Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eiwitrijke voedingsmiddelen met weinig cholesterol

Lifestyle-strategieën om een ​​gezond gezicht te promoten

 1. Voor degenen die op hun cholesterolinname letten, lijkt het erop dat eiwitrijk voedsel verboden is. Hoewel het waar is dat veel dierlijke eiwitbronnen veel cholesterol bevatten, bevatten veel andere eiwitrijke keuzes weinig tot geen cholesterol. Wanneer u op zoek bent naar eiwitrijke voedingsmiddelen terwijl u uw cholesterolinname beperkt, moet u afzien van vet vlees en gevogelte, eidooiers en volle zuivelproducten. Vul in plaats daarvan uw eiwitbehoeften met plantaardige eiwitbronnen, zoals soja, noten en peulvruchten, en gezonde visopties.

Soja

 1. Soja-eiwitten vervangen niet alleen met cholesterol gevulde voedingsmiddelen in uw dieet, ze kunnen ook helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Volgens de Harvard Medical School, die 25 gram soja-eiwit consumeert, uit voedingsmiddelen zoals tofu, sojamelk of edamame, kan elke dag het LDL-cholesterol verlagen. Neem meer soja op in je dieet door tofu te vervangen door rundvlees of kip in roerbak, gebruik sojamelk op ontbijtgranen of in smoothies en snack op droge geroosterde sojanoten of edamame. Een kopje edamame met dop bevat bijvoorbeeld 17 gram eiwit.

Noten

 1. Amandelen, cashewnoten, walnoten en pinda's zijn allemaal voedzame opties. Een portie amandelen van 1 ons bevat bijvoorbeeld 6 gram eiwit. Elke dag 2 ons noten eten, zoals het eten van soja-eiwit, kan het LDL-cholesterol helpen verlagen, merkt Harvard op. Om te profiteren van de voordelen van cholesterolverlagende noten, snack op een handvol van uw favoriete soort wanneer de honger toeslaat. Vervang bovendien dat broodje ham door een broodje boter met noten of een snack op appels of selderij gegarneerd met notenboter.

Bonen en andere peulvruchten

 1. Bonen en peulvruchten bevatten veel eiwitten, weinig vet en geen cholesterol. Bovendien zijn bonen en peulvruchten een uitstekende bron van oplosbare vezels, die het lichaam helpen cholesterol te verwijderen. Bonen en peulvruchten kunnen in veel gerechten in plaats van vlees worden gebruikt. Vervang zwarte bonen voor rundergehakt in taco's. Een half kopje zwarte bonen bevat bijvoorbeeld 8 gram eiwit en 8 gram vezels. Gebruik witte bonen in plaats van worst of rundvlees in pastagerechten. Bonen kunnen ook worden gebruikt in plaats van ham of gevogelte in soepen en stoofschotels.

Fish

 1. Vis is een ander eiwitrijk, cholesterolarm voedsel dat in een gezond hartdieet kan worden opgenomen. Gezonde keuzes zijn vette visopties, zoals zalm, forel, haring en tonijn. Deze vissoorten bevatten omega-3-vetzuren, die kunnen helpen LDL-cholesterol te verlagen. De Harvard Medical School beveelt aan om twee tot drie keer per week vis te eten. Geniet van uw vis gebakken, geroosterd of gegrild met behulp van vetarme en natriumarme smaakmakers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407