Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Donkere chocolade geen gezondheidsvoedsel

De onderste regel

 1. Donkere chocolade, "gezondheidsvoedsel."

 2. Klinkt te mooi om waar te zijn, nietwaar? Dat komt omdat het antwoord volgens veel artsen is: "ja."

 3. Voer een eenvoudige Google-zoekopdracht uit en u vindt meerdere artikelen over de gezondheidsvoordelen van pure chocolade. Krantenkoppen uit media - zowel obscuur als mainstream - leggen uit hoe gezond de heerlijke traktatie kan zijn.

 4. Maar hoeveel van deze "gezonde" push is het product van enigszins misleidende campagnes om het imago van chocolade als iets meer dan een genot te versterken?

 5. Best wel een beetje, eigenlijk. En hoewel het waar is dat er wat gezondheidsvoordelen zijn van het eten van cacao, is pure chocolade niet het trendy gezondheidsvoedsel waarvan het is gemaakt.

De realiteit achter de voordelen van pure chocolade

 1. Donkere chocolade is inderdaad niet zo slecht.

 2. The Harvard T.H. Chan School of Public Health meldt dat pure chocolade 50 tot 90 procent vaste stoffen uit cacao, cacaoboter en suiker bevat. Het ziet er niet zo goed uit in vergelijking met zijn concurrenten. Die percentages zijn aanzienlijk hoger in vergelijking met de 10 tot 50 procent vaste cacao, cacaoboter, suiker en een vorm van melk die melkchocolade bevat.

 3. Wat is het goede nieuws?

 4. Cacao zit vol flavanolen, chemische verbindingen in veel groenten en fruit waarvan is vastgesteld dat ze gezondheidsvoordelen hebben, waaronder antioxiderende eigenschappen die de gezondheid van het hart ten goede kunnen komen.

 5. Van flavanolen is aangetoond dat ze de vorming van stikstofoxide in de binnenste celwand van bloedvaten bevorderen, wat de bloedstroom kan verbeteren en tot lagere bloeddruk kan leiden. Verder zegt de Harvard Chan School dat flavanolen de insulinegevoeligheid van mensen hebben verhoogd, wat een mogelijke vermindering van het diabetesrisico suggereert.

 6. Als je de hype daar wilt geloven, ben je klaar om pure chocolade te accepteren als een feel-good manier om alles te bestrijden, van diabetes tot een hartaanval.

 7. Dat beeld is echter bedrieglijk.

 8. Vox publiceerde onlangs een gedetailleerd artikel waarin het heersende idee van donkere chocolade als een wonder "veilig voedsel" werd ondervraagd. In het artikel nam journalist Julia Belluz een kijkje in de 100 door Mars gefinancierde gezondheidsstudies (ja, de makers van de populaire chocoladerepen) die wijzen op de voordelen voor de gezondheid van het eten van cacao- en chocoladerijke voedingsmiddelen.

 9. Belluz citeert New York University Paulette Goddard hoogleraar Voeding, voedselstudies en volksgezondheid, emerita, Marion Nestle, PhD, MPH, zeggende dat bedrijven als Mars een bewuste beslissing hebben genomen om te investeren in de wetenschap "om hun product minder op een smakelijk tussendoortje te laten lijken en meer op een" gezondheidsvoedsel ". [! 3984 => 1140 = 2!

 10. Het is iets van een marketingmeesterschap dat snoepbedrijven in staat waren om een ​​traktatie te nemen die je ouders je misschien zouden hebben berispt omdat je er te veel van als kind had en het opnieuw verpakte als een faalveilige preventieve aandoening voor ernstige gezondheidsproblemen.

 11. Vox volgt de inspanningen van Mars tot 1982, toen het bedrijf achter Snickers en MM's het Mars Centre for Cocoa Health Science oprichtten, een onderzoekstak van het snoepbedrijf om te onderzoeken en te verspreiden, gedeeltelijk informatie over de gezondheidsvoordelen van cacao.

 12. Vox meldt dat het wetenschappelijke initiatief van Mars - Mars Symbioscience - sinds 2005 140 peer-reviewed wetenschappelijke studies heeft ondersteund om te kijken naar de gezondheidsvoordelen van cacaoflavanolen.

De COSMOS-studie

 1. Dus, is het eigenlijk slecht voor u om te genieten van pure chocolade?

 2. Dr. JoAnn Manson, MPH, DrPH, professor aan de afdeling epidemiologie aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health, zegt nee, geniet van je kerstsnoep, maar luister niet naar alle overdreven rapporten over de voordelen voor de gezondheid.

 3. Manson zei dat de cacaoflavanolen waar je over hoort inderdaad in donkere chocolade bestaan, maar ze zijn in verschillende hoeveelheden, afhankelijk van het chocoladeproduct dat je consumeert.

 4. "De hoeveelheid flavanolen varieert enorm van product tot product. Ik weet niet of je een hoog gehalte aan cacao krijgt [!in een bepaald product

 5. Manson maakt ook deel uit van de Cocoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study (COSMOS), een grootschalige klinische studie die landelijk ongeveer 22.000 mannen en vrouwen zal randomiseren om te zien of ze dagelijks cacaoflavanolsupplementen nemen of een veel voorkomende multivitamine kan het risico op kanker, beroerte of hartaandoeningen verminderen.

 6. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Boston's Brigham and Women's Hospital en het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, Washington.

 7. "Cacaoflavanolen zien er veelbelovend uit om het risico op hartaandoeningen en andere cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen, maar toch wordt het onderzocht en is er nog geen sluitend bewijs dat dit het risico op klinisch hart kan verminderen aanvallen en evenementen, "zei Manson. "De COSMOS-studie is een grote studiepopulatie en een grote klinische studie. We zijn nu ongeveer halverwege de proeven ... en in 2021 kunnen we resultaten melden."

 8. Manson benadrukte dat we niet klaar zijn om definitief te zeggen hoe heilzaam cacaoflavanolen voor uw gezondheid kunnen zijn. Ze zei dat het vroege onderzoek aangeeft dat ze nuttig kunnen zijn voor de cognitieve functie en het verminderen van het risico op hartaandoeningen.

 9. "Er is wat onderzoek gaande in Columbia, en we werken daadwerkelijk met hen samen. Ik zou zeggen dat we over twee tot drie jaar een goede greep hebben op de gezondheidsvoordelen, de gezondheidseffecten van cacaoflavanolen, "voegde ze eraan toe.

 10. Manson zei dat we allemaal moesten wachten op de resultaten van het onderzoek om volledig te beoordelen hoe impactvolle flavanolen, afgeleid van chocolade, op de gezondheid van een persoon kunnen zijn.

Wat u moet weten

 1. "Ik haat het om het plezier te verpesten, maar ik zou niet aanraden te vertrouwen op pure chocolade om je gezondheid te verbeteren," zei Webster. "Donkere chocolade is een geconcentreerde bron van calorieën en te veel ervan eten kan in het algemeen leiden tot te veel calorieën eten, wat kan leiden tot gewichtstoename. Zelfs met een paar opmerkelijke gezondheidsvoordelen is het belangrijk om te onthouden dat donkere chocolade nog steeds beschouwd als een traktatie of kleine verwennerij - iets wat we af en toe of in kleine hoeveelheden eten. "

 2. Webster voegde eraan toe dat de hoeveelheid chocolade die je zou moeten eten om de juiste hoeveelheid flavanolen te krijgen "vrij groot zou zijn"

 3. "In sommige gevallen hebben we het meer dan een hele reep chocola, als het percentage cacao niet erg hoog is. Hoe hoger het percentage cacao, hoe hoger het flavanolgehalte is per ounce, wat betekent dat je een kleinere portie chocolade nodig hebt om dezelfde hoeveelheid flavanolen af ​​te leveren, "zei Webster.

 4. Manson zei dat de neiging van de media om te springen op de nieuwste "gezondheidsvoedinggekte" frustrerend kan zijn.

 5. "Ik denk dat het belangrijk is dat het publiek nauwkeurige en verantwoorde informatie krijgt, vooral over voedingssupplementen en als iemand te horen krijgt dat snoep, een soort snoep, een 'gezondheidsvoedsel' is dan moet daar veel bewijs voor zijn, "zei Manson.

 6. Het is gemakkelijk in te zien waarom iemand sceptisch naar bewegingen zou kunnen kijken om elke vorm van chocolade tot 'gezondheidsvoedsel' te verklaren.

 7. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) meldt dat de prevalentie van obesitas in de Verenigde Staten 39,8 procent is en het treft ongeveer 93,3 miljoen volwassenen in het land.

 8. Hoewel chocoladeproducten enkele nuttige ingrediënten kunnen bevatten, zei Manson dat matiging de sleutel is.

 9. "Mijn grote zorg is niet dat je donkere chocolade als traktatie consumeert of wanneer mensen het af en toe rond de vakantie hebben, het is meer wanneer mensen regelmatig iets beginnen te nemen," zei Manson. "Mijn zorg is om mensen een boodschap te geven dat dit iets voor hun gezondheid zou moeten doen als er niet onderbouwd bewijs is. Het is er nog niet, niet klaar voor aanbevelingen voor de volksgezondheid."

 10. Webster is het daarmee eens en merkt op dat mensen zich niet schuldig moeten voelen tijdens de vakantie, maar matiging is de sleutel.

 11. "Het is keer op keer bewezen dat wanneer we iets proberen te weerstaan ​​dat we willen, dit de neiging heeft averechts te werken," zei Webster. "We eten meer dan we zouden hebben als we gewoon de traktatie in de eerste plaats hadden gegeten, en dit soort van" overdrijven "gaat vaak gepaard met schuldgevoel."

Navigeren door de feestdagen

 1. Webster biedt enkele suggesties om deze verleidingen te vermijden.

 2. Ten eerste zegt ze dat je jezelf "stil moet vragen" of je de traktatie echt voor je wilt hebben.

 3. "Het is gemakkelijk om gedachteloos een handvol snoep of een plak cake mee te nemen wanneer het wordt aangeboden, maar als je weet dat je niet echt van roodfluwelen cake houdt, herinner jezelf eraan dat je dat niet doet moet het gewoon eten omdat het er is, "adviseerde ze. "Evenzo, als je je wilt uitleven, maak er dan iets van waar je echt van geniet."

 4. Ze voegde eraan toe: "Ten derde, neem twee of drie happen van een traktatie en vraag jezelf vervolgens af of je meer wilt of nodig hebt. De eerste paar happen van voedsel zijn vaak het meest bevredigend, en je kan net zo gelukkig zijn - of zelfs meer - als je daarna stopt in plaats van een heel dessert door te lopen. "

 5. Manson zei, wees geduldig.

 6. "Geniet, maar houd in gedachten: matiging in alle dingen," zei ze. "Blijf op de hoogte voor het overtuigende bewijs (over flavanolen). Op een gegeven moment kan er een aanbeveling zijn om meer cacaoflavanolen te consumeren, waarschijnlijk in gemengd voedsel met poeder. Het zal niet meteen een hoop snoeprepen zijn."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407