Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een ei-omelet eten voor ontbijt Lunch voor gewichtsverlies

Andere gezonde attributen

 1. Niemand bepaald voedsel kan garanderen dat u zult afvallen. Hiervoor moet je minder calorieën eten dan je verbrandt tijdens je dagelijkse activiteiten. Sommige voedingsmiddelen, waaronder eieren, kunnen echter een beetje meer vulling hebben dan andere, waardoor u gemakkelijker kunt afvallen. Elk pond is gelijk aan ongeveer 3500 calorieën, dus om 1 pond per week te verliezen, moet je een tekort van 500 calorieën per dag creëren door minder te eten of meer te oefenen - of een combinatie van beide.

Eieren en gewichtsverlies

 1. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Nutrition in 2013 vond dat het eten van eieren op toast voor het ontbijt meer vullend was en resulteerde in een lagere calorie-inname de rest van de dag dan een ontbijt met cornflakes met melk en toast of een die een croissant en jus d'orange bevat, hoewel alle drie maaltijden hetzelfde aantal calorieën bevatten. Een andere studie gepubliceerd in 2009 in het International Journal of Obesity toonde aan dat mensen met een caloriearm dieet die 8 weken lang een ei-ontbijt aten dat 340 calorieën bevatte, meer gewicht en lichaamsvet verloren dan mensen met een soortgelijk dieet die een bagelontbijt aten met de hetzelfde aantal calorieën. Eieren eten voor het ontbijt verhoogde het gewichtsverlies echter niet bij diegenen die geen caloriearm dieet volgden.

Overwegingen omeletcalorieën

 1. Als u van plan bent om een ​​ei-omelet te eten voor zowel lunch als diner, ga dan met een ei-omelet bij elke maaltijd zodat u slechts in totaal 2 eieren per dag eet. Een groot ei heeft ongeveer 94 calorieën, wat meer overeenkomt met de calorieën die geschikt zijn voor een snack. Om er een maaltijd van te maken, moet je andere voedingsmiddelen samen met de omelet eten of andere voedingsmiddelen in de omelet zelf opnemen om een ​​uitgebalanceerde maaltijd te vormen. Je bord moet bestaan ​​uit volle granen, fruit, groenten en een eiwit, zoals eieren.

 2. Wees voorzichtig met de invoegtoepassingen voor uw omelet. Elke ons cheddar voegt 114 calorieën toe, elk plakje spek heeft 56 calorieën, en een ons van gewone ham zonder been heeft ongeveer 50 calorieën. Betere opties zijn rode paprika, die slechts 46 calorieën heeft voor een heel kopje, zalm, met ongeveer 40 calorieën per ounce, en stevige tofu, met slechts 57 calorieën voor 1/4 blok, of ongeveer 3 gram.

Resultaten van het gewichtsverlies verbeteren

 1. Als u voornamelijk voedingsmiddelen eet met een lage energiedichtheid of calorieën per gram, samen met uw ei-omeletten, kunt u meer afvallen. Omdat je een groter volume van deze voedingsmiddelen kunt eten zonder je dagelijkse calorieën te overschrijden, voel je je voller en vind je het gemakkelijker om je aan je dieet te houden. Voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid bevatten vaak veel water of vezels, zoals fruit, groenten en bouillongebaseerde soepen, terwijl die met een hogere energiedichtheid meestal voedingsmiddelen zijn die veel suiker of vet bevatten, zoals snoep, gefrituurd voedsel en vette stukken vlees of volle melkproducten.

 2. Veel eiwitten binnen krijgen is ook essentieel voor optimaal gewichtsverlies. Een overzichtsartikel gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition in 2015 merkte op dat het krijgen van 25 tot 30 gram eiwit in elke maaltijd kan helpen om de eetlust te beheersen en gewicht te verliezen. Een gewone eiomelet gemaakt met één groot ei heeft ongeveer 6,5 gram eiwit, dus je moet bij het ontbijt en de lunch - en tijdens het diner - ook ander eiwitrijk voedsel eten met je eieren om aan je eiwitbehoeften te voldoen.

Voedzame omelettoevoegingen

 1. Vul uw omelet met veel niet-zetmeelhoudende groenten, zoals tomaten, spinazie, uien, champignons en paprika, die vitamines, mineralen en vezels aan uw maaltijd toevoegen en het meer vullend maken. Als je kaas moet toevoegen, gebruik dan een met veel smaak, zoals extra scherpe cheddar, zodat je het kunt redden met slechts een kleine hoeveelheid, of ongeveer 1 ons. Het toevoegen van tofu aan je omelet zal het eiwitgehalte verhogen en het vochtig en luchtig houden zonder verzadigd vet toe te voegen, en het gebruik van ongeveer een theelepel sesamolie zal het smaakvoller maken en wat gezond onverzadigd vet geven. Zalm voegt eiwitten en essentiële omega-3-vetten toe. Specerijen, zoals kerriepoeder, komijn, chilipoeder, basilicum, marjolein of dragon, kunnen omeletten smaak geven zonder calorieën of natrium toe te voegen.

Andere alternatieven voor ontbijt en lunch

 1. Er is geen reden waarom u elke dag een ei-omelet moet eten voor zowel ontbijt als lunch om gewicht te verliezen. De potentiële voordelen van het eten van eieren voor gewichtsverlies zijn waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ze relatief veel eiwitten en weinig koolhydraten bevatten. Overweeg de omelet in te ruilen voor een andere bron van gezonde eiwitten tijdens de lunch, zoals zeevruchten, kipfilet zonder vel, peulvruchten of notenboter.

Cholesteroloverwegingen

 1. Twee eieren per dag eten lijkt het cholesterolgehalte niet te verhogen en zou voor de meeste gezonde personen geen probleem moeten zijn. Een studie gepubliceerd in Nutrients in 2013 wees uit dat mensen die gedurende 14 weken een ontbijt inclusief twee eieren aten, geen verhoging van het cholesterolniveau ervoeren in vergelijking met degenen die geen eieren aten voor het ontbijt. De consumptie van verzadigd vet heeft een groter effect op het cholesterolgehalte dan cholesterol in de voeding, zoals de bijna 400 milligram cholesterol in twee eieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407