Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eiwitbrood komt de darm, hersenen, botten ten goede

Kwark maken en waar het te vinden

 1. Wanneer de meeste mensen aan eiwit denken, denken ze aan eiwitvoedsel zoals kip, grasvoer, eieren en bonen en peulvruchten. Maar wist u dat dit essentiële macromolecuul dat uw lichaam nodig heeft om nieuwe cellen te bouwen, via eiwitbrood kan worden geconsumeerd? Ja, je leest het goed - eiwitrijk brood. Overal hebben fabrikanten het revolutionaire brood gelanceerd, waardoor mensen hun eiwitinname in broodvorm krijgen.

 2. Naar verwachting populair bij fitnessfans, voorspellen retailers ook dat eiwitbrood een hit zal zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het behalen van gewichtsverliesdoelen via dieet of andere voordelen plukt van dit brood vol voedingsstoffen.

Voordelen van eiwitbrood

 1. Voedingsvezels in eiwitbrood kunnen gastro-intestinale peristaltiek helpen constipatie te verlichten en de schadelijke stoffen in de darm te absorberen, waardoor ze worden verwijderd. Bovendien kan voedingsvezels de darmflora verbeteren en energie en voeding bieden voor gezonde bacteriën in de darm. Met een verhoogde consumptie van volkoren, nam de frequentie van de stoelgang toe in zes weken, terwijl er slechts een lichte, niet-significante toename was bij het consumeren van geraffineerde granen. Van volle granen is aangetoond dat ze de darmtransitietijd verkorten, waardoor de frequentie van de stoelgang wordt verhoogd en colorectale kanker wordt voorkomen en / of behandeld. (8)

 2. 1. Behoudt skeletachtige spieren

 3. Sarcopenie is het verlies van spiermassa en kracht dat optreedt bij het ouder worden. Hoewel de geschatte prevalentie en definities variëren, is het een algemeen erkende aandoening bij oudere volwassenen.

 4. Het handhaven van de skeletspierfunctie gedurende de hele levensduur tot op hoge leeftijd is belangrijk voor zelfstandig wonen en een goede gezondheid. In verschillende onderzoeken is eiwit geïdentificeerd als een belangrijke macronutriënt voor oudere volwassenen. Eiwitinname groter dan de hoeveelheid die nodig is om een ​​negatieve stikstofbalans te voorkomen, kan sarcopenie voorkomen en de gezondheid van de botten verbeteren.

 5. Het consumeren van de juiste hoeveelheid eiwit kan de functie en kwaliteit van leven bij gezonde oudere volwassenen verbeteren, evenals het vermogen van oudere volwassenen om te herstellen van ziekte en trauma verbeteren. (1)

 6. 2. Aids Gewichtsverlies

 7. Eiwit kan een effectieve strategie voor gewichtsverlies zijn, omdat het in het algemeen de verzadiging sterker verhoogt dan koolhydraten en vetten. Een gerandomiseerde studie van 27 mannen met overgewicht liet de mannen 12 weken lang een energiebeperkte voeding consumeren als eiwitrijk of normaal eiwit. De eiwitrijke dieetgroep ondervond gedurende de dag een grotere volheid in vergelijking met de normale hoeveelheid eiwitgroep. (2)

 8. In een zes maanden durende gerandomiseerde studie met 60 personen met overgewicht en obesitas was gewichtsverlies bijna twee keer zo groot bij personen die een eiwitrijk dieet kregen in vergelijking met een matig eiwitdieet. De voordelen van het consumeren van eiwitrijkere producten zijn ook aangetoond in studies op langere termijn. In een 12 maanden durende studie, 50 personen met overgewicht en obesitas, was het gewichtsverlies groter in de eiwitrijke groep. Tijdens de follow-up periode van zes maanden ondervond de eiwitrijke groep een 10 procent grotere vermindering van het intra-abdominale vetweefsel dan de medium-eiwitgroep. (3)

 9. 3. Verlaagt risicofactoren voor hart- en vaatziekten

 10. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. De inname van voedingsvezels wordt algemeen erkend als een onderdeel van een gezond dieet en het op afstand houden van serumcholesterolwaarden. Hogere voedingsvezelinname is omgekeerd geassocieerd met de incidentie van hart- en vaatziekten.

 11. Voedingsvezels hebben een aantal gunstige effecten op de cardiovasculaire gezondheid door serumcholesterolconcentraties te verlagen via een toename van de uitscheiding van galzuren en remming van de vetzuursynthese in de lever. Vezelrijk voedsel zoals eiwitbrood kan ook helpen het lichaamsgewicht onder controle te houden omdat het meer verzadiging en een tragere spijsvertering veroorzaakt. (4)

 12. 4. Verhoogt de cognitieve functie

 13. De hersenen zijn verreweg het meest metabolisch actieve orgaan in het lichaam, dat slechts 2 procent van het lichaamsgewicht vertegenwoordigt, maar goed is voor meer dan 20 procent van het totale energieverbruik van het lichaam. De algemene metabole functies van B-vitamines, naast hun rol in neurochemische synthese, kunnen daarom de cognitieve functie beïnvloeden en verrijkt brood met veel eiwitten is een goede bron van B-vitamines. (5) Wat betreft hersenatrofie is homocysteïne een risicofactor voor cognitieve stoornissen en dementie. Dieet toediening van B-vitamines, zoals in eiwitbrood, kan helpen de plasmaconcentraties van homocysteïne te verlagen.

 14. Een dubbelblinde, gerandomiseerde, gecontroleerde studie wees uit dat homocysteïne-verlagende B-vitamines de snelheid van versnelde hersenatrofie kunnen vertragen bij patiënten met milde cognitieve stoornissen. Onze hersenen atrofiëren langzaam naarmate we ouder worden, maar het krimpen wordt versneld bij deelnemers die lijden aan de ziekte van Alzheimer. In een recent onderzoek hadden deelnemers die gedurende twee jaar B-vitamines kregen een verminderde hersenkrimp. De snelheid van atrofie bij deelnemers met hoge homocysteïne niveaus werd gehalveerd. (6)

 15. 5. Kan helpen bij de behandeling van colorectale kanker

 16. Colorectale kanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker. Gegevens uit ecologische studies, migrantenstudies en seculiere trendstudies suggereren dat milieurisicofactoren van groot belang zijn bij de oorzaak van colorectale kanker. (7) Voedingsgewoonten zijn vermoedelijk belangrijk, maar alleen de inname van alcohol en verwerkt en rood vlees worden als overtuigende risicofactoren voor dikkedarmkanker beschouwd.

Eiwitbroodvoeding

 1. Eiwitbrood is gemaakt van volkorenmeel en bestaat uit lijnzaad, gierst, haver en zonnebloempitten.

 2. Eén snee (19 gram) eiwitrijk brood bevat ongeveer: (9)

 3. Eiwitbrood is een nuttige pre-workout snack of onderdeel van een post-workout maaltijd en heeft meer waarde dan eiwitrepen of shakes. Het kan tot acht dagen vers blijven of drie maanden in de vriezer.

 4. Eiwitbrood bevat geen kunstmatige conserveermiddelen, maïsstroop met veel fructose, kunstmatige smaakstoffen of kleuren. Eiwitbroodmerken kunnen bestaan ​​uit melk, soja en gluten, dus controleer de ingrediënten op mogelijke allergenen.

Waar te vinden en hoe eiwitbrood te maken

 1. Eiwitbrood is verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkten. Je kunt het ook online vinden.

 2. Als u echter uw eigen eiwitbrood wilt maken, zijn er verschillende opties beschikbaar.

 3. Hoe maak je eiwitbrood

 4. Er zijn verschillende receptenboeken en video's online om u te helpen met het maken van eiwitbrood. De bereidingen en ingrediënten variëren, wat een voordeel is omdat deze recepten kunnen worden aangepast om aan uw persoonlijke voedingsdoelen te voldoen.

 5. Een geweldige optie is mijn Keto-broodrecept. Het enige dat je nodig hebt is amandelmeel, eieren, roomsteensteen, boter, bakpoeder en appelazijn.

 6. Je kunt ook geven Je kunt ook mijn pompoenbroodrecept proberen, inclusief amandelmeel, kokosmeel, zeezout, bakpoeder, kaneel, pompoentaartkruid, pompoen, ahornsiroop, kokosolie en eieren.

Geschiedenis van eiwitbrood

 1. In Syracuse, NY, wilden drie broers - met de hulp van hun persoonlijke trainer - een gezonde lijn broodproducten ontwikkelen die niet alleen leuk waren om dagelijks te eten, maar hielpen ook bij het bereiken van hun fitnessdoelen. In 2008, na een jaar van ontwikkeling, was P28-eiwitbrood het eerste originele eiwitrijke brood op de markt. De vraag naar P28-broodproducten is populair geworden naarmate consumenten zich bewust werden van de voordelen van een gezond en eiwitrijk dieet.

 2. Ondertussen is Protein Bread Co. in Australië opgericht om duizenden gezondheidsgerichte en atletische individuen te helpen hun dagelijkse voedingsbehoeften te vervullen met het brood met weinig koolhydraten en eiwitten.

 3. Sommige eiwitbroodmerken bevatten tarwe, dus mensen die gluten-intolerant zijn of het Paleo-dieet volgen, moeten deze merken vermijden. Bovendien kan te veel eiwit leiden tot aandoeningen zoals nierziekte, gewichtstoename, osteoporose, kanker en nierstenen. (10)

 4. Omdat er geen standaardformule is voor eiwitrijk brood, is het belangrijk om de verpakking te scannen op dingen die u misschien ook wilt vermijden.

 5. Het consumeren van eiwitrijk brood alleen helpt niet bij het afvallen, hoewel het wel kan helpen bij het afvallen. Eiwit bevat calorieën, dus als je te veel eet en niet traint, kan het als vet worden opgeslagen.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407