Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dieetwensen van een Lacto-Ovo-vegetariër

Marokkaanse wortelsalade

 1. Een lacto-ovo-vegetariër volgt een dieet dat alle vlees, vis en gevogelte uitsluit, maar zuivelproducten en eieren omvat. De voedingsbehoeften van een lacto-ovo-vegetariër zijn dezelfde als die van mensen die ervoor kiezen om vlees te consumeren. Lacto-ovo-vegetariërs moeten zich echter vooral bewust zijn van het verkrijgen van voldoende eiwitten, ijzer en vitamine B12. De positieverklaring van de American Dietetic Association in de zomer van 2003 luidt dat vegetarische diëten gezond zijn, qua voedingswaarde toereikend en kunnen helpen het risico op bepaalde ziekten te verminderen.

Vegetarische gezondheid van Lacto-Ovo

 1. Een groeiend aantal medische onderzoeken geeft aan dat vegetarische diëten niet alleen qua voedingswaarde equivalent zijn aan omnivore diëten, maar dat ze ook duidelijke gezondheidsvoordelen kunnen bieden. De voordelen van een vegetarisch dieet zijn onder meer een lagere inname van verzadigde vetten en een hogere consumptie van complexe koolhydraten, voedingsvezels, foliumzuur, carotenoïden en vitamines C en E. Populatiegegevens wijzen erop dat vegetariërs gemiddeld een lagere risico op obesitas, hartaandoeningen, hypertensie, osteoporose en bepaalde vormen van kanker en spijsverteringsstoornissen. Een artikel uit 2005, gepubliceerd in het tijdschrift "Forum of Nutrition", merkt op dat de meeste voedingstekorten in vegetarische diëten niet te maken hebben met het onvermogen om voldoende voedingsstoffen te verkrijgen via vegetarische voedselbronnen, maar eerder met een slechte maaltijdplanning.

Eiwitvereisten

 1. Hoewel vlees, vis en gevogelte rijke bronnen van eiwit uit de voeding zijn, bevatten veel andere voedingsmiddelen aminozuren en bieden ze een eiwitniveau dat voldoende is voor de dagelijkse behoeften. Eiwitten worden gecategoriseerd als compleet of onvolledig, afhankelijk van de combinatie van essentiële en niet-essentiële aminozuren die ze bevatten. Volledige eiwitbronnen zijn eieren en zuivelproducten, en bepaalde plantaardige voedingsmiddelen, zoals soja, quinoa en boekweit. Wanneer het in combinatie wordt geconsumeerd, bieden onvolledige eiwitten een complete eiwitbron. Gezonde aminozuurcombinaties zijn rijst en bonen, rijst en maïs, hummus en pita en vegetarische hamburgers op volkorenbrood.

Vitamine B12

 1. Vitamine B12 is van nature afkomstig van dierlijke producten en onderzoeken wijzen uit dat vegetariërs een verhoogd risico op tekorten hebben. Veel commerciële granen en granen zijn echter verrijkt met vitamine B12. Voor lacto-ovo-vegetariërs komen B12-tekorten minder vaak voor, omdat zowel zuivel als eieren een rijke bron van voedingsstoffen zijn. Zorgen voor voldoende B12 is met name belangrijk voor zwangere vrouwen, omdat tekortkomingen worden geassocieerd met ernstige cognitieve geboorteafwijkingen. Vegetarische Lacto-ovo-vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden, moeten hun arts raadplegen om de voedingsbehoeften te bespreken.

Essentiële mineralen

 1. Vegetariërs moeten mogelijk extra alert zijn om ervoor te zorgen dat ze voldoende essentiële mineralen ontvangen, met name ijzer en zink. IJzer helpt hemoglobine te vormen, dat zuurstof in de bloedbaan vervoert, en tekortkomingen kunnen bloedarmoede veroorzaken. Hoewel ijzer aanwezig is in dierlijke producten, is het ook afkomstig van plantaardige bronnen, zoals bonen en donkergroene bladgroenten. Zink, hoewel overvloedig in zeevruchten en vlees, is ook te vinden in tal van groenten, zoals kalebassen en pompoen, andijvie, bamboescheuten, paddestoelen en tarowortel.

Cholesteroloverwegingen

 1. Terwijl eieren en zuivel lacto-ovo-vegetariërs een royale hoeveelheid eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen bieden, bevatten ze ook veel cholesterol. Om een ​​hoog cholesterolgehalte en aanverwante gezondheidsproblemen te voorkomen, moet een uitgebalanceerd lacto-ovo-dieet verschillende eiwitbronnen bevatten, evenals een ruime portie hartvriendelijke granen, fruit en groenten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407