Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Diabetici en pompoen

Recepten en Pepita-recepten

 1. Pompoen biedt een aantal essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, koper, mangaan, riboflavine en vitamine A en C. Het bevat koolhydraten, dus het kan je bloedsuiker verhogen, maar het kan ook bevat een aantal stoffen die het effect op de bloedsuikerspiegel helpen minimaliseren, dus het kan een goede plantaardige keuze zijn voor diabetici.

Ingeblikt versus vers

 1. De voedingswaarde van pompoen is afhankelijk van of de pompoen vers of ingeblikt is. Als u de pompoen zelf kookt en pureert, bevat deze minder calorieën, koolhydraten en voedingsstoffen dan wanneer u pompoenpuree in blik koopt. Ingeblikte pompoenpuree bevat minder water en is geconcentreerder dan vers.

Koolhydraatgehalte

 1. Een portie koolhydraten voor diabetici is 15 gram. Elke kop gepureerde, gekookte verse pompoen bevat 12 gram koolhydraten, inclusief 2,7 gram vezels, en een kopje ingeblikte pompoenpuree bevat 19,8 gram koolhydraten, inclusief 7,1 gram vezels. Een deel van deze vezel bestaat uit oplosbare vezels, die het ledigen van de maag en de afgifte van suikers in uw bloed kunnen vertragen, waardoor het gemakkelijker wordt om pieken in uw bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Glycemische index en glycemische lading

 1. De glycemische index kan helpen schatten hoeveel voedsel waarschijnlijk uw bloedsuikerspiegel zal verhogen, waarbij voedingsmiddelen met hoge scores boven de 70 meer kans hebben op spikes in de bloedsuikerspiegel dan degenen met een lage score onder de 55. Pompoen heeft een GI-score van 75. Dit is echter niet de beste maat voor het effect van pompoen op de bloedsuikerspiegel, omdat het gebaseerd is op een portie die 50 gram koolhydraten bevat. Een ander hulpmiddel, de glycemische belasting, houdt rekening met het koolhydraatgehalte van een portie voedsel, evenals de glycemische index, met scores onder de 10 als laag beschouwd. Met dit hulpmiddel veroorzaakt pompoen waarschijnlijk geen bloedsuikerpieken, omdat het een lage glycemische belasting heeft van 3.

Onderzoeksresultaten

 1. Voorlopig onderzoek toont aan dat pompoen gunstige effecten kan hebben voor diabetici. Een studie met ratten, gepubliceerd in 2009 in "Bioscience, Biotechnology and Biochemistry," ontdekte dat pompoen stoffen bevat die trigonelline en nicotinezuur worden genoemd en die de insulineresistentie kunnen helpen verbeteren en de progressie van diabetes kunnen vertragen. Pompoen bevat ook bepaalde soorten polyfenolen of antioxidanten, die kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, volgens een laboratoriumstudie gepubliceerd in het "Journal of Medicinal Food" in juni 2007. Een andere studie met ratten, gepubliceerd in "Plant Foods for Human Nutrition "in maart 2005 bleek dat stoffen die eiwitgebonden polysacchariden in pompoenen worden genoemd, de bloedsuikerspiegel verlagen en de glucosetolerantie verbeteren. Meer studies zijn nodig om te zien of pompoen dezelfde voordelen heeft bij mensen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407