Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Dr. Oz's Fruit Vegetable Diet

Inzicht van experts

 1. De Dr. Oz Raw Food Challenge is een 28-daagse oproep om een ​​dieet te eten dat rijk is aan ongekookt fruit, groenten, zaden en noten. Het 28-daagse programma claimt een verhoogde energie te bevorderen, het uiterlijk van de huid te verbeteren, een betere spijsvertering, gewichtsverlies en een verminderd risico op hartaandoeningen. Raadpleeg uw arts voor advies voordat u aan een nieuw dieetprogramma begint.

Week 1

 1. De "overgangsfase" genoemd, de eerste week van het programma gaat over het elimineren van rood vlees, suikers en witte bloem uit uw dieet. Uw dieet moet bestaan ​​uit onbewerkte, hele voedingsmiddelen zoals:

 2. Rauwe, verse groenten en fruit Noten, granen en zaden Bonen en peulvruchten Gedroogd fruit Zeewier Onverwerkte natuurlijke of biologische voedingsmiddelen

 3. U kunt vers geperst fruit en groenten, gezuiverd water en jonge kokosmelk drinken. Dr. Oz beveelt op zijn website aan om drie uur voor het slapengaan te stoppen met eten.

Week 2

 1. Week twee, "Juice It Up" genoemd, gaat over het elimineren van vlees en zuivelproducten uit uw dieet. Vervang dergelijke voedingsmiddelen door fruitsmoothies en groenten om je voedingsstoffen binnen te krijgen. Op zijn website beveelt Dr. Oz aan om combinaties van groenten en fruit te proberen die voor jou interessant klinken. Hij stelt een smoothie van bananenspinazie voor, die rijk is aan de mineralen kalium en magnesium en het vitamine B-complex, evenals vitamine K en A.

Week 3

 1. Zoals de naam al aangeeft, gaat de "Go Nuts" -fase in week drie over het toevoegen van noten en zaden als nietje. Vervang zuivelproducten door voedingsmiddelen die zijn afgeleid van noten. Een voorbeeld is rauwe amandelmelk. Week noten in water voordat je ze opeet om hun enzymen te activeren, adviseert Dr. Oz op zijn website. Hij stelt voor om een ​​rauwe "burger" te maken gemaakt van groenten, amandelen en walnoten. Rawmazing.com biedt het volgende recept:

 2. 2 kopjes geraspte wortelen 2 kopjes fijngehakte portobello-champignons 1 kop fijngehakte ui 3/4 kop in blokjes gesneden selderij 1 kop geweekte walnoten, fijn gemalen 1/2 nat geweekte pompoenpitten, fijngemalen terwijl nat 1/4 kopje gefilterd water 1/4 kopje rauwe, ongepasteuriseerde sojasaus 1 theelepel. salie 1 theelepel. marjolein 1 theelepel. tijm 1 kop rauwe roeispaanbloem of 3/4 kop gemalen vlas

 3. Meng de wortels, champignons, ui en selderij. Roer de walnoten en pompoenpitten erdoor. Combineer het water en de sojasaus. Meng het door het groente- en notenmengsel. Voeg de kruiden toe en roer goed. Roer in porties de havermeel of lijnzaad erdoor. Vorm het mengsel in pasteitjes niet meer dan een centimeter dik en 4 tot 5 centimeter breed. Uitdrogen op 140 graden op schermen gedurende een uur. Zet het vuur lager en dehydrateer nog 3 tot 4 uur, totdat de pasteitjes meestal droog zijn. De hamburgers moeten vochtig zijn. Het recept maakt 8 tot 9 pasteitjes.

Week 4

 1. Week vier, "Hasta la Pasta", gaat over het voltooien van de rauwe manier van eten. In week 1 at je volkorenpasta in plaats van witte bloempasta. Omdat pasta gaar is, elimineer je deze week deze helemaal uit je dieet. In plaats van je typische pastagerecht bereid je de geraspte courgette met plantaardige gehaktballetjes en rauwe tomatensaus. Dr. Oz merkt op dat deze week misschien wel je meest uitdagende is, omdat je een 100% rauw dieet eet. Evalueer wat je het leukste vond aan het dieet van rauwe voedingsmiddelen en neem deze gerechten en voedingsmiddelen op in je normale dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407