levert u ongeveer 135 microgram bètacaroteen en 2.400 microgram luteïne. Voeg in blokjes gesneden of geraspte gele pompoen toe aan stoofschotels, salades, stoofschotels en soepen om uw inname van deze voedzame groente te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407