Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De zeer echte psychologische voordelen van koken voor andere mensen

50 van de beste dessertrecepten aller tijden

 1. In dit snelle leven is het moeilijk om tijd te vinden om te koken, vooral als je een gezin te eten geeft. Natuurlijk, bakken voor andere mensen kan leuk zijn (en voordelig, het blijkt), maar het koken van maaltijden kan meer als een karwei voelen. Mensen zijn altijd op zoek naar manieren om het koken gemakkelijker in hun drukke schema's te laten passen, en daarom is de populariteit van eenvoudige recepten zoals diners met één pot, pannenmaaltijden en recepten met twee ingrediënten enorm gestegen.

 2. Eenvoudige recepten kunnen helpen, maar misschien missen we al die tijd echte inspiratie. Omdat blijkt dat koken, vooral wanneer het voor anderen klaar is, met een aantal positieve psychologische voordelen komt. En deze positieve effecten kunnen voldoende zijn om ons de keuken in te krijgen.

Koken voor anderen is een altruïstische daad, maar ook zoveel meer.

 1. Een handeling verrichten voor een ander mens, zoals koken voor hen, is een vorm van altruïsme. En altruïsme kan mensen gelukkig maken en verbonden zijn met anderen.

 2. "Er is een enorme hoeveelheid zelfvertrouwen en zelfvertrouwen stimuleren, het uitvoeren van een handeling als koken voor anderen," verklaarde Julie Ohana, een erkend klinisch maatschappelijk werkster en culinaire kunsttherapeut. "En dat is een deel van wat zich leent voor die psychologische effecten van het kunnen doen van iets waar je je echt goed bij voelt."

 3. Maar als het gaat om koken, is er nog een ander element van het daadwerkelijk voeden van iemand, dat nodig is om te overleven, dat een rol speelt. Koken voor anderen is koesteren, het is onderhoud, het helpt hen in leven te houden.

Koken is een vorm van koesteren.

 1. "Geven aan anderen vervult ons op zoveel manieren", legt Michal AviShai uit, een culinaire arts-therapeut met een MA in kunsttherapie van Lesley College. "En nog meer wanneer het kookt omdat voeden een overlevingsbehoefte vervult, en dus komt ons gevoel van vervulling niet alleen voort uit het goede van het geven, maar ook uit het feit dat we op een heel primaire manier hebben 'geholpen'. We brandstof hebben gegeven. "

 2. Koken voor anderen helpt ons ook ons ​​te binden aan onze geliefden en medemensen. Michael Pollan zei het het beste toen hij de Boston Globe vertelde: "Koken gaf ons de maaltijd en de maaltijd gaf ons beschaving." En verbonden voelen met anderen kan grote gevolgen hebben, zoals een langer leven leiden en meer geluk.

Koken kan banden creëren.

 1. "Als je voor iemand kookt, zelfs als deze niet aanwezig is tijdens de act, kan dit absoluut een gevoel van nabijheid brengen doordat je je liefde en zorg voor iemand, "heeft Riccio gedeeld.

 2. "Het is een zeer intieme activiteit. En door hen iets te bieden dat ze mogelijk nodig hebben, laat je ze echt zien dat ze je steun, je liefde, je steun hebben, en dat is het soort iets dat echt, echt het welzijn, positieve groei en nabijheid in relaties bevordert, "werkte Riccio uit.

 3. En relaties aangaan en onderhouden is een cruciaal onderdeel van het leiden van een bloeiend leven. Net als bij voedsel en water is het maken van verbindingen voor mensen een van onze basisbehoeften. En koken voor anderen helpt ons die verbindingen op te bouwen en te versterken.

Koken is een vorm van zelfzorg.

 1. De feitelijke handeling om voor jezelf te zorgen en de tijd te nemen om je lichaam te voeden is aanzienlijk.

 2. "Er is een element van zelfzorg in koken", zegt Nedra Shield, een erkende onafhankelijke klinische maatschappelijk werker in het Northampton Centre for Couples Therapy. "Als je goed voedsel voor jezelf kookt of dingen waardoor je je goed voelt, kan koken letterlijk voedzaam voor jezelf zijn en dat is belangrijk."

 3. Denk er eens over na: koken voor uzelf helpt u niet alleen gezonder te eten omdat u niet uit eten bent, maar het stuurt uzelf ook een bericht dat u belangrijk bent.

 4. Koken kan ook het zelfvertrouwen en het zelfvertrouwen vergroten.

 5. "Wanneer ik met kinderen met sociale problemen werk, heb ik gezien dat koken kan helpen om hun zelfvertrouwen prachtig te verhogen," deelde AviShai. En vertrouwen is een belangrijk onderdeel van zelfzorg.

Koken is een oefening in mindfulness.

 1. Inmiddels hebben de meesten van ons gehoord van de wonderen van het opnemen van mindfulness in ons leven. De voordelen lopen uiteen van het verbeteren van de concentratie tot het verminderen van stress tot het stimuleren van een gezonde levensstijl. "Er is heel veel bewijs dat mindfulness goed is voor je geestelijke gezondheid," deelt Shield.

 2. "Dus als je bewust kookt, kan het extreem therapeutisch zijn. En koken is een van die taken waarbij het je kan aanmoedigen om echt te focussen," legde Shield uit.

 3. Koken en afleiding gaan niet goed samen. Als je je focus verliest, kunnen dingen gemakkelijk mislopen: loop een minuutje weg en je kunt de uien verbranden, inchecken met je telefoon en je pastawater kan overlopen.

 4. Koken kan meer dan ons helpen om mindfulness te oefenen, het kan ons ook helpen betekenisvolle connecties te maken - niet alleen met de mensen met wie we koken of voor, maar ook mensen uit ons verleden .

 5. Ohana legt uit: "De tijd doorgebracht in de keuken leent zich voor introspectief. Alle zintuigen zijn verbonden aan een kookervaring en geheugen is verbonden met het reukvermogen. Wanneer je in een keuken en je koken iets, het kan de herinnering oproepen aan een gerecht dat je vroeger met je grootouders at. Mensen worden gemakkelijk teruggetrokken naar die herinneringen terwijl ze koken, en er zijn veel van die herinneringen. Daarom kan koken vooral zijn therapeutisch. "

 6. Opnieuw verbinding maken met die herinneringen, vooral als ze blij zijn, kan zeer positief zijn. Sommige wetenschappers vermoeden dat ze krachtig genoeg kunnen zijn om te worden gebruikt als een effectieve behandeling voor depressie.

 7. "Dat is een van de interessante dingen van koken, is dat als je naar alle psychologische voordelen kijkt, er een cumulatief effect is: het is zelfzorg, het zorgt voor anderen, het is fysieke zorg, het is mindfulness en het raakt aan het voldoen aan basisbehoeften voor jezelf en anderen. Er zijn veel dingen die een maaltijd voor anderen bereiden, "vat het samen.

 8. Koken brengt ons samen en het blijft gemeenschappen creëren - en met gemeenschap komen gevoelens van verbondenheid en geluk. Nu hoef je alleen nog maar de tijd te nemen om koken in je drukke leven op te nemen, maar je hebt tenminste alle motivatie die je ooit nodig zult hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407