Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een varkensgebraad koken met Coca-Cola

Stap 6

 1. Cola maakt een ongewone marinade of kookvloeistof voor varkensgebraad en ander vlees. De suiker- en karamelaroma's erin geven een subtiele zoetheid aan een varkensgebraad, vooral als je de saus dik en gereduceerd laat worden. Gebruik een lendengebraad zonder botten, Boston butt roast of een schoudergebraad, die allemaal sappig en zacht worden bij lang, langzaam koken.

Stap 1

 1. Verhit wat olie in een koekenpan of ovenvaste pan. Verwijder de omhulsels van het varkensvlees en plaats het vlees in de koekenpan en laat het aan alle kanten bruin worden. Breng het gebraad over in een slowcooker of laat het in de ovenvaste pan staan ​​om het in de oven te stoven.

Stap 2

 1. Zout en peper het gebraad royaal en giet er 1 blikje cola over. Voeg groenten toe, zoals uien, wortelen en selderij of gesneden appels, afhankelijk van uw voorkeuren. Je kunt ook extra kruiden toevoegen, zoals rozemarijn of tijm of een pakket droge uiensoepmix.

Stap 3

 1. Dek het vlees af en kook het in de langzaamkookpan op de lage stand gedurende zes tot acht uur, of dek het af en stoof het in een oven die gedurende drie tot vier uur op 275 F is verwarmd. Als het klaar is, zal het varkensvlees mals zijn. Op een vleesthermometer die in het dikste deel van het vlees is geplaatst, staat 145 F. [! 32895 => 1130 = 5!

 1. Verwijder het deksel en zet het vuur hoog gedurende de laatste 30 minuten van langzaam koken. Als u in de oven braadt, verwijdert u het deksel en zet u de pan 30 minuten terug in de oven, maar zet het vuur niet hoger. Deze stap helpt de zoete saus van de cola te verdikken en versterkt ook de smaken. In de oven wordt het vlees een beetje bruin.

Stap 4

 1. Groente- of koolzaadolie

 2. Koekepan of ovenvaste pan

 3. Slowcooker

 4. Zout en peper

 5. Uien, wortelen, selderij of appels

 6. Rozemarijn, tijm of droge uiensoepmix

 7. Vleesthermometer

Stap 4

 1. Een varkensgebraad bruinen voor het koken is niet absoluut noodzakelijk, maar het duurt slechts enkele minuten en voegt extra smaak toe. Het bruinen van een varkensgebraad helpt ook om de sappen in te sluiten zodat het vlees vochtig blijft.

 2. Voor nog meer smaak marineert u het varkensgebraad maximaal 24 uur in de cola voordat u het kookt. Houd het braadvlees in de koelkast bij 40 ° C. Blot het varkensvlees droog, maar bewaar de vloeistof. Bak het varkensgebraad bruin voordat u het en de cola in de slowcooker of pan plaatst. Koken vernietigt alle bacteriën die in de marinade op de loer liggen.

 3. Een varkensgebraad bruinen voor het koken is niet absoluut noodzakelijk, maar het duurt slechts enkele minuten en voegt extra smaak toe. Het bruinen van een varkensgebraad helpt ook om de sappen in te sluiten zodat het vlees vochtig blijft.

 4. Voor nog meer smaak marineert u het varkensgebraad maximaal 24 uur in de cola voordat u het kookt. Houd het braadvlees in de koelkast bij 40 ° C. Blot het varkensvlees droog, maar bewaar de vloeistof. Bak het varkensgebraad bruin voordat u het en de cola in de slowcooker of pan plaatst. Koken vernietigt alle bacteriën die in de marinade op de loer liggen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407