Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Deze voedingsdeskundige verrast ons met een hart-gezonde Red Velvet Cupcake

De onderste regel

 1. Beweeg over, rode fluwelen cakemixen en kleurstoffen - deze Valentijnsdag laten we harten een beat overslaan met bieten. Ze zeggen tenslotte dat de maag de weg naar het hart is, en in dit geval is het echt waar!

 2. Omdat ik diëtist ben, hebben mensen begrepen dat mijn feestsnacks waarschijnlijk ergens een verborgen groente zullen hebben. En ik heb de truc geleerd voor het opnemen van bieten in cupcakes of andere gebakken producten zoals brownies, pannenkoeken en koekjes: bietenpoeder!

 3. Gemaakt van gemalen, droge bieten, bevat bietenpoeder nog steeds de krachtige voedingsstoffen en antioxidanten van de hele groente. Het is ook glutenvrij en een geweldig alternatief voor kunstmatige rode kleurstoffen voor levensmiddelen. Moeders die de voedingsbronnen van hun kinderen willen variëren, kunnen eenvoudig een portie van dit functionele poeder toevoegen aan soepen en gebak, inclusief desserts.

 4. Hier zijn nog een paar andere redenen waarom u de voordelen van bieten niet kunt "bieten".

1. Bieten helpen de bloeddruk onder controle te houden

 1. Volgens de American Heart Association heeft bijna de helft van de Amerikaanse volwassenen hoge bloeddruk - een verbluffende statistiek, vooral omdat hoge bloeddruk een voorloper is van andere ziekten, waaronder hartfalen. Bestrijd uw risico door bieten toe te voegen, die veel nitraten bevatten.

 2. Nitraten worden in het lichaam omgezet in stikstofoxide. Dit is een molecuul dat de bloedvaten ontspant en verwijdt, waardoor er meer bloed vrij doorheen kan stromen, waardoor je bloeddruk niet hoog wordt. Stikstofoxide helpt je lichaam ook om zuurstof efficiënter te gebruiken.

 3. In één onderzoek dronken 20 oudere volwassenen met hartfalen gedurende één week dagelijks bietensap, naast hun dieet. Onderzoekers ontdekten dat de deelnemers aan de studie een verlaging van hun bloeddruk hadden.

2. Bieten stimuleren het immuunsysteem

 1. Bieten bevatten veel vitamine C, de vitamine waar we allemaal bij het eerste teken van een verkoudheid naartoe gaan. Dit komt omdat het werkt om ons immuunsysteem te versterken. Het is geweldig om groenten zoals bieten, paprika en spinazie in je groenterepertoire op te nemen voordat er tekenen van snuiven zijn, vooral in de winter.

 2. Voeg bieten toe aan salades, graanschalen, of rooster ze gewoon voor een groentemix. Beter nog, verander je smoothie in de geest van Valentijnsdag door geroosterde bieten toe te voegen aan je blender met ander fruit en groenten.

3. Bieten kunnen je uithoudingsvermogen helpen verbeteren

 1. Of je nu een serieuze atleet bent of gewoon je laatste record wilt verslaan, begin bietensap in je dieet op te nemen en kijk hoe je uithoudingsvermogen in een hogere versnelling begint. Het is geen magie, maar het is de kracht van die nitraten (zoals hierboven vermeld) die bijdragen aan een beter uithoudingsvermogen. Ze werken door de efficiëntie van de mitochondriën in uw cellen te verhogen. Dit zijn de energiecentrale van de cel.

 2. In een onderzoek onder 10 fietsers die geconcentreerd bietensap dronken twee tot drie uur vóór matig fietsen, hoefden de fietsers niet zoveel zuurstof te gebruiken als gewoonlijk. Met andere woorden, het kostte minder energie om in hetzelfde tempo te fietsen. Dus, drink op!

Hart "bieten" cupcakes

 1. Laat op Valentijnsdag die speciale persoon van wie je houdt met cupcakes zien die ook een heerlijke boost van voeding hebben. Dit recept voor hart "bieten" cupcakes is gemakkelijk te maken en een slim alternatief voor voorverpakte en kunstmatig gearomatiseerde desserts. Geloof me als ik zeg dat dit recept een van mijn favoriete manieren is om bietenpoeder op te nemen.

 2. Ik hou van het bietenpoeder van Live Glean, een bedrijf dat bloem op plantaardige basis maakt. Ze zijn ook toegewijd aan het teruggeven aan gemeenschappen in nood. (Opmerking: ik ontvang geen vergoeding van Live Glean voor het vermelden van hun product.)

 3. Begin met eindigen: 45 minuten

 4. Porties: 12 cupcakes

 5. Maak een partij om iemand te laten zien hoeveel u om zijn gezondheid geeft - en ook voor het hart!

 6. Maggie Michalczyk is een geregistreerde diëtist en de stem achter @onceuponapumpkin. Haar blog en Instagram zijn het hele jaar gewijd aan alles wat met pompoen te maken heeft. Maggie behaalde haar bachelor dieetleer aan de Michigan State University en voltooide haar dieetstage bij Aramark in Chicago. Met ervaring in voedingscommunicatie deelt Maggie graag voedingsboodschappen om anderen te helpen gezonder te leven. Wanneer ze niet in de keuken is om gezonde desserts te maken, probeert Maggie een nieuwe workoutles uit of drinkt ze kombucha.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407