Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eczeem eliminatie dieet en voedsel om te eten

Eczeem eliminatie dieet en voedsel om te eten

 1. Hoewel er geen remedie bestaat, zijn er vrij verkrijgbare crèmes en medicijnen beschikbaar die kunnen helpen ontstekingen te verminderen. Soms kan een arts aanbevelen voedsel te vermijden waarvan bekend is dat het eczeem erger maakt.

 2. Sommige voedingsmiddelen kunnen de afgifte van T-cellen veroorzaken die ontstekingen veroorzaken, evenals immunoglobuline-E of IgE, een antilichaam dat het lichaam produceert als reactie op een bedreiging. Voedingsmiddelen die bijdragen aan ontstekingen zijn noten, melk en tarwe.

Eten om te eten

 1. Voor mensen met eczeem kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen het lichaam ertoe aanzetten immuunsysteemverbindingen af ​​te geven die ontstekingen veroorzaken, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan een eczeemopflakkering. Een anti-eczeem dieet is vergelijkbaar met een ontstekingsremmend dieet.

 2. Voorbeelden van ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn:

 3. Meer van dit voedsel eten en minder triggervoedsel gebruiken, kan helpen om eczeemopflakkeringen te verminderen.

Te vermijden eliminatiedieet en voedsel

 1. Voedselgevoelige eczeemreacties treden meestal op ongeveer 6 tot 24 uur nadat een persoon een bepaald voedsel eet. Soms kunnen deze reacties nog langer worden uitgesteld.

 2. Om te bepalen welk voedsel de reactie kan veroorzaken, zal een arts vaak een eliminatiedieet aanbevelen. Dit dieet omvat het vermijden van enkele van de meest voorkomende voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze eczeem veroorzaken.

 3. Alvorens voedsel te elimineren, moet een persoon elk soort voedsel langzaam aan zijn dieet toevoegen en zijn eczeem gedurende 4 tot 6 weken controleren om te bepalen of ze gevoelig zijn voor een bepaald voedsel.

 4. Als de symptomen van een persoon erger worden na het toevoegen van een bepaald voedingsmiddel aan het dieet, kunnen ze overwegen dit in de toekomst te vermijden. Als de symptomen van een persoon niet verbeteren bij het elimineren van een voedingsmiddel, hoeven ze dit waarschijnlijk niet uit hun dieet te verwijderen.

 5. Enkele veel voorkomende voedingsmiddelen die een eczeemaanval kunnen veroorzaken en die uit een dieet kunnen worden verwijderd, zijn onder meer:

 6. Een arts kan ook allergietesten aanbevelen. Zelfs als een persoon niet allergisch is voor een bepaald voedingsmiddel, kunnen ze daar gevoelig voor zijn en na herhaaldelijke blootstelling huidsymptomen kunnen ervaren. Artsen noemen deze reactie voedselgevoelig eczeem.

 7. Mensen met dyshidrotisch eczeem, dat meestal de handen en voeten beïnvloedt, kunnen voordelen ondervinden van het eten van voedsel dat geen nikkel bevat. Nikkel wordt in sporen in de bodem aangetroffen en kan daarom in levensmiddelen aanwezig zijn.

 8. Voedingsmiddelen met een hoog nikkelgehalte omvatten:

 9. Sommige mensen met eczeem hebben ook oraal allergiesyndroom of gevoeligheid voor berkenpollen. Dit betekent dat ze mogelijk reacties hebben op andere voedingsmiddelen, waaronder:

 10. Mensen met eczeem zijn meer vatbaar voor oraal allergiesyndroom en moeten contact opnemen met hun arts als ze een pollenallergie hebben of milde allergische reacties op de bovengenoemde voedingsmiddelen ervaren.

Voedingssupplementen en eczeem

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van probiotische supplementen de symptomen van eczeem kan verminderen. Meer studies zijn echter nodig om de vereiste effectiviteit en dosering te bevestigen.

 2. Probiotica zijn verkrijgbaar in verschillende supplementen, zoals de selectie die hier beschikbaar is. Als een persoon niet zeker weet welke probiotica hij moet kopen, kunnen hij de online beoordelingen nuttig vinden en ook met zijn arts praten.

 3. Probiotica zijn ook van nature aanwezig in veel voedingsmiddelen. Probiotische voedingsmiddelen zijn onder meer:

 4. Andere supplementen die zijn onderzocht, omvatten visolie en Chinese kruidenpreparaten; geen van beide maakte een significant verschil in eczeem symptomen.

Outlook

 1. Hoewel het dieet van een persoon niet altijd een trigger is voor eczeem, kunnen sommige mensen vinden dat hun symptomen beter worden wanneer ze dieetwijzigingen aanbrengen.

 2. Door deze wijzigingen aan te brengen en de resultaten te controleren, kan een persoon bepalen of het wijzigen van zijn dieet kan helpen zijn toestand beter te beheren. [! 113516 => 1140 = 5!] Als een persoon een grote voedselgroep elimineert, zoals producten die tarwe bevatten, willen ze mogelijk met hun arts praten over supplementen om ervoor te zorgen dat ze geen essentiële vitamines en mineralen missen .

 3. Artikel laatst herzien vóór do 8 februari 2018. Bezoek onze categoriepagina Atopische dermatitis / eczeem voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste updates over atopische dermatitis / Eczeem. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407