Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met koolhydraten die u kunt eten als u diabetes type 2 bent

Calorie-informatie

 1. Type 2 diabetes is goed voor 90 tot 95 procent van alle bekende gevallen van diabetes, volgens de Internationale Diabetes Federatie. Type 2 diabetes komt het meest voor bij mensen met overgewicht boven de 40 jaar. Het komt echter vaker voor bij jongere bevolkingsgroepen met de toename van obesitas. De behandeling omvat dieet, lichaamsbeweging en orale medicatie. Koolhydraten in voedsel hebben een grote invloed op de bloedsuikerspiegel; wetende welke voedingsmiddelen koolhydraten bevatten, kan je helpen je diabetes te beheersen.

Zetmeel

 1. Zetmeel bevat koolhydraten, vezels en B-vitamines. Een portie zetmeel bevat 80 calorieën en 15 g koolhydraten. Voorbeelden van zetmeelvoedsel en portiegroottes die u kunt eten, zijn 1 sneetje brood, 1 oz. van een bagel, 1/2 Engelse muffin, een hamburger of hotdogbroodje, 3/4 kop koude ontbijtgranen, 1/2 kop hete ontbijtgranen, 5 crackers, 1/2 kop erwten of maïs, 1/3 kopje pasta, rijst of couscous, 3 oz. gepofte aardappel en 3 kopjes met lucht gepofte popcorn. Kies voor meer volkorenzetmeel voor een betere bloedsuikerspiegel. Vezel in volle granen verlaagt de snelheid van de spijsvertering waardoor een langzamere afgifte van suiker in de bloedbaan mogelijk is.

Fruits

 1. Fruit bevat koolhydraten, vezels, vitamine C, kalium en foliumzuur. Een typische portie van bevat 60 calorieën en 15 g koolhydraten. Fruitkeuze en portiegroottes type 2 diabetici kunnen eten zijn onder andere een kleine appel of sinaasappel, 1 kopje meloen, 2 kleine pruimen, 1/2 kopje appelmoes, 1 kiwi, 1 middelgrote perzik, 1/2 een grote peer, 17 druiven, 4 Oz. banaan, 1/2 kopje ongezoet fruit in blik, 2 el. van rozijnen, 3 pruimen, 1/2 kopje appel- of jus d'orange en 1/3 kopje pruimen- of cranberrysap. Heel fruit maakt een betere keuze dan het sap vanwege het vezelgehalte. Naast het helpen beheersen van de bloedsuikerspiegel helpt vezel in fruit ook de honger beter te beheersen dan het sap.

Melk en yoghurt

 1. Naast een goede bron van calcium en eiwitten, bevat melk en yoghurt ook koolhydraten. Calorieën in melk en yoghurt variëren op basis van de hoeveelheid vet, maar de hoeveelheid koolhydraten blijft hetzelfde. Vetarme en magere melk en yoghurtvoeding maken gezondere keuzes dan volle producten en bieden 100 calorieën en 12 g koolhydraten per portie. Porties omvatten 1 kopje melk, 1/2 kopje verdampte melk en 2/3 kopje yoghurt.

Snoep en desserts

 1. Monitoring van de inname van koolhydraten zorgt voor meer flexibiliteit bij het plannen van maaltijden. Snoepjes en desserts bevatten ook koolhydraten. Als diabetes type 2 kun je deze voedingsmiddelen in gematigde hoeveelheden eten, maar een portie moet een portie melk, zetmeel of fruit vervangen. Voor een betere bloedsuikercontrole eet je een snoepje of dessert bij een maaltijd. Calorieën en koolhydraten variëren. Voorbeelden hiervan zijn 2 oz. van engel voedsel cake met 30 g koolhydraten, een 1 oz. portie van een niet-bevroren brownie met 15 g koolhydraten, 3 gingersnapkoekjes met 15 g koolhydraten, 1/2 kop pudding met 30 g koolhydraten en 1 oz. muffin met 15 g koolhydraten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407