Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Edamame koken en eten als snack

Verminderde ontsteking

 1. Edamame, een sojaboon met grote zaden die in peulen groeit, is een traditioneel Aziatisch gewas dat in de 20e eeuw aan populariteit groeide en nu een belangrijk Amerikaans gewas is. Mensen eten al bijna 5000 jaar sojabonen en edamame is een van de weinige eiwitrijke peulvruchten. Hoewel de peulvrucht vaak wordt toegevoegd aan soepen, roerbakgerechten en andere recepten, is het eten als een voedzame snack een van de meest voorkomende methoden.

Pod-voorbereiding

 1. Edamame wordt meestal verkocht in hele bevroren pods, hoewel je misschien ook nieuwe pods kunt kopen. Vul een pot met water en een snufje zout en kook, voeg de peulen aan het water toe en laat ze drie tot vijf minuten koken, af en toe roeren. Giet de gekookte peulen af ​​en plaats ze in een kom met koud water gedurende twee tot drie minuten voordat u het koele water eruit haalt en eet.

Eetkeuzes

 1. Om gekookte edamame-vlakte te eten, knijpt u de rand van de pod tussen uw duim en wijsvinger. Hierdoor kan de hele boon uit de pod in je mond springen. Gooi lege pods weg. Of pers de bonen uit de peulen en voeg ze toe aan een kleine salade voor een snack in de middag. Als je een fan bent van chips en dip, probeer dan een edamame hummus te eten op kleine stukjes volkorenpita voor een gezonder alternatief. Meng geschilde edamame met tahin, water, olijfolie, knoflook, zout en komijn voor een smakelijke duik.

Soja verpakt een eiwitpunch

 1. Een van de grootste voordelen van edamame als snack is het eiwit dat het bevat, wat equivalent is aan eiwit dat in veel bronnen van diervoeding voorkomt. Het consumeren van 25 gram soja-eiwit per dag kan helpen het risico op hartaandoeningen te verlagen, omdat soja kan helpen het cholesterol te verlagen, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Slechts 1 kop bevroren, bereide edamame bevat 17 gram eiwit met slechts 189 calorieën. Eiwitrijke snacks helpen je langer vol te voelen dan suikerachtige keuzes, waardoor edamame een goede keuze is als je probeert je gewicht te verliezen of te behouden.

Andere voordelen van de Boon

 1. Edamame is een rijke bron van vele andere voedingsstoffen. Een kopje bevat 52 procent van de dagelijkse waarde van vitamine K, 79 procent dagelijkse waarde van mangaan en maar liefst 121 procent dagelijkse waarde van folaat op basis van een dieet met 2000 calorieën. Elke kop bevat ook ongeveer 8 gram voedingsvezels, belangrijk voor gezonde darmen en het beheersen van de bloedsuikerspiegel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407