Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eigenschappen van Keratine

Bijwerkingen van B-17

 1. Keratine is een uiterst belangrijk aspect van een groot deel van het dierenleven van de planeet. Dit eiwit is afkomstig van speciale cellen die zich net onder de huid van een dier bevinden en is een essentieel onderdeel van de huid, het haar en andere beschermende barrières die de externe structuren van mensen, andere zoogdieren, vogels en reptielen bepalen. De eigenschappen van keratine bepalen de vele verschillende verschijningsvormen en toepassingen.

Keratinevorming

 1. Keratine vormt zich in speciale cellen, bekend als keratinocyten, in de onderste delen van de huidlagen van een dier. Dit vezelige eiwit vormt zich in een proces dat bekend staat als keratinisatie waarbij de keratinocyten van de onderste lagen van de huid keratine aanmaken en opslaan in het cytoplasma van een cel. Naarmate de cellen ouder worden, beginnen nieuwere cellen de keratinocyten naar buiten te duwen. De meeste celstructuren, inclusief de kern, sterven tijdens dit proces af, waardoor alleen een afgevlakte laag keratine achterblijft.

Keratin Chemistry

 1. Keratine verwijst naar een familie van eiwitten die een verscheidenheid aan structuren in dieren creëren, maar alle keratinemoleculen hebben overeenkomsten. De eiwitten hebben een vezelachtige structuur waarin twee helixvormige moleculen om elkaar heen rollen. Van de 18 aminozuren die het keratinemolecuul vormen, is een zwavelig aminozuur cysteïne het meest voorkomend. In menselijk haar bijvoorbeeld, bestaat cysteïne voor ongeveer 14 procent uit keratine. Keratinespoelen verbinden zich door zowel zwakke waterstofbruggen als door sterkere ionische of sulfidebindingen. De waterstofbruggen kunnen breken in aanwezigheid van water, wat de vaak dramatische reactie van het haar op het vocht verklaart. Chemicaliën, zoals die in kapsalonproducten, kunnen zelfs de sterkere sulfidebindingen tussen keratinemoleculen veranderen.

Keratinestructuren

 1. Het grootste deel van de externe structuur van zoogdieren, vogels en reptielen is afkomstig van keratinestructuren. Keratine is aanwezig in haar, nagels, tandglazuur en de buitenste huidlaag bij mensen. Andere dieren hebben keratine in vacht, veren, hoorns, nagels, klauwen, reptielenweegschalen, hoeven en walvisbaleinen. Keratine creëert deze structuren door kleine variaties in aminozuren die een dunne en flexibele huidlaag, een sterke en gevarieerde veer en een dikke, stijve hoef kunnen produceren.

Keratinevoordelen

 1. Keratine biedt een beschermende laag rond een dier die de doorgang van milieuverontreinigende stoffen, bacteriën en virussen in het lichaam verbiedt. De eiwitten in keratine zorgen voor een extreem sterke en duurzame structuur. Tandglazuur zorgt ervoor dat het blootgestelde tandbederf verval voorkomt en dierlijke klauwen hebben voldoende sterkte om harde stoffen zoals hout en zelfs bot te scheuren. Door de duurzaamheid van Keratine is het een van de laatste biologische structuren die vervalt, zoals blijkt uit mummies die het haar zelfs na duizenden jaren vasthouden. Keratinestructuren zoals nagels en haar behouden ook na lange tijd het bewijs van lichamelijke processen. Dientengevolge kunnen forensische wetenschappers de aanwezigheid van nutritionele markers, medicijnen en vergiften bepalen uit een klein monster van haar of nagels.

Haar en keratine

 1. Haarstylingspraktijken zijn sterk afhankelijk van de eigenschappen van keratine. De kneedbaarheid van haarstrengen komt voort uit de met elkaar verweven keratinespoelen en de bindingen tussen individuele moleculen. Basisstyling heeft voordelen van de zwakke waterstofbindingen van keratine en breekt ze met water om het haar te manipuleren. Haarproducten bevatten vaak keratine in hun ingrediënten om onhandelbaar haar tot groter gedrag te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407