Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ei en jicht: eieren en een dieet om urinezuur te verlagen

De onderste regel

 1. Als u jicht heeft, kunt u eieren eten.

 2. In een tijdschriftrecensie van 2015 werden gegevens van de Singapore Chinese Health Study bekeken om te zien hoe verschillende bronnen van eiwit flare-ups beïnvloedden bij deelnemers die aangaven jicht te hebben.

 3. De onderzoekers vonden geen significant verband tussen het risico op jicht en de consumptie van de volgende voedingsmiddelen:

 4. Lees verder voor meer informatie over jicht en of eieren een onderdeel van een dieet moeten zijn om jichtsymptomen te verlichten. [! 98934 => 1130 = 2!

 1. Jicht is een pijnlijke vorm van ontstekingsartritis die de gewrichten aantast. Het wordt veroorzaakt door een overmaat urinezuur die voortkomt uit een verhoogde productie of verminderde eliminatie van deze verbinding.

 2. Uw lichaam zorgt ervoor dat urinezuur purines afbreekt, dit zijn in de natuur voorkomende chemische stoffen die in uw lichaam en in het voedsel dat u eet, worden aangetroffen.

 3. Wanneer er te veel urinezuur in uw lichaam is, omdat u meer produceert of er niet genoeg van kunt elimineren, kan het kristallen vormen die zich in de gewrichten kunnen ophopen. Het resultaat is jicht.

 4. Na de diagnose kan een arts medicijnen voorschrijven om jicht te behandelen. Je kunt ook een dieet met weinig purines eten om het niveau van urinezuur in je lichaam te beheersen.

Jicht en eieren

 1. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals rood vlees, zijn rijk aan purines. U moet dergelijke voedingsmiddelen vermijden als u jicht heeft of een hoog risico loopt.

 2. Dit betekent dat u eiwitbronnen moet kiezen die weinig purines bevatten. Eieren zijn een goede optie.

Dieet om urinezuur te verlagen

 1. Praat met uw arts over specifiek voedsel dat u moet vermijden, maar over het algemeen omvat een dieet om urinezuur te verlagen:

 2. Over het algemeen moet u deze voedingsmiddelen vermijden als u een dieet volgt om urinezuur te verlagen:

 3. Praat ook met uw arts over het drinken van alcoholische dranken. Als onderdeel van een dieet om urinezuur te verlagen, mogen mannen niet meer dan twee alcoholische dranken drinken en vrouwen niet meer dan één om de 24 uur.

 4. Volgens de Mayo Clinic zal een jichtdieet de urinezuurconcentratie in uw bloed waarschijnlijk niet voldoende verlagen zonder medicatie. Het kan echter een rol spelen bij het verminderen van het aantal aanvallen en het beperken van de ernst ervan.

De voedingswaarde van een ei

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een extra groot ei de volgende voedingsstoffen:

 2. Eieren bevatten ook mineralen en vitamines, waaronder:

Ei-veiligheid

 1. Salmonella is een soort bacterie die in de Verenigde Staten een veelvoorkomende oorzaak is van voedselvergiftiging.

 2. De Food and Drug Administration (FDA) vereist de verpakking van eieren die niet zijn behandeld om salmonella te vernietigen, om deze verklaring voor veilige hantering te dragen:

 3. "Om ziektes door bacteriën te voorkomen: houd eieren gekoeld, kook eieren tot het eigeel stevig is en kook voedsel dat eieren bevat grondig."

 4. Eieren die in-shell pasteurisatie hebben ondergaan om salmonella te vernietigen, zijn door de FDA niet verplicht om instructies voor veilig hanteren op te nemen, maar de etikettering geeft meestal aan dat ze zijn behandeld.

De afhaalmaaltijden

 1. Eieren zijn een goede eiwitbron voor mensen met jicht, omdat eieren van nature weinig purines bevatten.

 2. Hoewel het eten van voedingsmiddelen met lagere purineniveaus het aantal en de ernst van jichtaanvallen kan helpen verminderen, hebt u waarschijnlijk medicijnen nodig om de urinezuurconcentratie in uw bloed te verlagen om deze aandoening goed te beheren.

 3. Praat met uw arts over de verschillende manieren waarop u jichtongemak kunt verlichten, waaronder het volgen van een dieet om urinezuur te verlagen.

 4. Eieren zijn een goede eiwitbron voor mensen met jicht, omdat eieren van nature weinig purines bevatten.

 5. Hoewel het eten van voedingsmiddelen met lagere purineniveaus het aantal en de ernst van jichtaanvallen kan helpen verminderen, hebt u waarschijnlijk medicijnen nodig om de urinezuurconcentratie in uw bloed te verlagen om deze aandoening goed te beheren.

 6. Praat met uw arts over de verschillende manieren waarop u jichtongemak kunt verlichten, waaronder het volgen van een dieet om urinezuur te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407