Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieet voor mensen met hoge creatinine

Misvattingen

 1. Uw lichaam zet creatine, een chemische stof die uw spieren voor energie gebruiken, om in creatinine, een afvalproduct dat via uw nieren wordt uitgescheiden. Hoge creatininespiegels kunnen een teken zijn dat uw nieren niet goed werken. Het dieet voor mensen met een hoog creatinine is gericht op het behoud van de nierfunctie en bevat weinig eiwitten, natrium, kalium en fosfor. Raadpleeg uw arts over uw dieet als uw creatininegehalte hoog is.

Eiwitlimiet

 1. Als uw creatininegehalte hoog is, kan uw arts u voorstellen de hoeveelheid eiwit in uw dieet te beperken. Een geregistreerde diëtist kan met u samenwerken om een ​​dieet te ontwerpen met de hoeveelheid eiwitten die geschikt is voor u, op basis van uw nierfunctie. Meer eiwit eten dan je lichaam nodig heeft, verhoogt de hoeveelheid afval die je nieren moeten verwijderen, waardoor ze harder werken. De meeste van uw eiwitten moeten afkomstig zijn van bronnen met een hoge biologische waarde, zoals mager vlees, gevogelte, eieren en melk, om de hoeveelheid geproduceerd afval te beperken.

Let op het natrium

 1. Uw nieren zijn ook verantwoordelijk voor het verwijderen van natrium uit uw lichaam. Als uw creatininegehalte verhoogd is omdat uw nieren niet goed werken, wordt er natrium in uw lichaam opgebouwd. Minder natrium eten helpt je ook om de bloeddruk beter te beheersen, wat ook de nierfunctie kan behouden. Uw arts kan u helpen bij het bepalen van de natriumlimieten, maar u moet uw inname op zijn minst beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag. Om natriuminname te verminderen, moet je je bewerkte voedingsmiddelen, zoals vleeswaren, friet en fastfood, inruilen voor meer vers voedsel zoals vers fruit en groenten, vlees en zeevruchten bereid zonder zout, pasta, rijst en melk.

Wees voorzichtig met kaliumrijke voedingsmiddelen

 1. Als uw hoge creatininegehalte te wijten is aan nierproblemen, moet u mogelijk ook uw inname van kaliumrijke voedingsmiddelen beperken. Uw nieren zijn verantwoordelijk voor het balanceren van de hoeveelheid kalium in uw lichaam. Hoge kaliumgehaltes kunnen leiden tot een onregelmatige hartslag of zelfs een hartaanval. Groenten en fruit zijn de primaire bron van kalium in het dieet. Sinaasappelen, bananen, aardappelen en broccoli worden beschouwd als kaliumrijke voedingsmiddelen. Het eten van vooral kaliumarme groenten en fruit, zoals appels, bosbessen, maïs en komkommers, kan je helpen de kaliumspiegel in het bloed binnen een normaal bereik te houden.

Fosfor- en botgezondheid

 1. Fosfor is een andere voedingsstof in voedsel waar u mogelijk voorzichtig mee moet zijn wanneer uw creatininegehalte verhoogd is vanwege nierproblemen. Net als natrium zijn uw nieren verantwoordelijk voor het verwijderen van fosfor uit uw bloed. Als u veel fosfor in uw bloed heeft, trekt uw lichaam calcium uit uw botten, waardoor ze kunnen verzwakken. Het beperken van uw inname van voedingsmiddelen met een hoog fosforgehalte, zoals chocolade, orgaanvlees, bonen en melk, kan helpen de fosforwaarden in het bloed te verbeteren en uw botten gezond en sterk te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407