Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dingen om te overwegen bij het snacken van gedroogd zeewier

Ga zonder tarwe

 1. Gedroogd zeewier, vaak verkocht als nori of kelp, is een veel voorkomende toevoeging aan Japanse gerechten, waaronder sushi. Dit voedsel geeft vaak een zilte smaak en een knapperige textuur. Zoek het in speciaalzaken, hoewel sommige supermarkten het in dunne, vierkante vellen verkopen voor gebruik in recepten. Gedroogd zeewier is goed voor u als het met mate wordt gegeten - het bevat veel vitamines en mineralen, maar bevat vrij veel natrium en jodium.

Basisvoedingsfeiten voor zeewier

 1. Een portie van 1/3 kop gedroogd zeewier bevat:

 2. Het grootste deel van de calorieën in deze zeegroente is afkomstig van koolhydraten - elke portie heeft 3 g. Je hebt echter veel meer nodig dan dit in dit maaltijdplan, dus overweeg om zeewier te serveren met een gezonde koolhydraat, zoals rijst, om aan je dagelijkse behoeften van 225 tot 325 g te voldoen. Je neemt ook 1 g eiwit op, of 1,7 tot 2,1 procent van de ideale inname.

Natrium in hoog

 1. Gedroogd zeewier bevat 312 mg natrium per portie. Voor een gezond persoon die tot 2.300 mg natrium kan eten, is dit 13,5 procent van het natrium dat u per dag kunt consumeren. Als u echter hypertensie of hartaandoeningen heeft - of als u een risico loopt op hartaandoeningen - beperk uw natriuminname verder tot 1500 mg. Het eten van gedroogd zeewier kan slecht zijn als je in aanmerking komt voor de ondergrens.

Jodium is erg hoog

 1. Eet een portie gedroogd zeewier en u verbruikt 6.720 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van jodium. Hoewel je lichaam jodium nodig heeft voor de gezonde functie van je schildklier, is teveel een slechte zaak. Af en toe een portie zeewier consumeren is niet schadelijk voor uw gezondheid, maar als u te veel van dit voedsel regelmatig inneemt, kan dit leiden tot de ontwikkeling van goedaardige schildklieraandoeningen of bestaande schildklieraandoeningen verergeren. Als u of een familielid lijdt aan een schildklieraandoening, vraag dan uw arts naar een hoge jodiuminname.

Andere voedingsstoffen zijn aanwezig

 1. Het opnemen van gedroogd zeewier in uw dieet geeft u toegang tot een goede voorraad vitamine B-6, met 30 procent van de hoeveelheid die u elke dag nodig heeft in een portie; deze vitamine is van cruciaal belang voor de gezondheid en functie van de hersenen. Dit voedsel levert ook 22 procent van het kalium en 17 procent van het ijzer dat je lichaam dagelijks nodig heeft. Je neemt ook kleinere hoeveelheden calcium, magnesium, fosfor, zink, koper, vitamine A, thiamine, riboflavine, vitamine E, niacine en vitamine B12 op.

Antioxidanten in zeewier

 1. Gedroogd zeewier bevat antioxidanten die uw gezondheid ten goede kunnen komen. Een studie in het septembernummer van "Plant Foods for Human Nutrition" merkt op dat gedroogd zeewier meer antioxidanten bevat dan warmtebehandeld zeewier. Antioxidanten beschermen elke cel in uw lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en andere omgevingsstress.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407