Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een koevoet koken

Stap 6

 1. De meeste Amerikanen krimpen ineen bij de gedachte dat ze de voet van een dier eten, maar in veel culturen zijn de voeten belangrijke smaakingrediënten voor soepen en stoofschotels of worden ze geconsumeerd als goedkope vleesbronnen. De voet van een koe heeft niet veel mals vlees, maar wanneer het langzaam wordt gestoofd, worden de taaie vezels van de voet zacht en kan het vlees van het bot worden verwijderd. Geniet ervan met de bouillon als een soep of gegeten zoals het is.

Stap 1

 1. Doe de koeienpoot, ui, knoflook, zout, peper en water in een grote steelpan. Breng het water aan de kook op hoog vuur.

Stap 2

 1. Zet het vuur lager tot middelmatig laag en laat de koeienvoet drie uur sudderen, onbedekt. Aan het einde van de kooktijd moet de bouillon worden teruggebracht tot 4 of 5 kopjes en het vlees op de voet van de koe moet zacht zijn en van het bot vallen.

Stap 3

 1. Haal de voet van de koe met een tang uit de soeppan. Verwijder het vlees van het bot en gooi het bot weg. Leg het vlees opzij.

Stap 4

 1. Zeef de bouillon in een andere grote steelpan en gooi de vaste stoffen weg. Verhit de bouillon op hoog vuur tot het kookt, zet dan het vuur laag en klop de bloem erbij. Sudder de bouillon, constant zwaaiend, tot het wordt verminderd en verdikt tot de gewenste consistentie.

Stap 5

 1. Serveer de hete jus over de voet van de koe.

Stap 5

 1. 1 middelgrote ui, in vieren gedeeld

 2. Zout en peper naar smaak

 3. 8 kopjes water

 4. 2 steelpannen

 5. Zeef van gaas

 6. 2 el. meel

 7. 1 middelgrote ui, in vieren gedeeld

 8. Zout en peper naar smaak

 9. 8 kopjes water

 10. 2 steelpannen

 11. Zeef van gaas

 12. 2 el. meelDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407