Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eet het drinken van een smoothie graag vaste stoffen?

Passend in fruitsmoothies

 1. Als je zin hebt in een zoete, koele en gezonde traktatie, pak dan een smoothie. Smoothiewinkels zoals de bekende Jamba Juice en Robeks zijn tegenwoordig alomtegenwoordig, en met goede reden. Smoothies zijn heerlijk en veel mensen eten ze zelfs in plaats van een traditionele maaltijd. Maar of deze gemengde schoonheden beter zijn dan hetzelfde voedsel in vaste vorm eten, staat ter discussie.

Overwegingen

 1. Als u kijkt of het gezonder is om een ​​smoothie of vast voedsel te eten, kijk dan wat u eet. Veel gekochte smoothies bevatten veel suiker uit sorbet, bevroren yoghurt of vruchtensap. Overweeg deze extra suiker te vermijden en kies een "all fruit" of "fruit and vegetable" smoothie. Deze bevatten meestal geen sorbet, bevroren yoghurt, zuivel of soja. Groene smoothies zorgen voor een substantiële voedingsboost. Als het onwaarschijnlijk is dat je rauwe groenten in vaste vorm eet, voeg dan wat voedingsrijke rauwe groenten zoals spinazie of boerenkool toe aan een smoothie thuis, of vraag het aan bij je lokale smoothiebar.

Geen vloeistof

 1. Het beschikbare onderzoek of het drinken van calorische vloeistoffen leidt tot het consumeren van meer calorieën wordt als niet doorslaggevend beschouwd. Maar smoothies zijn geen vloeistof, ook al drink je ze met een rietje. De reden is vezel. Wanneer een item wordt geperst, wordt alle pulp of vezel verwijderd en blijft alleen de vloeistof achter. Wanneer het hele voedsel wordt gemengd, blijft de vezel achter. Het eten wordt alleen in veel kleinere stukjes afgebroken. Een van de voordelen van vast voedsel ten opzichte van smoothies is dat het langer duurt om te consumeren, vooral als je de tijd neemt om ze volledig te kauwen. Dit geeft je hersenen meer tijd om het bericht van je maag te ontvangen dat je vol bent, voordat je te veel eet.

Absorptie van voedingsstoffen

 1. Smoothies hebben verschillende voordelen ten opzichte van hun solide vormen. Je lichaam kan de voedingsstoffen in een smoothie gemakkelijker absorberen, omdat mengen helpt om moeilijk verteerbare plantencelwanden af ​​te breken. Dit is heel moeilijk om te doen met vast voedsel, tenzij je elke beet kauwt totdat deze vloeibare vorm bereikt. Het afbreken van deze celwanden is ook van vitaal belang om de chemicaliën in de cellen en binnen de celwanden te laten mengen en verschillende chemische reacties te creëren. Een resultaat is de vorming van isothiocyanaten, die krachtige anti-kanker eigenschappen hebben en waarvan is aangetoond dat ze de groei van tumoren en kanker remmen. Bestrijding van kanker en het voorkomen van isothiocyanaten zijn overvloedig te vinden in voedingsmiddelen zoals boerenkool, broccoli en kool, dus voeg wat groen toe aan je smoothie.

Groene smoothies

 1. Een smoothie drinken kan mogelijk beter zijn dan vaste stoffen eten als uw smoothie vol is met heerlijke en gezondheidsbevorderende groenten en fruit. U kunt ook gezondere producten zoals boerenkool of lijnzaadmeel toevoegen die u anders niet mag eten eet in de vaste vorm. Probeer thuis je eigen groene smoothie te maken. Voeg aan je blenderkan 1/2 kopje appelsap, een sinaasappel, een rijpe banaan (bij voorkeur bevroren), een kopje bevroren bosbessen en twee verpakte kopjes boerenkool of spinazie toe. Meng grondig en drink langzaam.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407