Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieet van Manthena Satyanarayana Raju

PCRM Vegan Kickstart

 1. Manthena Satyanarayana Raju, een in India gevestigde holistische gezondheids- en voedingsgoeroe, beveelt een alternatieve, op medicijnen gebaseerde benadering aan voor gewichtsverlies. In de kern is het dieet van Manthena Satyanarayana Raju een restrictief plantaardig dieet dat natrium, olie en suiker verbiedt en de nadruk legt op hydratatie. Het is een grote afwijking van het gemiddelde Amerikaanse dieet, dus u moet uw arts raadplegen voordat u het dieet van Manthena Satyanarayana Raju in uw routine opneemt. Mogelijk moet u het plan aanpassen aan een flexibelere levensstijl en aan uw essentiële voedingsbehoeften voldoen.

De basisprincipes van Manthena Satyanarayana Raju-voeding

 1. Het dieet van Manthena Satyanarayana Raju draait om plantaardig voedsel, waaronder rijst, curry's, aardnoten, gekiemde groenten, groenten, kokosnoot en phulkas - ongezuurd brood gemaakt van bloem en water. Een typische dag op het dieet van Manthena Satyanarayana Raju begint met een groentesap, gevolgd door linzen, spruitjes, aardnoten en kokosnoot als ontbijt. Voor de lunch heb je misschien twee tot drie phulka's met bruine rijst en curry; geniet dan 's avonds voor het diner van kokoswater of sap. Voor het avondeten eet je misschien een paar phulka's met een rauwe salade of geniet je van groenten en rijst.

 2. Uw dieet baseren op plantaardig voedsel biedt enkele gezondheidsvoordelen; mensen die vegetarische diëten volgen, wegen meestal minder dan vleeseters, hebben een lagere bloeddruk en een verminderd risico op hartaandoeningen, legt Harvard Medical School uit. Een relatief beperkt plantaardig dieet kan echter ook uw risico op bepaalde tekorten verhogen, waaronder omega-3-vetzuren en vitamine B-12. Het kan ook moeilijk zijn om calcium voor het opbouwen van botten te krijgen, evenals ijzer, wat nodig is voor een gezonde immuniteit en zuurstofcirculatie. En hoewel sommige voedingsmiddelen in het dieet van Manthena Satyanarayana Raju - zoals linzen - eiwit uit de voeding bieden, mis je veel eiwitrijke voedingsmiddelen, waaronder tofu, tempeh en noten, evenals zuivel, eieren, mager vlees en vis. Je zult het waarschijnlijk heel moeilijk vinden om alle eiwitten die je nodig hebt uit linzen te halen, wat het moeilijk kan maken om spiermassa te behouden en je immuunsysteem te behouden.

De MOS-vrije regel

 1. Manthena Satyanarayana Raju's dieet heeft een "MOS-vrije" regel, wat betekent dat je masala moet verwijderen - een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt in curry's en Indiase gerechten - olie, suiker en zout . De meeste Amerikanen consumeren eigenlijk te veel suiker en zout, dus het verminderen van uw inname kan voordelen voor de gezondheid bieden. Suiker wordt bijvoorbeeld geleverd met "lege" calorieën en het verwijderen van suikerhoudende voedingsmiddelen kan helpen bij gewichtsbeheersing en het risico op hartaandoeningen verlagen. Olie bevat veel calorieën, wat kan bijdragen aan gewichtstoename, en verschillende vette voedingsmiddelen - zoals fast food - verhogen uw risico op chronische ziekten. Overtollig natrium draagt ​​bij aan hart- en vaatziekten en kan ook uw botten en nieren negatief beïnvloeden, dus beperking van uw inname kan uw gezondheid ten goede komen.

 2. Het volledig verwijderen van natrium en olie kan echter enkele negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben. U hebt natrium nodig - 1500 milligram per dag - om de vloeistofniveaus van uw lichaam onder controle te houden, en een kleine hoeveelheid zout per dag beschermt u tegen lage bloeddruk. Bepaalde soorten olie - zoals omega-3-vetzuren in vis of lijnzaadolie of walnootolie - zijn essentieel voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie en u hebt een kleine hoeveelheid vet in uw maaltijden nodig om bepaalde voedingsstoffen te absorberen, waaronder vitamine A , D, E en K. Als u het dieet van Manthena Satyanarayana Raju tot op de letter volgt en al het zout en vet uit uw dieet snijdt, kunt u bijwerkingen ervaren.

Een zware nadruk op hydratatie

 1. Het dieet van Manthena Satyanarayana Raju legt een sterke nadruk op hydratatie. Je drinkt de hele dag door grote hoeveelheden water op het dieet - te beginnen met 34 tot 50 gram water wanneer je voor het eerst wakker wordt. Manthena Satyanarayana Raju beveelt aan om gedurende de dag tot 5 liter water - 170 ons - te drinken, en gedurende de dag ook andere vloeistoffen, zoals kokoswater of groentesap, te drinken.

 2. Hoewel hydratatie belangrijk is voor een goede gezondheid, hoeft u niet per se zoveel vloeistof te drinken gedurende de dag. Volgens de Universiteit van Arizona heb je over het algemeen dagelijks minimaal 64 ons vocht nodig voor hydratatie, plus 16 ons voor elk pond water dat je tijdens het sporten hebt verloren. En terwijl de nieren van een gezond persoon tot 15 liter water per dag kunnen verwerken - ervan uitgaande dat je het de hele dag geleidelijk drinkt - kan het drinken van grote hoeveelheden water voor sommige mensen problemen veroorzaken, waaronder mensen met een nierziekte.

 3. Raadpleeg uw arts voordat u uw vochtinname drastisch verhoogt; ze kan je gepersonaliseerde aanbevelingen voor waterinname geven zodat je veilig gehydrateerd blijft.

Aanvullende richtlijnen en overwegingen

 1. Het dieet van Manthena Satyanarayana Raju vereist ook een vasten eenmaal per week of eenmaal om de twee weken; gedurende deze tijd drink je een drankje gemaakt van honing en limoensap, met fruit voor het avondeten als je honger hebt. Hoewel het vasten is ontworpen om onevenwichtigheden in je levensstijl weer in evenwicht te brengen, kun je je ook beroofd en hongerig voelen, vooral wanneer je de overstap maakt van een dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen naar het plantaardige dieet dat Raju aanbeveelt. Zeer beperkte diëten die niet veel variatie toestaan ​​om aan individuele smaken te voldoen, tellen ook als rage diëten, volgens de Universiteit van Kentucky. Deze kunnen op de lange termijn onhoudbaar zijn, dus het is moeilijk om positieve resultaten te zien.

 2. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een op Manthena Satyanarayana Raju geïnspireerd dieet, raadpleeg dan een voedingsdeskundige. Ze kan helpen aspecten van het dieet op te nemen in een gezond, persoonlijk maaltijdplan dat aan uw voedingsbehoeften voldoet en aan uw voedselvoorkeuren voldoet om u te helpen gezond te blijven voor het leven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407