Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eet u de schil van een Aziatische peer?

Dus, is soja slecht voor u?

 1. De klokvormige Europese peer, Pyrus communis, en de ronde Aziatische peer, Pyrus pyrifolia, zijn beide echte peren in hetzelfde plantengeslacht. Dit betekent dat u er ook op vergelijkbare manieren van kunt genieten: vers, gekookt of geconserveerd. Je hebt de mogelijkheid om de schil van een Aziatische peer te eten, omdat deze een bron van vezels is, of je kunt deze afschilferen.

Aziatische perenbeschrijving

 1. De Aziatische peer heeft verschillende namen. "Appelpeer" beschrijft hoe het fruit er vaker uitziet. De meeste Aziatische peren zijn rond met een inkeping waar de stengel uitsteekt. De Chinese variëteit is de uitzondering, omdat deze lijkt op de traditionele klokvormige peer. De schil van een Aziatische peer rijpt tot een goudbruine kleur terwijl de peer nog aan de boom zit. Dat is in tegenstelling tot de Europese soort die na de oogst rijpt en meestal geel wordt, soms groenachtig.

Huid en vezels

 1. Hoewel zacht aanvoelend en delicaat, kan de Aziatische perenhuid dikker en ruwer aanvoelen wanneer u erin bijt dan de schil van een Europese peer. Als je de huid afschilfert, mis je wat voedingsvezels. De enzymen die voedsel tijdens de spijsvertering afbreken, kunnen vezels niet metaboliseren. Het materiaal bindt zich aan afval en helpt het in een gematigd tempo uit je lichaam te duwen. Naast het voorkomen van constipatie en diarree, kunnen voedingsvezels helpen het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Vezels kunnen je ook helpen om af te vallen door bulk te creëren waardoor je je met slechts een paar happen vol voelt.

De huid reinigen

 1. Houd er rekening mee dat u al het fruit moet wassen voordat u het eet om bacteriën en vuil van de schil te verwijderen. Gebruik koud kraanwater en je vingers en handpalmen om het te wrijven. Reinig het ingesprongen gebied rondom de stengel, waar zich vuil kan vastzetten. Wacht om de Aziatische peer te wassen totdat je klaar bent om het fruit te eten om kneuzingen te voorkomen. Wanneer de huid gewond raakt, begint de peer zijn kwaliteit te verliezen bij opslag. Was de Aziatische peer, zelfs als u van plan bent om de schil te verwijderen om te voorkomen dat bacteriën op het vlees terechtkomen.

Aziatische peren kiezen

 1. Rijpe Aziatische peren zijn stevig als een appel, niet zacht zoals volwassen Europese peren, merkt de website van de Centers for Disease Control and Prevention op. Raak het hele fruit aan, vooral eventuele vlekken. Als het zacht aanvoelt, doe je de peer terug in de supermarkt. Houd bovendien Aziatische peren dicht bij je neus om een ​​zoete geur te detecteren. Deze perensoort blijft drie maanden in de koelkast.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407