Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met leucinerijk voedsel

Rozemarijn in uw dieet opnemen

 1. Je lichaam gebruikt aminozuren uit voedsel om honderden eiwitten te produceren en om veel biochemische reacties in je cellen te voeden. Essentiële aminozuren zijn die welke u niet kunt maken en die u uit uw dieet moet halen. Een daarvan, leucine, helpt bij het bepalen van de specifieke vorm van bepaalde eiwitten, wat belangrijk is om hen te helpen hun functies uit te voeren. Veel veel voorkomende voedingsmiddelen zijn rijke bronnen van dit aminozuur.

Vlees, gevogelte en vis

 1. Leucine wordt aangetroffen in het magere deel van vlees en gevogelte, dat over het algemeen leucinerijk is. Bijvoorbeeld, een portie runderfilet van 5 ounce bevat 4 gram leucine, terwijl 1 kop gehakt, gekookt kippenvlees of een middelgrote varkenslende karbonade ongeveer 3,5 gram bevat. De meeste vissoorten zijn ook rijke bronnen van leucine. Deze omvatten ingeblikte lichte tonijn, met 3,5 gram in 1 kop tonijnbrokken, en zalm en schelvis, die ongeveer 3 gram leucine bevatten in een middelgrote filet. Andere vissen die goede leucinebronnen zijn, zijn witvis, tilefish en forel.

Zuivelproducten

 1. Zuivelproducten zijn goede bronnen van leucine omdat ze vaak veel eiwitten bevatten. Bijvoorbeeld, 1 kop magere koemelk levert 0,8 gram leucine en iets meer op als het is verrijkt met eiwitten of vaste vetvrije melk heeft toegevoegd. De meeste soorten kaas zijn ook bronnen van leucine - een portie edam, Colby, Cheddar of Bleu-kaas biedt tussen 0,5 en 0,7 gram leucine, terwijl Parmezaanse kaas een beetje hoger is, met ongeveer 1 gram per ons harde kaas . De meeste soorten yoghurt bevatten ook gematigde hoeveelheden leucine, met ongeveer 1 gram per 6-ounce container.

Peulvruchten en andere voedingsmiddelen

 1. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten, bevatten peulvruchten ook veel leucine. Bijvoorbeeld, 1 kopje rauwe sojabonen levert ongeveer 6 gram, witte bonen en bruine bonen bevatten elk 3,7 gram per kopje en 1 kopje linzen levert 3,4 gram. Op soja gebaseerde voedingsmiddelen zijn ook goede leucinebronnen - bijvoorbeeld, 1 kop tempeh, een gefermenteerd sojavoedsel, levert 2,4 gram. Andere goede bronnen zijn gedroogde spirulina, een zeewierproduct, met bijna 3 gram in 1/2 kop en pinda's, die 1,4 gram leucine in 1/2 kop hebben.

Voordelen en aanbevelingen

 1. Een dieet met veel leucine eten is over het algemeen gezond omdat het uw lichaam voorziet van een constante aanvoer van dit essentiële aminozuur, dat u niet voor langere tijd kunt opslaan. Een overzichtsartikel gepubliceerd in het mei 2010 nummer van "Nutrition Reviews" vat de voordelen van leucine samen, met de nadruk op het vermogen om de insulineproductie te stimuleren en de bloedsuikerspiegel te beheersen. Het geeft ook aan dat het verhogen van leucine in de voeding kan helpen bij het beheersen van zwaarlijvigheid en helpt het cholesterolgehalte in het bloed in een gezond bereik te houden. Na verloop van tijd kan leucine ook positieve effecten hebben op lever- en spiercellen. Als u vragen heeft over leucine in de voeding, bespreek deze dan met uw arts of een geregistreerde diëtist.

 2. Een dieet met veel leucine eten is over het algemeen gezond omdat het uw lichaam voorziet van een constante aanvoer van dit essentiële aminozuur, dat u niet voor langere tijd kunt opslaan. Een overzichtsartikel gepubliceerd in het mei 2010 nummer van "Nutrition Reviews" vat de voordelen van leucine samen, benadrukt het vermogen ervan om de insulineproductie te stimuleren en de bloedsuikerspiegel te helpen beheersen. Het geeft ook aan dat het verhogen van leucine in de voeding kan helpen bij het beheersen van zwaarlijvigheid en helpt het cholesterolgehalte in het bloed in een gezond bereik te houden. Na verloop van tijd kan leucine ook positieve effecten hebben op lever- en spiercellen. Als u vragen heeft over leucine in de voeding, bespreek deze dan met uw arts of een geregistreerde diëtist.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407