Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een diabetisch diner met couscous

Stap 9

 1. Couscous, meestal gemaakt van griesmeel van durumtarwe, is een Noord-Afrikaans gerecht dat snel kookt. Een traditioneel diner kan bestaan ​​uit couscous, een stoofpot met groenten en bonen en wat kip, maar couscous salades kunnen worden gemaakt met ingrediënten zoals bonen, kaas en groenten. Je kunt couscous als avondeten gebruiken als je diabetes hebt, zolang je voorzichtig bent met het controleren van je portiegroottes en de manier waarop je je couscous bereidt.

Koolhydraten in een couscous-diner

 1. Een kop gekookte couscous bevat 36 gram koolhydraten. Een gezond voedingspatroon voor mensen met diabetes bevat een relatief consistente hoeveelheid koolhydraten bij elke maaltijd, waarbij 45 tot 60 gram een ​​goed doel is voor veel mensen. Neem een ​​kopje couscous met kipfilet of vis, die geen koolhydraten bevatten, en sommige niet-zetmeelhoudende groenten, die weinig koolhydraten bevatten. Voeg nog eens 15 gram koolhydraten toe aan je diner door 1/3 kopje gekookte garbanzo-bonen bij je groenten te mengen of een kleine appel als dessert.

Kies volkorencouscous

 1. De American Diabetes Association beveelt aan dat personen met diabetes volle granen, zoals volkoren couscous, kiezen in plaats van verfijnde opties, zoals gewone couscous. Omdat ze de hele graankorrel bevatten, hebben volle granen de neiging om meer voedingsvezels te bevatten dan hun geraffineerde tegenhangers. Ze zijn ook minder waarschijnlijk om je bloedsuikerspiegel te laten stijgen vanwege hun lagere glycemische index, volgens de Universiteit van Michigan.

Bepaal uw gewicht

 1. De American Diabetes Association legt uit dat als u te zwaar bent en diabetes type 2 heeft, het verliezen van een kleine hoeveelheid gewicht kan helpen uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Afvallen vereist dat u minder calorieën verbruikt dan u verbruikt, en een diner met couscous past in een calorie-gecontroleerd dieet. Elke kop gekookte couscous bevat 176 calorieën. Over je gekookte couscous, serveer vis gekookt met caloriearme ingrediënten zoals gestoofde tomaten, courgette, rapen, knoflook en komijn.

Maak uw maaltijd hart-gezond

 1. Denk aan uw gezondheid van het hart terwijl u uw diner met couscous plant, omdat diabetes uw risico op hartaandoeningen verhoogt. Verminder uw consumptie van cholesterolverhogend verzadigd vet door uw couscous te serveren met magere eiwitten, zoals bonen of kipfilet, in plaats van vet vlees, zoals merguez of een andere pittige worst. Voeg vezelrijke ingrediënten toe, zoals wortelen, paprika, tomaten en uien, om uw cholesterolgehalte te verlagen en uw zoutgebruik te beperken om uw natriumconsumptie en bloeddruk laag te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407