Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieet met havermout voor de lunch

Smoothie

 1. Havermout is een gezonde aanvulling op een voedzaam, uitgebalanceerd dieetplan dat bestaat uit complexe koolhydraten, magere eiwitten en gezonde vetten. Als onderdeel van een caloriearm dieet kan havermout helpen bij het afvallen, naast het handhaven van een gezond spijsverteringsstelsel. Vezel in havermout helpt bij het verplaatsen van afvalproducten door het spijsverteringskanaal voor verwijdering, waardoor verstoringen zoals constipatie, een opgeblazen gevoel en winderigheid worden voorkomen. Hoewel het meest meestal als ontbijt wordt gegeten, kan havermout ook als een lichte lunchmaaltijd of als snack gedurende de dag worden gegeten. Raadpleeg een arts voordat u wijzigingen in het dieet aanbrengt, zoals het dagelijks eten van havermout voor de lunch om te zorgen dat aan de individuele voedingsbehoeften wordt voldaan.

Stap 1

 1. Giet de juiste portie havermout voor een lunch die matig is in calorieën. De portiegroottes variëren afhankelijk van uw individuele behoeften, zoals fysieke activiteitsniveaus en doelstellingen voor gewichtsverlies, naast lengte, gewicht en geslacht. Volgens Every Diet.com beveelt een variatie van het havermoutdieet aan om 1/2 kopje havermout te eten voor de lunch met ander voedsel om de maaltijd af te ronden. Kijk op de etiketten op de verpakking en voedingsinformatie om de hoeveelheid calorieën in één portie te bepalen.

Stap 2

 1. Meng havermout met water of magere melk. Water levert geen extra calorieën aan havermout, maar dient om het te verdikken voor een romige of taaie consistentie, zodat het kan worden gegeten als een warme of koude ontbijtgranen. Gebruik heet, kokend water als u een warme ontbijtgranen wenst. Of voeg gewoon koud water en een magnetron op hoog toe gedurende 1 tot 2 minuten. De hoeveelheid water die u gebruikt, is afhankelijk van uw portiegrootte en gewenste textuur. Over het algemeen is voor een half kopje havermout 1 kopje water of een andere vloeistof nodig. Water vervangen door magere melk zal extra eiwit, calorieën en smaak toevoegen aan je maaltijd.

Stap 3

 1. Voeg vers fruit toe aan uw havermoutkom. Havermout is een bron van complexe koolhydraten die energie leveren aan het lichaam en de hersenen voor essentiële fysieke en mentale taken. Het toevoegen van andere ingrediënten levert echter andere essentiële voedingsstoffen op en maakt uw lunchmaaltijd meer vullend. In het bijzonder voegen vers fruit zoals bessen en gehakte bananen essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten toe aan uw maaltijd die beschermen tegen bepaalde gezondheidsziekten en kankers. Voeg 1/2 tot 1 kopje bessen zoals bosbessen en frambozen toe met 1/2 een gesneden banaan.

Stap 4

 1. Strooi noten over je havermout. Noten zijn een bron van gezonde vetten die essentieel zijn voor normale lichaamsfuncties, hormonale ontwikkeling en de opname van vitamines. Omdat havermout een vetarme volkoren is, zal het toevoegen van gezonde vetten de verzadigingsfactor van de maaltijd verhogen om je te vullen en het verlangen naar honger te voorkomen kort na het eten. Voeg gehakte of geschaafde noten toe aan je havermout zoals amandelen, walnoten, pecannoten of cashewnoten. U kunt ook proberen te roeren in 1 el. van pindakaas of amandelboter die volledig natuurlijk en suikervrij is.

Stap 4

 1. Vermijd het kopen van verpakte havermoutvariëteiten die gezoet zijn en toegevoegde suikers, vetten en calorieën bevatten.

 2. Selecteer gewone havermoutvariëteiten zonder toegevoegde ingrediënten en experimenteer met snelkoken, langzaamkoken en instanthaver. Over het algemeen hebben langzaam kokende haver de voorkeur omdat het langer duurt om te verteren en gedurende de dag meer energie zal geven. Instant haver is echter handig voor drukke mensen zolang ze geen toegevoegde suikers hebben. of weinig suiker en vetten bevatten.

 3. Vermijd het kopen van verpakte havermoutvariëteiten die gezoet zijn en toegevoegde suikers, vetten en calorieën bevatten.

 4. Selecteer gewone havermoutvariëteiten zonder toegevoegde ingrediënten en experimenteer met snelkoken, langzaamkoken en instanthaver. Over het algemeen hebben langzaam kokende haver de voorkeur omdat het langer duurt om te verteren en gedurende de dag meer energie zal geven. Instant haver is echter handig voor drukke mensen zolang ze geen toegevoegde suikers hebben. of weinig suiker en vetten bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407