Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eieren en yoghurt voor het ontbijt

Mogelijke nadelen

 1. Het ontbijt wordt vaak aangeprezen als de belangrijkste maaltijd van de dag. Helaas nemen veel mensen vaak hun toevlucht tot ongezonde keuzes zoals ontbijtgranen met suiker. Voor degenen die hun dag willen beginnen door gezond te eten, is een voordelig ontbijt eieren en yoghurt.

Protein

 1. Een reden dat eieren en yoghurt bijzonder gezond zijn voor het ontbijt, is dat deze combinatie veel heilzame eiwitten bevat. Het eiwit in eieren en yoghurt heeft een perfecte eiwitverteerbaarheid gecorrigeerde aminozuurscore van 1,0, wat betekent dat in tegenstelling tot veel plantaardige eiwitten, beide voedingsmiddelen rijk zijn aan alle essentiële aminozuren. Volgens de International Society of Sports Nutrition moeten degenen die trainen ongeveer 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht consumeren, wat meer is dan de meeste mensen consumeren. Door eieren en yoghurt te eten voor het ontbijt, kun je veel dichter bij het bereiken van je dagelijkse eiwitbehoeften komen.

Probiotica

 1. Een andere reden dat eieren en yoghurt een gezond ontbijt vormen, is dat yoghurt bijzonder veel nuttige bacteriën bevat, probiotica genaamd. Onderzoek in zowel het International Journal of Molecular Science in 2009 als het tijdschrift Revista Espanola de Enfermedades Digestivas in 2009 heeft aangetoond dat deze bacteriën veel gunstige effecten kunnen hebben op de gezondheid van het spijsverteringsstelsel, de bloeddruk, lipidenprofielen en vele andere gezondheidsmarkers. Voor diegenen die deze voordelen willen maximaliseren, zoek yoghurt met veel bacteriën acidophilus lactobacilli.

Nutriënten

 1. Eieren en yoghurt bevatten niet alleen veel eiwitten en probiotica, ze bevatten ook tal van andere nuttige voedingsstoffen. Volgens voedingsdeskundige Dr. Johnny Bowden in zijn boek 'The 150 Healthiest Foods on Earth', bevatten eieren veel van de heilzame stof choline, die fungeert als een voorloper van de belangrijke neurotransmitter acetylcholine, en zijn ook een van de beste natuurlijke bronnen van vitamine E. Vergeleken met traditionele ontbijten zoals ontbijtgranen, eieren en yoghurt levert dit aanzienlijk hogere hoeveelheden vitaminen, mineralen en andere nuttige stoffen op.

Cholesterol

 1. Een extra reden dat eieren en yoghurt een bijzonder gezond ontbijt zijn, is te wijten aan de gunstige effecten van eiconsumptie op lipidenprofielen. Eens werd de theorie dat het cholesterol in eieren schadelijk was voor iemands cardiovasculaire gezondheid, en het werd aanbevolen om de dooier te vermijden. Onderzoek in de afgelopen decennia heeft echter aangetoond dat deze theorie niet onderbouwd was. Studies in het Journal of Nutrition in 2008 en het Journal of the Medical Association of Thailand in 2008 hebben zelfs aangetoond dat het consumeren van eieren het niveau van lipoproteïnen met een hoge dichtheid verhoogt zonder LDL te beïnvloeden, wat suggereert dat eieren waarschijnlijk een positief effect hebben op de cardiovasculaire gezondheid .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407