Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Emoe-olie: voordelen voor de huid, intern gebruik en bijwerkingen

Waarvan wordt emoe-olie gemaakt?

 1. Emoe-olie wordt gemaakt van het vet van een emoe. De emoe is een niet-vliegende vogel, afkomstig uit Australië, die lijkt op de struisvogel. Volgens The New York Times produceert een vogel ongeveer 250 ons olie. De meeste boeren brengen alleen emoes groot voor hun vet, maar sommige proberen zoveel mogelijk van de vogel te gebruiken, van het vlees tot de huid, die tot leer is gemaakt. Of uw emu-olie al dan niet uit een ethische bron komt, hangt af van de fabrikant.

 2. Emoe-olie heeft de aandacht getrokken van holisten. Terwijl sommige mensen de voordelen van de olie op hun huid en de algehele gezondheid melden, vinden anderen dat het niet te veel verschilt van andere oliën. Lees verder voor meer informatie over de voordelen en toepassingen van emoeolie.

Wat zit er in emu-olie?

 1. Het grootste voordeel van emu-olie is hoe het in de huid wordt opgenomen. Door zijn kleinere deeltjes heeft emoe-olie een verhoogde verbetering en draagkracht: het dringt dieper in je huid en draagt ​​andere ingrediënten mee.

 2. Deze verbindingen kunnen ontstekingen, een droge huid, een hoog cholesterolgehalte en meer helpen bestrijden.

Waarvoor kunt u emoe-olie gebruiken?

 1. U kunt emoe-olie gebruiken als een topische behandeling of een dragerolie. Door het te mengen met lotions en crèmes kan je huid de ingrediënten beter opnemen. Je kunt ook emoe-olie als een oraal supplement in de vorm van capsules voor ontsteking en cholesterol nemen. Emoe-olie is echter geen remedie en het is belangrijk om te weten dat het onderzoek naar de voordelen ervan nog gaande is.

 2. Als occlusieve vochtinbrengende crème werkt emu-olie fantastisch in het verbeteren van de hydratatie en het voorkomen van waterverlies. In feite kan een lotion met emoe-olie als basis doordringen en uw huid beter helpen dan pure emoe-olie. Studies suggereren ook dat emoe-olie minder bijwerkingen kan hebben voor mensen met dermatitis en eczeem.

 3. Samen met calorierestrictie en lichaamsbeweging kan emu-olie helpen overgewicht te verminderen. Je kunt visoliecapsules ruilen voor emu-oliecapsules, vooral als je gevoelig bent voor zeevruchten. Hoewel er weinig onderzoek is gedaan naar emoe-olie voor gewichtsverlies en cholesterol, is er voldoende bewijs voor de effectiviteit van vetzuren.

 4. Naast zijn hydraterende eigenschappen heeft emoe-olie positieve effecten op de collageenproductie. Collageen is een van de verbindingen die uw huid elastisch, mollig en kreukvrij houdt. De antioxiderende eigenschappen van emoeolie kunnen ook tekenen van veroudering aanpakken die worden veroorzaakt door oxidatieve stress.

 5. Eén plaats waar veroudering begint, is rond de ogen. Zoek naar een oogbehandeling met emoe-olie, cafeïne en vitamine K. Een studie uit 2015 onderzocht de effecten van deze ingrediënten op 11 vrouwen, die de opdracht kregen om een ​​met een laag bedekt kussen op één oog aan te brengen. Na vier weken vertoonde het behandelde oog vervaging van donkere kringen, verbeterde elasticiteit en minder lijnen.

 6. Mondeling genomen is emoe-olie een andere bron van vetzuren die kan bijdragen aan een betere spijsvertering. De ontstekingsremmende eigenschappen van emoe-olie kunnen ook gunstig zijn voor maag- en darmziekten zoals inflammatoire darmaandoeningen.

 7. Celstudies suggereren dat de inname van emoe-olie kan profiteren:

 8. Gebruik crèmes met emoe-olie voor het genezen van snijwonden, brandwonden of kneuzingen. Het linolzuur in emu-olie heeft positieve effecten die zelfs kunnen:

 9. De meeste onderzoeken naar wondgenezing zijn uitgevoerd bij muizen en cavia's, maar de resultaten suggereren dat het toepassen van emoe-olie na de ontstekingsstadia kan helpen bij het genezen.

 10. Nieuwe moeders kunnen na de bevalling een crème op emu-oliebasis gebruiken om de hydratatie rond hun tepel en tepelhof te verbeteren. Dit kan helpen tepelpijn of trauma als gevolg van borstvoeding te verminderen. Eén studie bekeek deze behandeling en ontdekte dat de emoe-olie de pH, temperatuur of elasticiteit van de tepelhof niet beïnvloedde.

 11. Als u deze behandeling probeert, zorg er dan voor dat u een warme doek gebruikt om de resterende olie te verwijderen voordat u borstvoeding geeft. Er is beperkt onderzoek gedaan naar de veiligheid van emoeolie voor kinderen en zuigelingen.

 12. Emoe-olie bevat terpenen, natuurlijke stoffen die insecten afstoten. Onderzoek toont aan dat terpenen effectief kunnen zijn tegen volwassen hoofdluis, kakkerlakken en triatomine-insecten. Terpenen kunnen echter muggen aantrekken, dus misschien wilt u andere afweermiddelen buitenshuis gebruiken.

 13. Breng emoe-olie met een paar druppels pepermuntolie aan op je hoofdhuid en masseer om de haargroei te bevorderen. Vroege studies bij muizen suggereren dat emoe-olie nieuwe haarzakjes kan bevorderen.

 14. Inslikken van emu-oliecapsules kan ook helpen bij de gezondheid van uw haar en nagels. Een dieet rijk aan omega-3 en omega-6-vetzuren kan de haardichtheid verbeteren en broos haar en nagels verminderen, evenals haarverlies. Het kan twee tot zes maanden duren voordat u veranderingen in uw haar en nagels opmerkt.

Waar emu-olie kopen en waar u op moet letten

 1. De kosten van emu-olie variëren momenteel van $ 9 tot $ 20 online, afhankelijk van het merk. Kwaliteit emu olie kan duren ongeveer een tot twee jaar, afhankelijk van hoe u het opslaat. Bewaren in de koelkast kan de houdbaarheid verlengen.

 2. Momenteel is de meeste emoe-landbouw in de Verenigde Staten van boer tot finish, wat betekent dat de boeren zelf ook de verkoop regelen. De American Emu Association heeft een lijst met gecertificeerde leden die ethische landbouw bedrijven. Je kunt ook contact opnemen met de boerderijen om te vragen of ze de hele vogel gebruiken, van vlees tot huid.

 3. Koop altijd emoe-olie van een gerenommeerde bron om ethische landbouw te bevorderen en besmetting te voorkomen. Verontreinigingen kunnen onbedoelde bijwerkingen zoals huidirritatie veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.

 4. Er is geen bekend gevaar dat emu-olie gedurende een lange periode wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om te voorkomen dat emu-olie op giftige stoffen op je huid wordt aangebracht, zoals olie van gifsumak of eik. Omdat emoe-olie een verbeteraar is die de huid binnendringt, kan dit de genezing vertragen.

De onderste regel

 1. Mensen die meer holistische en natuurlijke ingrediënten in hun routine willen opnemen, willen misschien emu-olie bekijken. Emoe-olie is een aantrekkelijk ingrediënt voor plaatselijke toepassing, vooral voor huidaandoeningen zoals eczeem, littekens en droge huid. Er zijn echter beperkte gegevens over of emu-olie voordeliger is dan andere bronnen van vetzuren.

 2. Praat met een arts, voedingsdeskundige of een ander medisch beroep als u zich zorgen maakt over de dosering en het gebruik. Gebruik geen emoe-olie als vervanging voor een medische behandeling die uw arts heeft voorgeschreven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407