Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Effect van cashewnoten op de spijsvertering

Gewichtstoename

 1. De American Heart Association heeft notenconsumptie in het Amerikaanse dieet bepleit vanwege de positieve effecten op het risico op hartziekten. Noten zoals cashewnoten kunnen ook gezondheidsvoordelen bieden door hun effecten op de spijsvertering. Cashewnoten bieden een gezonde voedingsbron van voedingsstoffen, waaronder ijzer en magnesium. Ze bevatten weinig suiker, waardoor ze een goede keuze zijn voor een snack.

Voedingswaarde

 1. Een portie drooggebrande cashewnoten van 1 ons bevat 163 calorieën en levert een goede bron van eiwitten met 4,34 gram. Het zal je misschien verbazen dat cashewnoten geen cholesterol bevatten. De vetten die ze bevatten zijn hartvriendelijke enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, met slechts een kleine hoeveelheid verzadigde vetten. Als je cashewnoten eet, duurt het ongeveer vier tot acht seconden voordat ze je maag bereiken, waar ze twee tot zes uur blijven verteren - langer dan veel andere voedingsmiddelen vanwege hun eiwitgehalte.

Antioxiderende activiteit

 1. Cashewnoten zijn, net als andere noten, goede bronnen van antioxidanten die het lichaam beschermen tegen cellulaire schade veroorzaakt door vrije radicalen. De antioxidanten in cashewnoten kunnen beschermende effecten hebben op de maagwand. Een studie uit 2010 van de Federale Universiteit van Ceara in Brazilië onderzocht de effecten van cashewnoten op maagschade in experimenten met muizen. Onderzoekers ontdekten dat cashew-consumptie maagschade door alcohol verminderde en schadelijke veranderingen in de lichaamschemie als gevolg van alcoholconsumptie voorkomen.

Bloedsuiker

 1. Cashewconsumptie kan ook positieve effecten hebben op de bloedsuikerspiegel. Wanneer u zetmeel en suikers eet, komt glucose in uw bloedbaan. Dit stimuleert de afgifte van insuline om de normale bloedsuikerspiegel te handhaven. Overtollige suiker wordt opgeslagen in de spieren en lever. Diabetes beschrijft een aandoening waarbij het lichaam de bloedsuiker niet goed kan verwerken. Het effect van cashewnoten op de bloedsuikerspiegel kan gezondheidsvoordelen bieden. Een studie uit 2010 van de Universite de Montreal wees uit dat cashewnoten de opname van glucose verbeterden in experimenten met ratten. Deze bevindingen betekenen dat cashewnoten de werking van insuline kunnen aanvullen en wat belofte bieden als een anti-diabetische behandeling.

Verbruik

 1. Het hoge aantal calorieën van cashewnoten kan een afschrikmiddel zijn om ze in uw dieet op te nemen vanwege mogelijke gewichtstoename, maar u bent misschien blij te horen dat de consumptie mogelijk niet zo negatief is als u misschien denkt . Een onderzoek uit 2007 van de Universiteit van Navarra in Spanje wees uit dat deelnemers die twee keer per week noten consumeerden, een verminderd risico hadden om aan te komen. Het gevoel van volheid van het vet en eiwit kan je een verzadigd gevoel geven en minder snel te veel eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407