Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Drankjes om cholesterol te verlagen

Overwegingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Hoge niveaus van slechte cholesterol en totale cholesterol verhogen uw risico op hartaandoeningen en beroertes. Totaal cholesterol houdt rekening met niveaus van zowel lipoproteïne met lage dichtheid, of slechte cholesterol, en lipoproteïne met hoge dichtheid, of goede cholesterol. Volgens de Mayo Clinic speelt uw dieet een cruciale rol bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Het toevoegen van bepaalde dranken aan uw dieet kan voordelig zijn.

Groene thee

 1. Groene thee bevat de hoogste niveaus van antioxidanten die bekend staan ​​als polyfenolen. Volgens het University of Maryland Medical Center tonen verschillende onderzoeken aan dat deze drank LDL-cholesterol en totaal cholesterol kan verlagen. Het verhoogt ook de niveaus van HDL-cholesterol, die slechte cholesterol uit uw bloedvaten vegen. Onderzoekers geloven dat de polyfenolen van groene thee de opname van cholesterol in de darmen remmen en de uitscheiding ervan uit je lichaam verbeteren.

Bessensap

 1. Bessen helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, maar sommige zijn effectiever dan andere. In een studie uitgevoerd door de Universiteit van Californië in Davis, ontdekten onderzoekers dat verse bessen LDL-cholesterol aanzienlijk verlaagden. Bramen waren het meest effectief, gevolgd door rode frambozen, bosbessen en aardbeien. Meer onderzoek is nodig om te bepalen hoeveel bessen of sap mensen moeten consumeren om het cholesterol te verlagen. Regelmatig meer bessensap drinken kan echter nuttig zijn.

Tart Cherry Juice

 1. Taartkersen zitten boordevol antioxidanten die verschillende voordelen bieden, waaronder het verlagen van het cholesterolgehalte. In een studie uitgevoerd aan het University of Michigan Cardiovascular Center hadden ratten die hele scherpe kersenpoeder ontvingen als onderdeel van een vetrijk dieet aanzienlijk lagere niveaus van cholesterol dan andere ratten. Kersensap is direct verkrijgbaar in supermarkten en natuurwinkels. Je kunt het echter ook thuis zelf maken met gedroogde kersen of kersenpoeder.

Gemberthee

 1. Gember wordt al eeuwen medicinaal gebruikt om gezondheidsproblemen zoals misselijkheid en diarree te behandelen. Voorlopige studies geven ook aan dat het ook kan helpen het cholesterol te verlagen en atherosclerose te voorkomen, volgens het University of Maryland Medical Center, dat aanbeveelt om niet meer dan 4 g gember per dag te consumeren.

Let op

 1. Hoewel groene thee en gemberthee over het algemeen veilig zijn, kunnen ze in sommige gevallen bijwerkingen veroorzaken. Te veel groene thee drinken kan bijvoorbeeld slapeloosheid, duizeligheid of prikkelbaarheid veroorzaken. Gemberthee kan maagzuur of maagklachten veroorzaken. Ook kunnen deze drankjes interageren met bepaalde medicijnen. Raadpleeg uw arts over het consumeren van deze dranken om uw cholesterolgehalte te beheersen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407