Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Effecten van ontbijt eten als uw enige maaltijd

Manieren om elke dag appels te eten

 1. Ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag, maar het is slechts een van de vele die iedereen nodig heeft om op topniveau te functioneren. Het overslaan van het grootste deel van de voeding van de dag kan en zal talloze nadelige effecten hebben, niet alleen op uw gezondheid, maar ook op uw werk of schoolprestaties. Als u overweegt om als enige maaltijd van de dag te ontbijten, houd er dan rekening mee dat de risico's ruimschoots opwegen tegen de voordelen op korte termijn die u kunt ondervinden.

Ondervoeding

 1. Uw lichaam heeft calorieën nodig om te functioneren, maar het heeft ook de voedingsstoffen in voedsel nodig om u zo gezond mogelijk te houden. Het is vrijwel onmogelijk om alle voedingsstoffen voor een dag in één maaltijd te verpakken. U kunt proberen het gebrek aan voedingsstoffen te vervangen door supplementen, maar houd er rekening mee dat ze niet zo effectief zijn als de voedingsstoffen in voedsel. Bovendien kan een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, zink, ijzer, magnesium, kalium en calcium uw risico op aandoeningen zoals bloedarmoede, osteoporose en zelfs hersenbeschadiging aanzienlijk verhogen.

Beschadigd metabolisme

 1. Het ontbijt is bedoeld om uw metabolisme aan het begin van de dag op gang te brengen. Eventuele snacks en maaltijden later zijn bedoeld om het zoemend te houden en honger op afstand te houden. Als je na het ontbijt stopt met eten, gaat je metabolisme over in de 'hongersnoodmodus', die dramatisch vertraagt ​​en put uit de opgeslagen energie van je lichaam. Bovendien betekent je metabolisme het grootste deel van de dag niet actief, wat betekent dat het na verloop van tijd permanent zal vertragen. Wanneer en als u besluit de normale eetgewoonten te hervatten, zult u snel aankomen omdat uw metabolisme niet gewend is om regelmatig voedsel af te breken.

Cognitieve en psychologische problemen

 1. Regelmatige maaltijden eten zorgt ervoor dat de hersenen voldoende glucose krijgen om goed te functioneren en neurale processen te ondersteunen. Wanneer u het grootste deel van de dag uw hersenen zonder glucose achterlaat, zult u een reeks negatieve bijwerkingen ervaren, zoals geheugenverlies en extreme concentratieproblemen. Je kunt ook dramatische stemmingswisselingen ervaren en het vermogen van je hersenen om het verschil tussen honger en verzadiging te vertellen, beschadigen.

Bloedsuikerpieken

 1. Als je eet, breekt je lichaam het voedsel in twee delen: vet en energie. Het vet wordt opgeslagen, terwijl de energie in de bloedbaan terechtkomt in de vorm van suiker om uw organen te onderhouden en u op gang te houden. Je kunt je lichaam 's ochtends een jump-start geven, maar het overslaan van de rest van de voeding van de dag zal een ernstige daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Je zult je traag, moe, prikkelbaar en zenuwachtig voelen, en waarschijnlijk je werk of schoolprestaties beschadigen. Bovendien lopen regelmatige bloedspikes en -druppels een ernstig risico op diabetes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407