Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met fruit met lage citrusgehalten

Overwegingen

 1. Voedingsmiddelen die weinig citrus bevatten, bevatten eigenlijk weinig citroenzuur. Citrus verwijst naar een soort fruit in de Rutaceae-familie, terwijl citroenzuur een organische verbinding is die in het fruit wordt gevonden. Citroenzuur komt in veel soorten fruit voor, maar wordt ook als conserveermiddel aan veel andere voedingsmiddelen toegevoegd tijdens de productie. Vermijd alle citrusvruchten, zoals citroenen, sinaasappels en limoenen, evenals de meeste bessen, tomaten in blik en wijn om een ​​dieet te houden dat weinig citroenzuur bevat. Sommige soorten fruit, zoals perziken en verse tomaten, bevatten minder citroenzuur; bananen, kokosnoten, mango's en avocado's zijn enkele die helemaal geen bevatten.

Bananas

 1. Bananen, bekend om hun spijsvertering, worden over het algemeen aanbevolen voor mensen met brandend maagzuur, winderigheid of diarree. Een smoothie met bananen, papaja's en gember is een heerlijke remedie voor indigestie. Naast hun maagverzachtende eigenschappen zijn bananen ook uitstekende bronnen van kalium, een mineraal dat belangrijk is voor het hart en de spierfunctie. Bananen bevatten geen vet, cholesterol of natrium en zijn zacht genoeg om te worden gebruikt als voedsel voor zuigelingen.

Mango

 1. Mango's bieden een gedurfde tropische smaak die veel andere citroenzuurvrije vruchten missen. Mango's bevatten aanzienlijke hoeveelheden vezels, die helpen bij de spijsvertering, en zijn uitstekende bronnen van vitamine C, vitamine A en vele andere mineralen. Omdat mango's tropisch fruit zijn, zijn ze mogelijk alleen op bepaalde tijden van het jaar in sommige gebieden beschikbaar. Geniet zelf van een geschilde en gesneden mango, om een ​​robuuste smaak toe te voegen aan drankjes en desserts, of als aanvulling op een recept voor kip, garnalen of varkensvlees.

Avocado's

 1. Avocado's zijn populair bij sportvoedingsdeskundigen en bevatten veel voedingsstoffen met bijna 20 vitamines en mineralen per portie. Ze bieden grote hoeveelheden vitamine K, foliumzuur, kalium en vitamine E en hebben een zachte, soepele consistentie. Kinderarts Bill Sears, MD, mede-gastheer van 'The Doctors', duidt avocado's aan als 'een ideaal voedingsmiddel voor baby's'. Voor degenen die gevoelig zijn voor citroenzuur, avocado's vormen een geweldige vervanging voor zure ingrediënten in veel recepten. Serveer in plaats van tomaten een sandwich met avocadoplakken of snack op zuurvrije guacamole in plaats van traditionele salsa.

Apples

 1. Hoog in vezel, appels en appelsap tegen indigestie en constipatie. Appels bevatten ook vitamine C, kalium en vitamine A en kunnen het risico op verschillende aandoeningen, waaronder obesitas en leverproblemen, verminderen. Degenen die gevoelig zijn voor citroenzuurrijke dranken - bijvoorbeeld frisdranken, koffie en sinaasappelsap - kunnen genieten van een glas puur appelsap. Zorg ervoor dat u het etiket controleert op toegevoegde conserveermiddelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407