Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieetvoeding in Duitsland

Nopal en cholesterol

 1. Denk aan het Duitse dieet en denk aan bier en braadworsten, zuurkool en worstjes. Het typische dieet in Duitsland is zwaar, zetmeelrijk en niet bepaald vegetarisch vriendelijk. Een verscheidenheid aan vlees en vleesproducten is meestal inbegrepen in elke maaltijd, terwijl Duitsers genieten van een nationale zoetekauw met gebakken producten en gebak.

Maaltijdstructuur

 1. Volgens het Institute of Agriculture and Natural Resources van de Universiteit van Nebraska-Lincoln, is het Duitse dieet meestal gestructureerd volgens het gezegde: 'ontbijt als een koning, lunch als een prins, eet als een arme ." Het typisch Duitse ontbijt is groot en stevig, met brood, kaas, vleeswaren, eieren en jam. De lunch is groter dan het avondeten, hoewel beide maaltijden meestal vleesproducten bevatten. Aangenomen wordt dat deze maaltijdstructuur, met consumptie geconcentreerd in de ochtend en lunchtijd, gunstig is voor de metabole functie.

Typisch eten

 1. Vlees en aardappelen zijn basisvoedsel van het typisch Duitse dieet, waarbij vlees vaak bij elke maaltijd van de dag wordt gegeten. Verwerkt vlees van het worsttype is vooral gebruikelijk en populair in Duitsland. Brood, gebak en cakes worden vaak gegeten, met boter en reuzel de meest gebruikte kookvetten. De nationale alcoholische drank is bier, hoewel Duitsland ook een binnenlandse wijnindustrie heeft. Alcohol- en tabaksgebruik is relatief hoog in Duitsland in vergelijking met andere Europese landen.

Voordelen

 1. Het vleesrijke dieet biedt voldoende eiwit voor de gemiddelde Duitser. Vlees en zuivelproducten eten bij de meeste maaltijden betekent dat je genoeg eiwitten hebt om de weefsels en spieren van je lichaam te onderhouden, te genezen en te laten groeien. Populaire ingelegde en gefermenteerde voedingsmiddelen in het Duitse dieet - zuurkool is zo'n voorbeeld - bieden plantaardige bronnen tijdens de koude wintermaanden. Er wordt aangenomen dat de Duitse consumptie van gefermenteerde voedingsmiddelen en zure room de vertering van dit doorgaans vezelarme dieet helpt.

Risico's

 1. Het typische Duitse dieet bevat behoorlijk veel vet - inclusief verzadigd vet - evenals geraffineerde suikers en koolhydraten. Doorgaans bevat het dieet een tekort aan groente, fruit en voedingsvezels. Hoog voedingsvet verhoogt waarschijnlijk uw cholesterolgehalte in het bloed, waardoor u een groter risico loopt op hartproblemen en beroertes. Hoge inname van suikers en koolhydraten verhoogt het risico op obesitas en bijbehorende gezondheidsproblemen. Er is opgemerkt dat in het eerder onderontwikkelde Oost-Duitsland het typische dieet natuurlijker en gezonder is dan in het geïndustrialiseerde Westen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407