Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een tarwevrij dieet zonder maïs

Presentatiesuggesties

 1. Om tarwe, maïs en zuivel uit uw dieet te houden, moet u voedseletiketten zorgvuldig lezen, veel vragen stellen wanneer u uit eten gaat of de meeste van uw voedsel thuis koken. Veel bewerkte voedingsmiddelen, waaronder sauzen, marinades, producten op basis van granen en kant-en-klaarmaaltijden en snacks bevatten tarwe, maïs of zuivelproducten als onderdeel van hun ingrediënten. Om ingrediënten te vermijden waarvoor u intolerant of allergisch bent, of ervoor kiest om naar keuze te vermijden, baseer uw dieet op groenten, tarwevrije granen zoals boekweit, haver, gerst, rogge en quinoa, knollen, pompoenen, fruit, eieren, gevogelte, vis en vlees.

Ingrediënten voor maïs

 1. Maïs is een van de belangrijkste planten die in de Verenigde Staten worden gekweekt en zit in veel ingrediënten die voorkomen in de meeste basisvoedingsmiddelen van het standaard Amerikaanse dieet. Sommige ingrediënten zijn niet noodzakelijkerwijs gemaakt van maïs, maar zijn dat vaak wel. Vermijd voedingsmiddelen die citroenzuur, ascorbinezuur, kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen, fructose, vruchtensapconcentraat, voedselzetmeel, maltose, maltodextrine en dextrine bevatten als u maïs volledig moet vermijden. Blijf weg van maïsolie, maïssiroop, maïs, popcorn, maïzena, gemodificeerd maïszetmeel, polenta, tacoschelpen en tortilla's op basis van maïs.

Zuivel ingrediënten

 1. Zuivelproducten omvatten kaas, boter, karnemelk, melk, room en yoghurt, maar kunnen ook worden verborgen als caseïne, wei, karnemelkbestanddelen, wrongel, melkbestanddelen, lactalbumine, caseïnaat en room in veel van het voedsel dat in de supermarkt wordt gevonden. Wees vooral voorzichtig met commercieel verwerkt voedsel, dat zeer waarschijnlijk zuivelbestanddelen bevat. Sojamelk en amandelmelk zijn geschikte alternatieven voor zuivelvrije melk als u soja en noten verdraagt.

Tarweringrediënten

 1. Tarwe is het meest gebruikte ingrediënt en wordt gebruikt in bijna alle voedingsmiddelen op basis van granen, waaronder brood, pasta, ontbijtgranen, mueslirepen, crackers, muffins, croissants, cakes, koekjes, couscous , bulgur en gebakken goederen. Voedingsmiddelen die tarwezemelen, tarwekiemen, tarwezetmeel, graham, durham of verrijkte bloem, gluten, gemodificeerd voedselzetmeel, mout, spelt, plantaardig tandvlees, griesmeel, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, zetmeel of natuurlijk aroma bevatten, bevatten waarschijnlijk tarwe. Lees aandachtig de ingrediëntenlijsten om uw dieet vrij van tarwe te houden.

Tarwevrije, zuivelvrije en maïsvrije maaltijd

 1. Voor het ontbijt kunt u een pap gemaakt met quinoa krijgen, geserveerd met ongezoete appelmoes, een lepel pindakaas en een handvol frambozen. Voor de lunch maakt een sandwich gemaakt met glutenvrij brood, een tomaat- en linzensoep of een grote kipsalade een gezonde tarwevrije, maïsvrije en zuivelvrije lunch. Wees voorzichtig met de slasaus en maak deze zelf om sporen van tarwe, maïs of zuivelproducten te vermijden. Meng gelijke delen olijfolie van goede kwaliteit met rode wijnazijn. Voor het avondeten zijn gepureerde zoete aardappel met zalm en broccoli of een roerbak met champignons, paksoi, gesneden rundvlees en glutenvrije tamari-saus gemakkelijk te bereiden en veilig voor u. Snack op rauwe of geroosterde noten, vers fruit, groenten gedoopt in zelfgemaakte hummus of een smoothie gemaakt met amandelmelk en elke combinatie van je favoriete fruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407