Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met op zetmeel gebaseerd voedsel dat u moet eten

Vitaminen en mineralen

 1. De populariteit van koolhydraatarme diëten kan je doen denken dat zetmeel puur kwaadaardig is, althans als het gaat om gewichtsverlies. Maar veel soorten zetmeel - ook bekend als complexe koolhydraten - bevatten een schat aan nuttige voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en fytonutriënten, waardoor ze een waardevol onderdeel van een gezond dieet zijn wanneer ze met mate worden geconsumeerd. Kies en kies welke zetmelen u in uw dieet wilt opnemen, waarbij verwerkte, geraffineerde zetmelen worden beperkt ten gunste van voedingsrijke opties zoals volle granen, zetmeelrijke groenten en peulvruchten.

Bonen en linzen

 1. Als het gaat om het kiezen van gezond zetmeel, moeten bonen en linzen bovenaan uw lijst staan. Dr. Melina Jampolis, arts en voedingsspecialist bij CNN Health, noemt bonen een van de gezondste zetmeelopties omdat ze een rijke bron van vezels, plantaardige eiwitten en antioxidanten zijn. Linzen bevatten ook eiwitten en vezels, en elke portie van 1/2-cup biedt 3,4 gram resistent zetmeel, waarvan Health.com zegt dat het helpt de stofwisseling te stimuleren en vet te verbranden. Andere gezonde peulvruchten zijn gedroogde erwten, zoals zwarte ogen en spliterwten.

Aardappelen van alle soorten

 1. Witte aardappelen staan ​​mogelijk hoger op de glycemische index - een hulpmiddel om te meten hoe snel een voedingsmiddel uw bloedsuiker verhoogt - dan andere voedingsmiddelen, maar ze bieden ook een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder kalium in het vlees en vezels in de huid. Zoete aardappelen zijn bijzonder voedzaam; de huid biedt veel vezels, terwijl het roze-oranje vruchtvlees bètacaroteen bevat, een antioxidant die artritis kan helpen voorkomen of beheersen en ook bijdraagt ​​aan de gezondheid van uw huid, haar en ogen. Zoete aardappelen leveren ook kalium en vitamine C.

Zetmeelrijke groenten

 1. Naast aardappelen kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan zetmeelrijke groenten zoals winterpompoenen, waaronder butternut, eikel en kobacha, evenals groene erwten en maïs. Hoewel deze zetmeelrijke groenten meer calorieën bevatten dan andere groenten zoals bladgroenten, broccoli en komkommers, bevatten de voedingsstoffen erin antioxidanten zoals vitamine C, luteïne, zeaxanthine en beta-cryptoxanthine, en de mineralen magnesium en zink. De American Diabetes Association beveelt ook pastinaak en pompoen aan.

Volle granen

 1. Verwijder geen granen uit uw dieet, maar kies voor volle granen boven verfijnde versies. Breid je bijgerechtrecepten uit naar recepten met gewone granen zoals bruine rijst en meer exotische opties zoals volkoren gerst, hele farro, quinoa en gierst. Andere volle granen zijn bulgur, havermout, popcorn, hele rogge, wilde rijst, boekweit, triticale en sorghum. Als u een graanproduct koopt, zoals brood, lees dan de ingrediëntenlijst om te zien of het een volkoren als eerste ingrediënt bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407