Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Doet ongezoete cacao bloedsuiker?

Vergeet zuivel niet

 1. Diabetici hebben verschillende bloedsuikerdoelen voor de periode vóór en na een maaltijd. De American Diabetes Association beveelt aan dat de bloedsuikerspiegel 2 uur na een maaltijd niet boven 180 mg / dL komt. Sommige voedingsmiddelen kunnen uw bloedsuikerspiegel binnen 1 tot 2 uur na het eten doen stijgen, terwijl andere voedingsmiddelen u helpen uw bloedsuikerspiegel stabieler te houden. Pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen schade aan uw fragiele bloedvaten in uw hart, hersenen, nieren, ogen en voeten veroorzaken. Ongezoet cacaopoeder, een bruin en bitter poeder dat wordt gebruikt om warme cacao te maken, zal uw bloedsuikerspiegel niet laten stijgen als het alleen wordt gegeten.

Voedingswaarden

 1. Ongezoet cacaopoeder bevat 12 calorieën, 1 g eiwit, 0,7 g vet, 3,2 g koolhydraten, 0,1 g suiker en 1,6 g vezels per eetlepel. Als u een grotere hoeveelheid gebruikt, bijvoorbeeld in een recept, bevat 1 kop 189 calorieën, 15,6 g eiwit, 11,3 g vet, 50,1 g koolhydraten, 1,5 g suiker en 25,6 g vezels. Als u warme chocolademelk bereidt door 1 tot 2 el te mengen. van ongezoet cacaopoeder met warm water zonder suiker toe te voegen, de voedingswaarde van uw warme drank is dezelfde als die van de hoeveelheid ongezoet cacaopoeder die u hebt gebruikt.

Totaal koolhydraten versus Netto koolhydraten

 1. Ongezoet cacaopoeder bevat weinig suiker en ongeveer de helft van de totale hoeveelheid koolhydraten die het bevat, is in de vorm van vezels. Alleen het niet-vezelige deel van de koolhydraten - ook wel koolhydraten genoemd - kan uw bloedsuikerspiegel verhogen. Bereken netto koolhydraten door de vezel af te trekken van het totale aantal koolhydraten. Bijvoorbeeld warme chocolademelk bereid met 1 eetl. van ongezoet cacaopoeder zonder toegevoegde melk of suiker bevat 3,2 g totale koolhydraten en 1,6 g vezels, of het equivalent van 1,6 g netto koolhydraten.

Bloedsuikerpieken

 1. De hoeveelheid netto koolhydraten uit ongezoete cacao of andere koolhydraatbevattende voedingsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat uw bloedsuiker piekt, is afhankelijk van uw persoonlijke tolerantie voor koolhydraten. Gezonde mensen kunnen enorme hoeveelheden koolhydraten eten zonder bloedsuikerpieken te veroorzaken. Aan de andere kant kunnen mensen met een verminderde insulinesecretie of een defect in de manier waarop hun insuline werkt - een aandoening die insulineresistentie wordt genoemd - hun bloedsuikerpiek zien met relatief kleine hoeveelheden koolhydraten. Als u vermoedt dat u koolhydraten niet goed verdraagt, of u nu prediabetes, diabetes of het metabool syndroom heeft, gebruik dan een bloedglucosemeter om uw bloedsuikerspiegel 1 tot 2 uur na het eten te controleren en de hoeveelheid koolhydraten te bepalen die uw bloed maken suikerpieken. Controleer uw koolhydraatinname totdat u de juiste hoeveelheid vindt die uw bloedsuiker stabieler houdt na een maaltijd.

Bloedsuikervriendelijke traktaties

 1. Als u van de smaak van chocolade houdt maar niet wilt genieten als het uw bloedsuikerspiegel in gevaar brengt, is ongezoet cacaopoeder een goede optie. Met slechts 1,6 g netto koolhydraten per eetlepel, kan het aan hunkeren naar chocolade voldoen zonder dat uw bloedsuikerspiegel stijgt, tenzij u het eet met andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen, zoals melk, suiker of granen. Bereid voor een bloedsuikervriendelijke traktatie een warme cacao door ongezoet heet cacaopoeder te mengen met warm water. Zoet met kunstmatige zoetstof indien gewenst. Je kunt ook ongezoet cacaopoeder mengen met cottage of ricottakaas voor een eiwitrijke chocoladesnack. Als u ongezoet cacaopoeder aan een smoothie of aan uw havermout toevoegt, moet u rekening houden met de hoeveelheid koolhydraten die aan deze extra ingrediënten wordt toegeschreven.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c