Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieet aanbevolen voor mensen met astma

Wat is het verband?

 1. Als u astma heeft, bent u misschien nieuwsgierig of bepaalde voedingsmiddelen en dieetkeuzes u kunnen helpen uw toestand te beheersen. Er is geen sluitend bewijs dat een specifiek dieet een effect heeft op de frequentie of ernst van astma-aanvallen.

 2. Tegelijkertijd kan het eten van vers, voedzaam voedsel uw algehele gezondheid en astmasymptomen verbeteren.

 3. Volgens onderzoek in sommige onderzoeken kan een verschuiving van het eten van vers voedsel, zoals fruit en groenten, naar verwerkt voedsel verband houden met een toename van astma-gevallen in de afgelopen decennia. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereert vroeg bewijs dat er geen enkel voedsel of voedingsstof is die astmasymptomen alleen verbetert. In plaats daarvan kunnen mensen met astma baat hebben bij het eten van een goed afgerond dieet met veel verse groenten en fruit.

 4. Voedsel speelt ook een rol bij allergieën. Voedselallergieën en voedselintoleranties treden op wanneer uw immuunsysteem te sterk reageert op specifieke eiwitten in voedingsmiddelen. In sommige gevallen kan dit leiden tot astmasymptomen.

En obesitas

 1. Een rapport van de American Thoracic Society (ATS) merkt op dat obesitas een belangrijke risicofactor is voor het ontwikkelen van astma. Bovendien kan astma bij mensen met obesitas ernstiger en moeilijker te behandelen zijn. Het eten van een uitgebalanceerd dieet en het handhaven van een gezond gewicht kan het gemakkelijker maken om uw conditie te beheersen. [! 98352 => 1130 = 3!

 1. Er is geen specifiek dieet aanbevolen voor astma, maar er zijn enkele voedingsmiddelen en voedingsstoffen die de longfunctie kunnen ondersteunen:

 2. Door voldoende vitamine D te krijgen, kan het aantal astma-aanvallen bij kinderen van 6 tot 15 jaar worden verminderd, volgens de Vitamine D-raad. Bronnen van vitamine D zijn onder meer:

 3. Als u weet dat u allergisch bent voor melk of eieren, wilt u deze misschien vermijden als een bron van vitamine D. Allergische symptomen van een voedselbron kunnen zich manifesteren als astma.

 4. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat kinderen met astma doorgaans lagere niveaus van vitamine A in hun bloed hadden dan kinderen zonder astma. Bij kinderen met astma stemden hogere niveaus van vitamine A ook overeen met een betere longfunctie. Goede bronnen van vitamine A zijn:

 5. Een appel per dag kan astma weghouden. Volgens een onderzoeksartikel in Nutrition Journal, werden appels geassocieerd met een lager risico op astma en een verhoogde longfunctie.

 6. Uit een enquête gepubliceerd in het European Respiratory Journal is gebleken dat bananen het piepende ademhaling kunnen verminderen bij kinderen met astma. Dit kan te wijten zijn aan het antioxidant- en kaliumgehalte van het fruit, wat de longfunctie kan verbeteren.

 7. Uit een studie in het American Journal of Epidemiology bleek dat kinderen van 11 tot 19 jaar met een laag magnesiumgehalte ook een lage longstroom en -volume hadden. Kinderen kunnen hun magnesiumniveau verbeteren door magnesiumrijk voedsel te eten, zoals:

 8. Magnesium inhaleren (via een vernevelaar) is een andere goede manier om astma-aanvallen te behandelen.

Om te voorkomen

 1. Sommige voedingsmiddelen kunnen astmasymptomen veroorzaken en moeten worden vermeden. Het is echter het beste om uw arts te raadplegen voordat u begint met het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen uit uw dieet.

 2. Sulfieten zijn een soort conserveermiddel dat astma kan verergeren. Ze zijn te vinden in:

 3. Het eten van grote maaltijden of voedsel dat gas veroorzaakt, zal uw diafragma onder druk zetten, vooral als u zure reflux heeft. Dit kan beklemming op de borst veroorzaken en astma-uitbarstingen veroorzaken. Deze voedingsmiddelen omvatten:

 4. Hoewel het zeldzaam is, kunnen sommige mensen met astma gevoelig zijn voor salicylaten in koffie, thee en sommige kruiden en specerijen. Salicylaten zijn van nature voorkomende chemische verbindingen en worden soms in voedingsmiddelen gevonden.

 5. Chemische conserveermiddelen, smaakstoffen en kleurstoffen worden vaak aangetroffen in verwerkt en fastfood. Sommige mensen met astma kunnen gevoelig of allergisch zijn voor deze kunstmatige ingrediënten.

 6. Mensen met voedselallergieën kunnen ook astma hebben. De meest voorkomende allergenen zijn:

Voor astma

 1. De meeste artsen bevelen een algehele gezonde levensstijl aan om u te helpen uw conditie te beheersen. Dit kan het eten van een gezond dieet en regelmatig sporten omvatten.

 2. Dieet- en levensstijlveranderingen zijn bedoeld als aanvulling op uw bestaande behandeling van astma. Stop niet met het gebruik van voorgeschreven astma-medicijnen zonder uw arts te raadplegen, zelfs als u zich beter begint te voelen.

 3. Traditionele astmabehandelingen kunnen zijn:

Voorkomen dat astmasymptomen verergeren

 1. Als het gaat om het beheersen van astmasymptomen, kan preventie een lange weg gaan. Omdat astma levensbedreigend kan zijn, is het van cruciaal belang om uw triggers te identificeren en ze te vermijden.

 2. Tabaksrook is een astma-trigger voor veel mensen. Als u rookt, praat dan met uw arts over stoppen. Als iemand in je huishouden rookt, praat dan met hem over stoppen. Zorg ondertussen dat ze buiten roken.

 3. U kunt meer stappen ondernemen om astma-aanvallen te voorkomen als u:

Outlook

 1. Gezonder eten kan uw astmasymptomen verbeteren, maar dit hangt van veel factoren af.

 2. De totale impact kan bijvoorbeeld afhangen van uw algemene gezondheid, hoe consistent u bent in het aanbrengen van wijzigingen en de ernst van uw symptomen. Op zijn minst merken de meeste mensen die een gezonder dieet beginnen meestal een verbeterd energieniveau op.

 3. Gezonder eten kan ook leiden tot voordelen zoals:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407