Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een dieet zonder suiker, geen vlees, geen zuivel en geen brood

Sodium

 1. Een dieet zonder suiker, zonder brood, zonder vlees en zonder zuivel kan enkele voordelen hebben omdat het gaat om het vermijden van sommige voedingsmiddelen die aan gewichtstoename zijn gebonden, zoals suiker en brood, samen met voedingsmiddelen die verband houden met chronische ziekten, zoals vlees. Toch hangt de gezondheid ervan af of het voldoende voedzaam voedsel bevat.

Sodium

 1. Als u overweegt dit soort dieet tijdelijk te gebruiken voor gewichtsverlies, houd er dan rekening mee dat een uitgebalanceerd dieet met een breed scala aan voedzame voedingsmiddelen een betere benadering is voor de lange termijn gewichtsbeheersing.

Welke voedingsmiddelen zijn inbegrepen?

 1. Het dieet zonder brood, zonder zuivel, zonder vlees en zonder suiker bevat geen rundvlees, varkensvlees, kaas, yoghurt en melk. Het sluit ook suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen zoals frisdrank, sapdranken, taarten, cakes, koekjes, donuts en gebak uit. Tal van voedingsmiddelen die toegevoegde witte suiker, bruine suiker en maïsstroop met een hoog fructosegehalte bevatten, zijn ook taboe.

 2. Wat moet je nog eten als je deze voedingsmiddelen uit het dieet haalt? Het belangrijkste voedsel dat overblijft zijn fruit, groenten, bonen, noten en zaden, die allemaal voedingsrijk zijn en een veganistisch dieet omvatten.

 3. De toevoeging van sommige extra voedingsmiddelen zou het een van de vegetarische eetplannen maken. Het eten van eieren zou het een ovo-vegetarisch dieet maken, en het eten van vis zou het een pesco-vegetarisch eetplan maken. Kip of kalkoen toevoegen zou het een pollo-vegetarisch dieet maken.

 4. Een dieet zonder brood kan gezond of ongezond zijn, afhankelijk van welke andere keuzes uit de voedselgroep granen zijn inbegrepen of uitgesloten. Als het dieet zonder brood ook het verwijderen van witte pasta, witte rijst en crackers van witte bloem omvat, zou dit een gezondheidsvoordeel opleveren. Harvard Health Publishing zegt dat dergelijke voedingsmiddelen sterk worden verwerkt en aan voedingsstoffen zijn onttrokken en dat ze suikerpieken veroorzaken die de honger doen toenemen en leiden tot overeten.

 5. Omgekeerd bevordert het toevoegen van volle granen aan het dieet gewichtsverlies en welzijn omdat ze rijk zijn aan vezels en andere voedingsstoffen. Deze voedingsmiddelen omvatten bruine rijst, gierst, gerst, bulgur, haver en brood gemaakt van 100 procent volkorenmeel of 100 procent volkorenmeel.

Hoe zit het met koffie?

 1. Personen die geen vlees, geen suiker, geen brood en geen zuivel eten, moeten vermijden om melk of room aan hun koffie toe te voegen. Ze kunnen echter koffie verlichten met niet-zuivelalternatieven zoals sojamelk, amandelmelk, cashewnotenmelk of macadamia-notenmelk.

 2. Het is ook mogelijk voor degenen die geen suikerdieet gebruiken om hun koffie te zoeten, maar de Cleveland Clinic zegt dat kunstmatige zoetstoffen niet de juiste manier zijn, omdat de chemicaliën in kunstmatige zoetstoffen kunnen worden geassocieerd met verhoogde vetopslag, nadelige veranderingen in darmbacteriën en een verhoogd risico op glucose-intolerantie, wat kan leiden tot prediabetes of diabetes. Zoet koffie in plaats daarvan met een beetje rauwe honing of pure ahornsiroop, die antioxidanten en andere voedingsstoffen bevatten.

Effecten op de voeding zonder vlees

 1. Volgens de Mayo Clinic consumeren vegetariërs over het algemeen minder calorieën en eten ze minder vet. Ze hebben ook een gezonder gewicht en een lagere kans op hart- en vaatziekten dan vleeseters.

 2. De voordelen houden daar niet op, zegt de Mayo Clinic. Studies tonen aan dat mensen die rood vlees en verwerkt vlees eten, vaker overlijden aan beroerte en diabetes. In het licht van onderzoeksresultaten kan het verminderen of elimineren van vleesinname positieve gezondheidseffecten hebben.

 3. Net zoals wat je eet het welzijn kan schaden, kan wat je niet eet ook een negatief effect hebben. Studies tonen aan dat diëten met weinig fruit, groenten, noten, zaden en zeevruchten geassocieerd zijn met een verhoogd risico op overlijden, voegt de Mayo Clinic toe.

 4. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw adviseert het eten van verschillende eiwitten. Vegetarische bronnen zijn bonen, erwten, noten, zaden en sojaproducten. Het is ook gunstig om minstens 8 gram vis per week te eten.

Gezondheidseffecten zonder zuiveldieet

 1. Harvard Health Publishing erkent dat onderzoek naar de positieve en negatieve aspecten van zuivelproducten tegenstrijdig is. Hoewel deze voedingselementen sommige niet-zo-gezonde effecten kunnen hebben, bieden ze een gemakkelijke manier om de benodigde hoeveelheid vitamine D, calcium en eiwitten te krijgen.

 2. De soorten zuivel die worden gegeten, kunnen een verschil maken. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in december 2018 wees uit dat gefermenteerde zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt, veel gezonder kunnen zijn dan niet-gefermenteerde zuivelproducten zoals melk. Mensen die de meeste gefermenteerde zuivelproducten aten, hadden een 27 procent lager risico op hart- en vaatziekten, maar degenen die de meest niet-gefermenteerde zuivelproducten aten, hadden een 52 procent hoger risico.

 3. Het meest consistente onderzoek naar zuivelproducten heeft betrekking op yoghurt, dat probiotica bevat en gekoppeld is aan verschillende gezondheidsvoordelen, aldus de Arthritis Foundation. Studies verbinden yoghurt met verminderde ontsteking en verminderde insulineresistentie, een effect dat diabetes type 2 kan helpen voorkomen.

 4. Een onderzoek van augustus 2017 in Critical Reviews in Food Science and Nutrition onderzocht 52 klinische onderzoeken die ontstekingsmarkers bestudeerden die verband hielden met de consumptie van zuivelproducten. De auteurs ontdekten dat zuivelproducten over het algemeen ontstekingsremmend zijn, behalve bij personen die allergisch zijn voor koemelk.

Gewichtsverlies op basis van planten

 1. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Geriatric Cardiology in mei 2017 herzag klinische onderzoeken en observationele onderzoeken om de effecten van plantaardige diëten op het gewicht te bepalen. Plantaardige diëten bieden een hoger niveau van voedselkwaliteit dan andere therapeutische benaderingen voor gewichtsverlies en obesitas, aldus de auteurs. Het bewijs toonde aan dat deze diëten een haalbare optie zijn voor het voorkomen en behandelen van overgewicht en obesitas.

 2. De artsencommissie voor verantwoorde geneeskunde beweert dat plantaardige diëten een duurzaam gewichtsbeheer bevorderen omdat ze rijk zijn aan vezels, die voldoen aan de eetlust zonder calorieën toe te voegen. Probeer 40 gram vezels per dag in het dieet te krijgen. Dit doel is gemakkelijk te bereiken wanneer fruit, groenten, bonen en volle granen het grootste deel van het eetplan uitmaken.

 3. Zonder twijfel is een plantaardig dieet gunstig voor gewichtsverlies. De Mayo Clinic biedt verschillende strategieën om dit eetplan aan te nemen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407