Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Desserts voor gastritis

Overwegingen

 1. Als u last heeft van gastritis, betekent het verlichten van de symptomen vaak dat u een aantal favoriete voedingsmiddelen en dranken uitsnijdt: koffie, koolzuurhoudende dranken, zure en gekruide voedingsmiddelen. Als je een zoetekauw bent, is het grootste offer dat je kunt overwegen, hoe desserts je gastritis-symptomen kunnen helpen of kwetsen. Het is echter niet nodig om snoep volledig te verbeuren; met mate kunt u genieten van bepaalde desserts, zelfs tijdens een behandeling voor gastritis.

Te vermijden desserts

 1. Helaas staat chocolade bovenaan de lijst van desserts om te voorkomen dat u gastritis heeft. Dat komt omdat chocolade cafeïne bevat, die de maagwand kan irriteren en de symptomen van gastritis kan verergeren, volgens Drugs.com. Daarom moet u cakes, snoeprepen, koekjes, brownies, fudge en andere desserts die chocolade bevatten vermijden terwijl uw gastritis-symptomen aanhouden. Om je verlangens te beheersen, kun je af en toe kleine porties vanillecake of pindakaaskoekjes vervangen.

Dairy

 1. Patiënten met gastritis moeten ook de meeste zuivelproducten beperken, met name vetrijke zuivelproducten zoals ijs. Kleine porties van bepaalde soorten magere yoghurt, bevroren yoghurt, vla of pudding kunnen in sommige gevallen echter acceptabel zijn. Vraag uw arts om advies over wat u kunt eten terwijl u gastritis heeft.

Fruits

 1. Hoewel fruit deel moet uitmaken van een goed uitgebalanceerd dieet, kunnen alleen die met een laag zuurgehalte de ongemakkelijke symptomen van gastritis helpen verlichten. Vruchten met een hoge zuurgraad die gastritisproblemen verergeren zijn sinaasappels, grapefruit, citroenen en limoenen. Vermijd alles bij het bereiden van desserts. Desserts gemaakt met fruit met een lagere zuurgraad zoals appels, perziken of bessen kunnen echter acceptabel zijn, evenals alles dat bananen bevat, zoals muffins, brood of pannenkoeken.

Algemene overwegingen

 1. Als algemene regel geldt dat gastritispatiënten hun dagelijkse suikerinname moeten controleren, omdat het bekend is dat het irritatie en ontsteking verhoogt. Eet dus met mate desserts en zorg ervoor dat u uw dieet afrondt met ontbijt-, lunch- en avondmaaltijden die maagzuren neutraliseren. Zoals altijd, moet je voedsel vermijden - als dessert of anderszins - waarvan je arts zegt dat het je toestand kan verergeren, en mag je alleen eten waarvan hij zegt dat het acceptabel is.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c