Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een lijst met vezelrijk volkoren voedsel

Opties voor het vervangen van korrels

 1. Een voedzaam dieet volgen betekent dat u uw vezelrijk voedsel moet opvullen. Vezel is een essentiële component voor de gezondheid, omdat het het risico op hartaandoeningen, diabetes, constipatie en diverticulaire aandoeningen kan verminderen. Volwassenen moeten ernaar streven 25 tot 30 gram vezels per dag te eten. Een manier om ervoor te zorgen dat u aan deze eis voldoet, is om volkorenproducten in uw dieet op te nemen. Volle granen zijn niet alleen een uitstekende bron van vezels, maar ze bevatten ook veel essentiële voedingsstoffen.

Havermout voor het ontbijt

 1. Om je dag goed te beginnen, ga je voor een vulkom volkoren havermout. Een portie gekookte haver van 1 kop bevat 4 gram vezel die gezond is voor het hart. Dit vertaalt zich naar 15 procent van uw dagelijkse vezelbehoeften. Het type vezel in haver wordt oplosbare vezel genoemd, die helpt het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Vergeet suikervrije instant havermoutvariëteiten en breng gewone haver op smaak met gesneden fruit, kaneel en een scheutje magere melk. Als je niet in de stemming bent voor havermout, zijn er ook veel met vezel gevulde volkoren koude ontbijtgranen.

Voordelen van gerst

 1. Van volle granen heeft gerst een van de grootste hoeveelheden vezels. Een 1-portie gekookte portie gerst bevat 6 vullende gram vezels. Bovendien zit gerst vol vitamines en mineralen en kan het het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en helpen bij de controle van de bloedsuikerspiegel. Gerst wordt het meest gebruikt in soepen, maar het is een zeer veelzijdige korrel. Je kunt gerst gebruiken in salades, in wokgerechten, als bijgerecht of als ontbijtgranen. Quinoa en bruine rijst zijn nog twee volkoren opties die kunnen worden gebruikt in gerechten of bijgerechten, vergelijkbaar met gerst. Quinoa verpakt 5 gram vezels in een portie van 1 kop. Een portie gekookte bruine rijst bevat 1 gram vezels.

Volkoren Pasta

 1. Er is goed nieuws voor pastaliefhebbers als het gaat om het verhogen van uw vezelinname. Volkoren pasta is rijk aan vezels, met 6 gram verpakt in een kop gekookte noedels. Volkoren pasta is ook een goede bron van spieropbouwende eiwitten, omdat een portie van 1 kop 7 gram levert. Sla bij het genieten van pasta de zware sauzen over en kruid het met kruiden en een vleugje olijfolie.

Volkoren broodproducten

 1. Gezonde volkorenproducten zijn overal opgedoken, dus je kunt gemakkelijk brood, bagels, Engelse muffins, pitabroodjes, hamburgerbroodjes en tortilla's vinden die vol vezels zitten en gemaakt zijn van volkoren ingrediënten. Een Engelse muffin van 100 procent volkoren biedt bijvoorbeeld 4 gram vezels en is ook een goede bron van eiwitten. Een middelgrote volkoren tortilla bevat 3 gram vezels. Om de gezondheidsvoordelen te benutten, moet u ervoor kiezen om volkoren broodproducten te kiezen in plaats van de verfijnde tegenhangers waar mogelijk.

Snack op Popcorn

 1. Popcorn is een perfect snackvoedsel voor mensen die op zoek zijn naar vezelrijke volle granen. Een portie van 100 calorieën, 3 kopjes met lucht gepofte popcorn bevat 3 gram vezels. Popcorn kan een voedzame snackoptie zijn wanneer u minder boter en zout gebruikt. Breng in plaats daarvan je gewone popcorn op smaak met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, komijn of kaneel voor een smakelijke vetarme optie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407