Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Een voedingsvergelijking van lamskip

Transvetoverwegingen

 1. Zoals alle soorten vlees zijn lam en kip rijk aan eiwitten. Terwijl de twee voedingsmiddelen dit kenmerk delen, verschillen andere voedingsaspecten van lam en kip. Lamsvlees en kip kunnen beide componenten van een gezond dieet zijn, maar het kan zijn dat de een beter geschikt is voor uw voedingsbehoeften dan de andere. Merk op dat het koken van lam of kip in olie of andere ingrediënten de voedingskenmerken van het vlees zal veranderen.

Calorieën

 1. Als u probeert af te vallen, kiest u kip als vlees in uw maaltijd. Honderd g gekookte kipfilet bevat 165 calorieën, terwijl 100 g lamslende 204 bevat. Hoewel de kipfilet minder calorieën bevat, zou u het lam vaak moeten eten om uw gewichtsverlies nadelig te beïnvloeden. Overschakelen van het dagelijks eten van 100 g lamslende naar 100 g kipfilet zou een vermindering van 273 calorieën per week opleveren.

Protein

 1. Zowel lamsvlees als kip zijn rijk aan eiwitten, een voedingsstof die uw lichaam gebruikt om vitale weefsels en cellen op te bouwen en te herstellen. Kip bevat iets meer eiwitten - een kipfilet van 100 g levert 31 g eiwit, terwijl 100 g lendestuk 28 g bevat. Het consumeren van eiwitten is van vitaal belang voor uw gezondheid en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 0,8 gram eiwit voor elke kg lichaamsgewicht. Als u 175 pond weegt, zou uw doeleiwitinname 63 g zijn.

Fat

 1. Het verschil in calorieën tussen lamsvlees en kip is grotendeels het verschil in vetgehalte. Lamsvlees bevat meer vet, met 9 g in een portie entrecote, terwijl 100 g kipfilet slechts 3,6 g bevat. Lamsvlees bevat ook 3 g verzadigd vet, vergeleken met slechts 1 g kipfilet. Te veel verzadigd vet kan uw risico op hart- en vaatziekten verhogen, dus de USDA stelt voor om verzadigd vet te beperken tot niet meer dan 10 procent van uw totale calorieën.

Koolhydraten

 1. Zowel kip als lam kunnen geschikt zijn voor koolhydraatarme diëten, aangezien beide voedingsmiddelen koolhydraatvrij zijn. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van uw lichaam, maar koolhydraatarme diëten kunnen u helpen afvallen als u ook uw totale calorie-inname vermindert.

Vitaminen

 1. Lam noch kip is een robuuste bron van vitamines, hoewel de laatste veel choline, een B-vitamine en vitamine A bevat. Lam biedt foliumzuur, een B-vitamine, maar weinig anders.

Mineralen

 1. Hoewel lamsvlees en kip niet rijk zijn aan vitamines, leveren ze wel wat mineralen. Beide voedingsmiddelen zijn goede bronnen van kalium, fosfor, magnesium, ijzer en zink. Lam bevat bijna vijf keer de zinkkip.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407