Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Delicata-pompoen: de glutenvrije, vezelrijke oogbotversterker

Geschiedenis / feiten

 1. Met een smaak vergelijkbaar met de zoete aardappel, kastanje en maïs, is het vlees van de delicata-pompoen zoet. Dit prachtige ontwerp van de natuur, bestaande uit een cilindrische of langwerpige vorm, geelachtig, bruin of crème in kleur met groene strepen, is een glutenvrij, vezelrijk voedsel vol gezondheidsvoordelen die perfect zijn voor iedereen die een glutengevoelig dieet volgt.

 2. Delicata-pompoen is een winterpompoen die ook Boheemse pompoen, zoete aardappelpompoen of pinda-pompoen wordt genoemd, en omdat het zijn vorm behoudt tijdens het koken, is het de perfecte eetbare kom die kan worden gevuld en gebakken met vlees, quinoa of andere heerlijke gerechten. Net als bij pompoenvoeding is het een gezond alternatief zonder vet of cholesterol en bevat het weinig koolhydraten, terwijl het tegelijkertijd veel vitamine A en C levert. (1) En de voordelen van delicata-squash houden daar niet op.

Voordelen van Delicata Squash

 1. De meeste pasta bevat gluten, maar de delicata-pompoen kan een geweldig alternatief zijn voor pasta. Als je ooit spaghettipompoen met tomatensaus hebt gehad, kun je delicata-pompoen op een vergelijkbare manier overwegen. Je kunt de pompoen in dunne noedelvormen snijden, net als zoodles gemaakt van courgette, en licht sauteren en vervolgens je favoriete saus bedekken. (2)

 2. De delicata-pompoen is een vezelrijk voedsel, met een huid die vooral veel vezels bevat, en omdat de meeste Amerikanen niet genoeg vezels krijgen, helpt elk beetje. Vezel is super belangrijk omdat het de stoelgang normaliseert, het cholesterolgehalte helpt verlagen en de bloedsuikerspiegel kan helpen beheersen. (3, 4)

 3. De delicata-pompoen bevat een flinke hoeveelheid ijzer. IJzer is nodig om te helpen bij een gezonde celproductie in ons lichaam. IJzer helpt bij de vorming van eiwitten die in staat zijn om zuurstof te leveren aan het lichaam, spieren en bloedbaan. De groei van de cellen vereist ijzer om te helpen bij het proces.

 4. Omgekeerd kan ijzertekort dit proces verstoren, dus consumeer deze pompoen om ijzertekort te voorkomen en een gezonde celproductie te verbeteren.

 5. We weten dat calcium helpt bij het bevorderen van sterke en gezonde tanden en botten. Delicata-pompoen bevat calcium dat kan helpen die botten te versterken, vooral naarmate je ouder wordt. Om gezonde botmassa te krijgen, iets dat cruciaal is voor de preventie van osteoporose, hebben we veel calcium nodig om botverlies te helpen herstellen of minimaliseren. Het helpt vroeg in het leven, vooral degenen die betrokken zijn bij atletiek, maar ook later in het leven - in het bijzonder voor vrouwen.

 6. De Consensus Development Conference presenteerde in juni 1994 nieuwe richtlijnen bij de National Institutes of Health, waarin vrouwen werden aanbevolen dagelijks 1000 milligram calcium te nemen. Voor vrouwen ouder dan 65 jaar wordt 1500 milligram per dag voorgesteld. (5)

 7. Delicata-squash bevat veel vitamine A en we zijn bekend met het feit dat vitamine A cruciaal is voor een goed zicht en een gezond stel ogen. Dit komt omdat onze ogen bepaalde pigmenten moeten produceren om het volledige spectrum licht goed te kunnen zien. Als u vitamine A of andere oogvitaminen mist, mag u deze pigmenten niet produceren en dat kan leiden tot oogproblemen, zoals nachtblindheid en droge ogen.

 8. Volgens de American Academy of Ophthalmology is vitamine A-tekort de belangrijkste oorzaak van blindheid die kan worden voorkomen. Het meldt dat ongeveer "250.000 tot 500.000 kinderen elk jaar blind worden vanwege vitamine A-tekort." (6)

 9. Delicata-pompoen is een van de beste vitamine C-voedingsmiddelen. Vitamine C biedt veel voordelen en hoewel er nog steeds onderzoeken worden uitgevoerd naar de vraag of het de verkoudheid bestrijdt, is er bewijs dat het helpt het immuunsysteem te stimuleren. Er is gemeld dat veel cellen in het immuunsysteem vitamine C kunnen opslaan, wat nodig is om het immuunsysteem goed te beschermen. (7)

Delicata Squash Nutrition

 1. Delicata-pompoen is een erfstukras, waardoor het nog specialer is en een eetbare pompoen is die verband houdt met de komkommer, watermeloen en de meloen.

 2. Een kopje pompoen (ongeveer 205 gram), zeer vergelijkbaar met delicata-pompoen, bevat ongeveer: (8)

Recepten Delicata-pompoen

 1. Deze prachtige recepten voor delicata-squash zullen zeker elk bord en het perfecte vakantiebijgerecht verbeteren:

 2. Geroosterde Delicata-squashringen

 3. Probeer deze hieronder voor meer ideeën voor delicata squashrecepten:

Delicata Squash selecteren en gebruiken

 1. Het is het beste om een ​​squash te kiezen die geen krassen of kneuzingen heeft om snel bederven op te heffen. Bij het kiezen van delicata-pompoen, zoek er een die stevig en zwaar is met een crèmekleur. Een die klaar is om te eten is meestal geel of crème met groene strepen. U moet ze ongeveer drie maanden op een koele, droge plaats kunnen bewaren.

 2. Omdat de wanden van de delicata-pompoen dun zijn, heeft deze de neiging om vrij snel te koken. Om delicata-pompoen te bereiden, kunt u deze in ringen van een kwart inch snijden en deze dan zacht en een beetje gekarameliseerd bakken, maar zorg ervoor dat u de zaden eerst verwijdert. Net als bij de eikelpompoen, kunt u deze halveren en vervolgens ongeveer 30 minuten bakken. Roosteren met olijfolie of kokosolie tot gekarameliseerd is ook heerlijk.

 3. De suikerbrood- en honingbootvariëteiten zijn gekruist met de populaire pompoen en zijn erg zoet. Je merkt misschien een beetje een smaak van karamel, hazelnoot en bruine suiker. In feite blijven deze kleine jongens meestal niet te lang op de markt, dus als je ze ziet, moet je er een paar pakken.

Geschiedenis van Delicata Squash

 1. De delicata-pompoen is onderdeel van dezelfde soort als de eikel- en spaghettipompoenen. Zaden van de delicata werden verkocht in 1891, waardoor het populair werd in de vroege 20e eeuw. Maar omdat de schil van de delicata eetbaar is en niet zo hard als sommige andere squashrassen, is deze kwetsbaar voor ziekten, waardoor de populariteit uiteindelijk afneemt.

 2. Er zijn een paar variëteiten ontwikkeld, waarvan er één de Bush Delicata van Cornell wordt genoemd, die is ontwikkeld door Cornell University. Dit werd beschouwd als een enorm succes voor Cornell omdat het ziekteresistent was. Het was zelfs bekroond, genoemd als een All-America Selection uit 2002 en werd beschouwd als de hoogste onderscheiding in de zaadindustrie en het eerste door Cornell University ontwikkelde ras dat in bijna 40 jaar een dergelijke prijs kreeg. (9)

 3. Andere variëteiten zijn zoete knoedel, suikerbelasting en honingboot, een zoetere versie.

 4. Zoals bij elk voedsel is het belangrijk om rekening te houden met een ongebruikelijke reactie, zoals jeuk of zwelling, maar er zijn geen bekende problemen met de delicata-pompoen. Vanwege het vezelgehalte kan te veel winderigheid veroorzaken.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407