Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


DNA-onderzoek vindt problemen met Subway-kippenvlees (50% van de kip is geen kip, meldt het)

Low FODMAPs Dieet: voedsellijsten

 1. Als je ooit vlees uit een fastfoodketen hebt geconsumeerd, heb je misschien de kwaliteit van het eiwit dat je aan het eten was in twijfel getrokken, of het nu een hamburger of kipnuggets was. Nu kunnen we Subway-kippenvlees aan de lijst toevoegen.

 2. Persoonlijk weet ik dat mijn onzekerheid over de kwaliteit van fastfoodvlees een van de redenen is waarom ik de meeste van deze ketens vermijd. Nu, suggereert een recent onderzoek dat wanneer we naar vijf grote fast-food restaurants kijken, geen van hun kip eigenlijk 100 procent kip was! Hoe bezorgd waren de resultaten precies? Subway (de ergste dader) serveert naar verluidt kip, zoete uikip teriyaki om precies te zijn, dat is slechts een verbazingwekkende 42,8 procent kip. Dat klopt mensen - het is zelfs geen halve kip, volgens het rapport.

 3. Deze analyse is nog een reden voor consumenten om te pauzeren voordat ze een fastfoodmaaltijd kiezen. Ben je klaar om meer van de DNA-resultaten te horen en ook hoe je kunt proberen te voorkomen dat je fastfood van slechte kwaliteit eet? Blijf lezen.

Is het echt kip? Enge resultaten van DNA-testen

 1. Onderzoek dat onlangs is aangevraagd door de Canadian Broadcasting Corporation (CBC), heeft specifiek gekeken naar de kwaliteit van kip uit vijf fastfoodketens: McDonald's, Wendy's, Subway, A W's en Tim Horton's. Subway klaagt nu CBC aan op basis van de vermeende bevindingen, maar CBC blijft bij hun rapport.

 2. Het rapport geeft de gemiddelde score aan van elk ontvangen item: (1)

 3. Ik wil er wel op wijzen dat wanneer kip helemaal niet gearomatiseerd en niet-besmet is, het een perfecte 100 procent moet scoren als het gaat om DNA-testen. Als een vlees bijvoorbeeld wordt verwerkt en op smaak gebracht door marineren of kruiden, dan neemt de score een beetje af. Maar deze scores waren zo ver van 100 procent dat het echt de moeite waard is om je af te vragen wat er nog meer in deze broodjes kip zit.

Subway Chicken Meat: If Not Chicken, then What ?!

 1. De eerste vraag waar u aan denkt na het zien van deze bevindingen is waarschijnlijk wat ter wereld deze ketens gebruiken in hun "kip" anders dan echt kippenvlees ?! Het antwoord lijkt vrij eenvoudig - het grootste deel van het niet-kippen-DNA lijkt soja te zijn. Voordat je begint te denken dat dat een goede zaak is, onthoud dan de gevaren van soja. Het merendeel van de soja vandaag, vooral in de Verenigde Staten, is ongefermenteerd en genetisch gemodificeerd, waardoor soja uiterst destructief is voor de menselijke gezondheid. Soja kan gezond zijn als het biologisch en gefermenteerd is, maar dat is niet het soort soja waar we het hier over hebben.

 2. Naast het soja-gehalte, ontdekten de onderzoekers ook dat de fastfood-kip veel minder eiwitten bevatte vergeleken met kip die je thuis zou koken. Als je om voedingsredenen afhankelijk bent, kan je eiwitgebrek achterblijven. De versies voor fastfood-kip bevatten ongeveer "een kwart minder eiwitten dan je zou krijgen in zijn zelfgemaakte equivalent." De meeste fastfoodketens staan ​​redelijk bekend om hun hoge natriumgehalte. Wat heeft deze studie gevonden? Het natriumgehalte van het geteste "vlees" was ergens tussen de zeven tot tien keer hoger dan het natriumgehalte van een onvervalst stuk echte kip. (2)

 3. Er is nog meer. Elk van de zes geteste vleessoorten bevatte elk gemiddeld 16 ingrediënten, wat een totaal van 50 verschillende ingrediënten tussen de zes monsters opleverde. Sommige ingrediënten waren minder zorgwekkend, zoals honing en uipoeder, terwijl anderen alarmerender waren, zoals 'industriële ingrediënten'. Ja, deze industriële ingrediënten kunnen door de overheid zijn goedgekeurd, maar dat betekent niet dat ze gezond zijn. (3)

De ergste dader: Subway Chicken Meat

 1. Enkele maanden geleden vertelde ik u over het Chain Reaction II-rapport. Dit was een zeer onthullend rapport dat ons veel vertelde over antibiotica in fast food. Een enge 16 van de 25 fastfoodleveranciers scoorde in dat rapport een "F" -beoordeling; slechts 2 ontvingen een "A". Hoe scoort Subway? Subway scoorde eigenlijk een "B" en verwierf waarschijnlijk klanten van deze relatief behoorlijke score.

 2. Met deze nieuwste DNA-tests bleken Subway's kippenmonsters in principe gelijke delen kip en soja te zijn, of zelfs meer soja dan kip. Het is vooral alarmerend omdat zoveel mensen regelmatig in Subway eten. Subway-ketens zijn overal ter wereld te vinden met meer dan 44.000 locaties in ten minste 110 landen. De broodjesketen heeft blijkbaar veel consumenten aangetrokken: deze wordt gewaardeerd op meer dan $ 7 miljard. (4)

 3. Wat is de reactie van Subway op deze DNA-testen? Een woordvoerder van Subway zegt: "Onze kip is 100 procent wit vlees met kruiden." Hij noemde het recente rapport ook 'vals en misleidend' en eiste een 'volledige intrekking', die nog moet komen van de CBC. Subway heeft echter ook toegegeven dat hun in de oven geroosterde kip en kipreepjes 1 procent of minder soja-eiwit bevatten om vocht en textuur te stabiliseren. (5) Sorry Subway, maar de cijfers lijken hier behoorlijk laag voor het soja-gehalte van je kip: 1 procent (claim van Subway) versus meer dan 50 procent (DNA-testresultaten).

Hoe vindt u het veiligste fastfood

 1. De DNA-resultaten van dit fastfoodvlees moeten nog worden opgenomen in een wetenschappelijk tijdschrift en ik kan niet persoonlijk getuigen van hun nauwkeurigheid. Ik denk echter dat ze het overwegen waard zijn. Het is de moeite waard om je best te doen om te eten bij gezondere casual ketens. Vooral omdat dit niet de eerste keer zou zijn dat een fastfoodketen niet-vleesingrediënten in zijn vleesproducten gebruikte. In 2014 verspreidden berichten zich dat McDonald's, Burger King en andere ketens onverteerbare en door voedingsstoffen lege houtpulp in hun hamburgers zaten. (6)

 2. Dit is slechts een van de vele dubieuze ingrediënten die tot nu toe zijn gevonden in fastfoodvlees. Het is echt frustrerend hoe snelle voedselketens twijfelachtige en ongezonde ingrediënten blijven gebruiken.

 3. Als je iets nodig hebt om te eten en het snel nodig hebt, zoek dan naar ketens die:

 4. Helaas weten we vaak niet wat fastfoodketens ons niet vertellen. Subway ontving eerder een "B" als het ging om antibiotica in hun vlees, maar nu lijkt het erop dat hun broodjes kip eigenlijk half kip, half soja zijn. We kunnen er vaak niet eens op vertrouwen wat fastfoodketens ons vertellen, omdat advertenties met dingen als "gemaakt van 100% kip", "alle kip" en "gemaakt van echte kip" alleen maar hetzelfde zijn als dat je iets krijgt dat bevat een beetje echte kip. Het is vergelijkbaar met hoe je tegenwoordig "alles natuurlijk" in vraag moet stellen.

 5. Over het algemeen kunnen we gewoon ons best doen om verstandig te kiezen en ik ben altijd een aanmoediger om thuis meer maaltijden te eten, omdat je op die manier veel meer controle hebt over de ware inhoud van je volgende maaltijd !

 6. Lees verder: Wetenschappers ontdekken nieuwe Superbug-soort in kip

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c