Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eiwithaver als maaltijdvervanger

Verzadigde en transvetten

 1. Maaltijdvervangende diëten beweren dat u overtollige kilo's kwijt bent door uw dagelijkse calorie-inname te verminderen. Hoewel sommige maaltijdvervangende diëten je kunnen helpen afvallen, zijn niet alle op dezelfde manier gemaakt. Als u probeert overtollige kilo's kwijt te raken, is het verminderen van het aantal calorieën dat u verbruikt en het aantal calorieën dat u verbrandt een effectieve manier om uw doelen te bereiken. Een of twee maaltijden per dag vervangen door haver en eiwitten is een manier om je totale calorieverbruik te verminderen, maar je moet alle informatie hebben voordat je het als je afslankplan gebruikt.

Maaltijdvervanging

 1. Met een maaltijdvervangend dieet vervangt u een of twee van uw normale maaltijden door producten die minder calorieën bevatten. In de meeste gevallen zou u het ontbijt, de lunch of beide vervangen en vervolgens een gezond en evenwichtig avondmaal eten. De meeste maaltijdvervangende producten komen in de vorm van shakes, repen, drankjes en koekjes. Het gemiddelde maaltijdvervangende dieetplan beperkt uw inname van calorieën tot tussen 800 en 1.000 per dag. U kunt uw eigen maaltijdvervangingsplan opstellen met behulp van caloriearm en voedzaam voedsel in plaats van uw normale maaltijden, maar overleg altijd met uw arts voordat u aan dit soort dieet begint om er zeker van te zijn dat het veilig voor u is.

Haver

 1. Haver bevat veel vezels en weinig vet en calorieën. Volgens de Harvard School of Public Health is vezel het deel van een koolhydraat dat niet kan worden verteerd. Vezels kunnen uw gezondheid verbeteren door uw risico op diabetes type 2, hartaandoeningen en constipatie te verminderen. Volgens een studie uit 2009 gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition", zou een verhoogde inname van graanvezels kunnen helpen bij het afvallen. Het vervangen van een of twee maaltijden door een kom met vezelrijk havermout kan helpen uw vezelinname te verhogen en mogelijk ook uw calorie-inname te verminderen.

Protein

 1. Eiwit is aanwezig in dierlijk voedsel - zoals vlees, melk en kaas - evenals bepaalde peulvruchten, zoals bonen en noten. Eiwit kan nuttig zijn om u te helpen gewicht te verliezen, omdat het langzamer door uw spijsvertering beweegt, waardoor u zich langer vol kunt voelen. Een studie uit 2009, gepubliceerd in het "New England Journal of Medicine", vond dat het verhogen van de eiwitinname helpt bij het aanvankelijke gewichtsverlies, hoewel gewichtstoename na een jaar veel voorkomt. Als u een of twee maaltijden vervangt door bepaalde eiwithoudende voedingsmiddelen, kunt u uw calorie- en vetinname verminderen. Bonen en linzen bevatten minder vet en calorieën dan rundvlees of varkensvlees. Voeg eiwit toe aan je haver om je potentiële gewichtsverlies te maximaliseren en je normale maaltijden te vervangen. Roer pindakaas of amandelboter door je havermout of bestrooi het met gehakte noten om het eiwitgehalte te verhogen.

Overwegingen

 1. Vraag uw arts of een maaltijdvervangingsplan voor eiwitten en haver veilig voor u is voordat u begint met het vervangen van maaltijden. Veel maaltijdvervangende diëten beperken uw inname van bepaald voedsel door u te beperken tot een specifiek aantal calorieën. Dit kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Een studie uit 2010, gepubliceerd in het "Nutrition Journal", merkt op dat sommige maaltijdvervangende plannen voedingsrijke en effectieve manieren zijn om af te vallen. Wanneer u echter uw eigen maaltijdvervangingsplan maakt, loopt u mogelijk belangrijke voedingsstoffen mis. Als je alleen haver en eiwitten eet voor een of twee maaltijden, eet je waarschijnlijk niet voldoende hoeveelheden fruit, groenten en magere zuivelproducten, waardoor je een tekort aan vitamine C, kalium en calcium hebt.

 2. Vraag uw arts of een maaltijdvervangingsplan voor eiwitten en haver veilig is voordat u begint met het vervangen van maaltijden. Veel maaltijdvervangende diëten beperken uw inname van bepaald voedsel door u te beperken tot een specifiek aantal calorieën. Dit kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen. Een studie uit 2010, gepubliceerd in het "Nutrition Journal", merkt op dat sommige maaltijdvervangende plannen voedingsrijke en effectieve manieren zijn om af te vallen. Wanneer u echter uw eigen maaltijdvervangingsplan maakt, loopt u mogelijk belangrijke voedingsstoffen mis. Als je alleen haver en eiwitten eet voor een of twee maaltijden, eet je waarschijnlijk niet voldoende hoeveelheden fruit, groenten en magere zuivelproducten, waardoor je een tekort aan vitamine C, kalium en calcium hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407