Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Ei invriezen versus bevriezing van het ovariumweefsel

Take Home Message

 1. Toen ik 26 jaar oud was, kreeg ik de diagnose stadium 4 endometriose.

 2. Mij werd verteld dat als ik ooit hoopte kinderen te krijgen, mijn opties waren om mijn eieren onmiddellijk te bevriezen of om een ​​spermadonor te vinden en een nieuwe ronde IVF na te streven.

 3. Destijds was het bevriezen van eieren nog enigszins nieuw, en de slagingspercentages waren niet geweldig.

 4. Het idee om letterlijk al mijn eieren in één mand te leggen en vervolgens jaren te wachten om iemand te vinden in de hoop dat die eieren levensvatbaar zouden zijn, voelde als een te groot risico voor mij om te nemen.

 5. Dus op 27-jarige leeftijd onderging ik twee ronden IVF.

 6. Beide zijn mislukt. Maar ik wist het tenminste.

 7. En ik zou de komende 10 jaar niet willen afvragen of er al dan niet succes zou zijn met mijn ingevroren eieren.

 8. Vandaag stijgt het bevriezen van eieren, waarbij Time magazine onlangs meldde dat 76.000 vrouwen hun eieren tegen 2018 invriezen.

 9. Een onderzoeksbrief uit 2015 meldde dat bevroren eieren resulteerden in een levend geboortecijfer van 43 procent.

 10. Feesten met het invriezen van eieren zijn een ding geworden, met millennials die ervoor kiezen hun eieren te bewaren, waardoor ze meer tijd kopen om een ​​partner te vinden en een carrière na te streven.

 11. Maar voor vrouwen die worden geconfronteerd met een gezondheidscrisis die hen dreigt te ontdoen van hun vruchtbaarheid, is bevriezing van eieren niet langer de enige optie voor het behoud van de vruchtbaarheid.

De optie voor ovarieel weefsel

 1. Volgens de Alliance for Fertility Preservation: "Invriezen van weefsel van de eierstokken is een experimentele techniek waarbij weefsel uit de cortex van de eierstokken wordt ingevroren en opgeslagen."

 2. Dat weefsel bevat onontwikkelde eieren en kan op een later tijdstip opnieuw worden geïmplanteerd in de hoop een vrouw te helpen zwanger te worden.

 3. Een recente studie gepubliceerd in Reproductive Sciences vond dat 37 procent vrouwen die voor bevriezing van het ovariumweefsel kozen, met succes zwanger konden worden.

 4. De slagingspercentages zijn lager dan die momenteel worden gevonden bij het bevriezen van eieren. Maar volgens de auteurs van de studie: "De procedure is superieur aan het bevriezen van eieren, omdat het ook de menopauze kan omkeren en de natuurlijke vruchtbaarheid kan herstellen."

De argumenten tegen bevriezing van weefsel

 1. "Ovarieel weefsel cryopreservatie (OTC) is experimenteel," legde ze uit. "Duizendjarige vrouwen zullen hun eierstokken niet snel invriezen. Eicellen worden niet vervangen door OTC."

 2. Voortbordurend op de huidige gegevens, legde ze uit: "De laatst gepubliceerde studie over OTC was gewoon een overzicht van de literatuur van 1999 tot 2016. Het was een rapport dat 19 rapporten over OTC analyseerde. die geanalyseerd, 255 patiënten hadden OTC en 309 hadden OTT [!ovariële weefseltransplantaties

 3. Eyvazzadeh was ook duidelijk, er zijn enkele belangrijke nadelen die moeten worden overwogen.

 4. "Dit zijn algemene anesthesie, laparoscopische operaties die ten minste $ 20.000 kosten. En wat de krantenkoppen niet melden, is dat het weefsel dat tijdens deze procedures is verwijderd, een duurzaam gemiddelde van twee jaar heeft. Dat is het, " ze zei.

 5. "Ik kijk uit naar de dag dat er een nieuwe technologie is die niet-invasief zal zijn en die leeftijdsgebonden onvruchtbaarheid op betrouwbare wijze zal vertragen. Maar we zijn er nog niet," voegde ze eraan toe.

De argumenten voor het bevriezen van weefsel

 1. Dr. Vitaly Kushnir van het Center for Human Reproduction is een van de pioniers in het bevriezen van eierstokweefsel.

 2. Volgens Kushnir komt deze relatief nieuwe procedure vooral ten goede aan mensen met kanker.

 3. Voor een vrouw met een recente diagnose van kanker en een behoefte om meteen met de behandeling te beginnen, is het begrijpelijk waarom het uitstellen om haar eieren te bevriezen misschien geen haalbare optie is. In dat geval kan bevriezing van het ovariumweefsel zijn.

 4. "Bovendien," legde Kushnir uit, "voor kinderen met kanker die de puberteit nog niet hebben bereikt, is bevriezing van eierstokweefsel de enige optie voor het behoud van de vruchtbaarheid die we op dit moment hebben."

 5. En er was nog een voordeel dat hij wilde verduidelijken.

 6. "Ovariumtransplantaten bevatten duizenden eieren, waardoor meerdere pogingen mogelijk zijn om in de toekomst een zwangerschap te bereiken," zei Kushnir. "Dit is anders dan het bevriezen van eieren, waarbij slechts een klein aantal eieren in een bepaalde cyclus kan worden ingevroren."

 7. Toch erkende Kushnir ook nadelen, waaronder de noodzaak om het ovariumweefsel operatief te verwijderen en later te transplanteren.

 8. Maar hij voegde eraan toe: "Er is een duw in het veld om het experimentele label voor bevriezing van eierstokweefsel voor kankerpatiënten op te heffen, en dit zal waarschijnlijk gebeuren in de nabije toekomst naarmate er meer gegevens beschikbaar komen. "

Kijkend naar de toekomst

 1. Voor nu, voor de meeste vrouwen, is bevriezing van het ovariumweefsel zelfs geen optie.

 2. En zoals Eyvazzadeh duidelijk maakte, vervangt het niet snel het invriezen van eieren als een optionele methode voor het behoud van de vruchtbaarheid.

 3. Met andere woorden: u zult niet snel horen dat millennials feestjes voor het bevriezen van ovariumweefsel organiseren.

 4. Maar wie weet wat de toekomst in petto heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407