Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Essentiële olie van Helichrysum bevordert de huid, darm, hart Meer

Laatste gedachten

 1. Essentiële olie van Helichrysum is afkomstig van een natuurlijke medicinale plant die wordt gebruikt om een ​​heilzame etherische olie te maken die veel verschillende voordelen heeft voor het hele lichaam vanwege de ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen . (1)

 2. Essentiële olie van Helichrysum, meestal afkomstig van de plant Helichrysum italicum, is in verschillende experimentele onderzoeken bewezen sterk te zijn in staat om ontstekingen te verminderen door verschillende mechanismen: remming van ontstekingsenzym, vrije radicalen en corticoïde -achtige effecten. (2)

 3. Sommige bronnen melden dat helichrysumbloemen werden gedroogd en aangeboden aan de Griekse goden. Tegenwoordig blijft het een belangrijke rol spelen in de traditionele geneeskunde van mediterrane landen, hoewel zijn populariteit zich ook snel over de rest van de wereld verspreidt.

Wat is Helichrysum etherische olie?

 1. Helichrysum is lid van de Asteraceae-plantenfamilie en is inheems in het Middellandse-Zeegebied, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, vooral in landen als Italië, Spanje, Turkije, Portugal en Bosnië en Herzegovina. (3)

 2. Om enkele van de traditionele toepassingen van Helichrysum italicum-extract te valideren en de andere mogelijke toepassingen ervan te benadrukken, zijn de afgelopen decennia verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd. De focus van veel onderzoeken was om te identificeren hoe helichrysumolie werkt als een natuurlijk antimicrobieel en ontstekingsremmend middel.

 3. De moderne wetenschap bevestigt nu wat traditionele populaties al eeuwen weten: etherische olie van Helichrysum bevat speciale eigenschappen die het een antioxidant, een antibacterieel, een antischimmel en een ontstekingsremmer maken. Als zodanig kan het op tientallen verschillende manieren worden gebruikt om de gezondheid te bevorderen en ziekten af ​​te weren. Enkele van de meest populaire toepassingen zijn voor de behandeling van wonden, infecties, spijsverteringsproblemen, het ondersteunen van het zenuwstelsel en de gezondheid van het hart en het genezen van aandoeningen van de luchtwegen.

Wat is Helichrysum etherische olie?

 1. Helichrysum-olie komt van de Helichrysum italicum-plant, die wordt beschouwd als een medicinale plant met veel veelbelovende farmacologische activiteiten omdat deze werkt als een natuurlijk antibioticum, antischimmel en antimicrobieel. De helichrysum italicum plant wordt ook vaak aangeduid met andere namen, zoals curry plant, immortelle of Italiaanse strobloem.

 2. In traditionele mediterrane geneeskundepraktijken die al eeuwen helichrysumolie gebruiken, zijn de bloemen en bladeren de meest bruikbare delen van de plant. Ze zijn op verschillende manieren bereid om aandoeningen te behandelen, waaronder: (4)

 3. Sommige websites bevelen ook helichrysum-olie aan voor tinnitus, maar dit gebruik wordt momenteel niet ondersteund door wetenschappelijke studies en lijkt ook geen traditioneel gebruik te zijn. Hoewel de meeste van de traditioneel geclaimde toepassingen nog niet wetenschappelijk bewezen zijn, blijft het onderzoek zich ontwikkelen en blijkt het veelbelovend te zijn dat deze olie nuttig zal zijn voor het genezen van veel verschillende aandoeningen zonder de noodzaak van medicijnen die ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.

 4. In de afgelopen jaren hebben onderzoekers actief de verschillende farmacologische activiteiten van Helichrysum italicum-extract bestudeerd om meer te weten te komen over de wetenschap achter het traditionele gebruik, toxiciteit, interacties tussen geneesmiddelen en veiligheid. Naarmate meer informatie wordt ontdekt, voorspellen farmacologische experts dat helichyrsum een ​​belangrijk hulpmiddel zal worden bij de behandeling van verschillende ziekten.

 5. Hoe doet helicrysum precies zoveel voor het menselijk lichaam? Volgens studies die tot nu toe zijn gedaan, geloven wetenschappers dat een deel van de reden de sterke antioxiderende eigenschappen is - vooral in de vorm van acetofenonen en floroglucinolen - aanwezig in helichrysumolie.

 6. Vooral helichrysumplanten van de Asteraceae-familie zijn productieve producenten van een groot aantal verschillende metabolieten, waaronder pyronen, triterpenoïden en sesquiterpenen, naast de flavonoïden, acetofenonen en phloroglucinol.

 7. De beschermende eigenschappen van Helichyrsum worden gedeeltelijk uitgedrukt als een corticoïde-achtige steroïde, die ontstekingen helpt verminderen door de werking in verschillende routes van arachidonzuurmetabolisme te remmen. Onderzoekers van het Departement van Farmacie aan de Universiteit van Napels in Italië ontdekten ook dat als gevolg van ethanolische verbindingen die aanwezig zijn in het extract van helichrysumbloemen, het krampstillend effect veroorzaakt in een ontstoken spijsverteringsstelsel, waardoor de darm wordt verminderd door zwelling, krampen en spijsverteringspijn . (5)

9 Voordelen en toepassingen van etherische olie van Helichrysum

 1. Omdat een groot deel van het immuunsysteem zich daadwerkelijk in de darm bevindt, helpen de genezende en ontstekingsremmende eigenschappen van helichrysum de immuniteit effectief. In klinische onderzoeken vertoonden de flavonoïden en floroglucinolen van helichrysumolie remming van schadelijke bacteriën, schimmels en virussen, zelfs krachtig genoeg om het herpes simplex-virus type 1 (HSV-1) en coxsackie B-virus type 1 te bestrijden. De helichrysum flavonoïde die het meest wordt van de wetenschappelijke eer voor het bestrijden van deze virussen en andere schadelijke indringers wordt galangin genoemd. (12, 13)

 2. Breng drie tot vier druppels met een wattenbolletje op het getroffen gebied om pijn en zwelling van aambeien te verminderen. Herhaal om de paar uur indien nodig om pijn, ontsteking en zwelling te verlichten. Je kunt drie druppels helichrysumolie samen met drie druppels lavendelolie toevoegen aan een warm bad en erin weken om de symptomen van aambeien te verlichten. (14)

 3. Helichrysum-olie kan het risico op nierstenen verminderen door de nieren en de lever te ondersteunen en te ontgiften. Een in 2016 gepubliceerd vooronderzoek heeft aangetoond dat helichrysumextracten nuttig kunnen zijn bij de behandeling van nierstenen en kunnen worden gebruikt als een alternatieve therapie voor kaliumcitraat. De bloemen bleken ook nuttig te zijn voor urinewegstenen of urolithiasis. (15)

 4. Een ander onderzoek uit Turkije, dat een jaar eerder in 2015 werd gepubliceerd, concludeert: "Helichrysum-extracten kunnen de vorming en groei van nierstenen in door os veroorzaakte urolithiasis verminderen en kunnen gunstig zijn voor patiënten met terugkerende stenen. Bovendien is dit de eerste studie naar het preventieve effect van onsterfelijke bloemen. " (16)

 5. Uit een beoordeling van het Health Sciences Research Center van de Universiteit van Beira in Portugal bleek dat de flavonoïden en terpeenverbindingen van helichrysum effectief waren tegen gevaarlijke bacteriën zoals Staphylococcus aureus die een aantal gezondheidsrisico's kunnen veroorzaken bij lichte huiduitslag tot ernstige, levensbedreigende hartcomplicaties. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen gebruiken mensen ook graag essentiële olie van helichrysum voor littekens om ontstekingen te ontmoedigen en optimale genezing aan te moedigen. De olie heeft ook anti-allergene eigenschappen, waardoor het een geweldige natuurlijke remedie voor netelroos is. (6)

 6. Om helichrysum etherische olie te gebruiken voor het verzachten en genezen van de huid, combineer met een dragerolie zoals kokosnoot of jojoba-olie en wrijf het mengsel op het gebied van zorg voor netelroos, roodheid, littekens, vlekken , uitslag en irritatie bij het scheren. Als je huiduitslag of gifsumak hebt, kan het aanbrengen van helichrysum gemengd met lavendelolie jeuk helpen afkoelen en kalmeren.

 7. Een andere specifieke manier om helichrysumolie op uw huid te gebruiken, is als een natuurlijke remedie tegen acne. Volgens medische studies heeft helichrysum sterke antioxiderende en antibacteriële eigenschappen die het een geweldige natuurlijke acnebehandeling maken. Het werkt ook zonder de huid uit te drogen of roodheid en andere ongewenste bijwerkingen te veroorzaken (zoals bij agressieve chemische acnebehandelingen of medicijnen). (7)

 8. Volgens in vitro-onderzoeken lijken de speciale verbindingen in helichrysumolie - acetofenonen, floroglucinolen en terpenoïden genoemd - antischimmelwerking tegen schadelijke groei van Candida albicans aan te tonen. (8) Candida is een veel voorkomende vorm van schimmelinfectie veroorzaakt door Candida albicans. De infectie kan optreden in de mond, het darmkanaal of de vagina en kan ook de huid en andere slijmvliezen aantasten. Als je candida-symptomen hebt, wil je ze zeker niet negeren.

 9. De hypotensieve werking van helichrysum verbetert de conditie van bloedvaten door de ontsteking te verlagen, de gladde spierfunctie te verhogen en de hoge bloeddruk te verlagen, volgens een studie uit 2008 van de School of Medical Sciences aan de universiteit van Durban. Tijdens het in vivo / in vitro dieronderzoek ondersteunen de waargenomen cardiovasculaire effecten van het gebruik van helichrysumolie de basis voor het mogelijke gebruik ervan bij de behandeling van hoge bloeddruk en de bescherming van de gezondheid van het hart - net zoals het traditioneel al vele jaren wordt gebruikt in Europese folkloristische geneeskunde. (9)

 10. Helichrysum helpt de secretie van maagsappen te stimuleren die nodig zijn om voedsel af te breken en indigestie te voorkomen. Al duizenden jaren in de Turkse volksgeneeskunde wordt de olie gebruikt als een diureticum, wat helpt om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen door overtollig water uit het lichaam te trekken en voor het verlichten van buikpijn.

 11. De bloemen van Helichrysum italicum zijn ook een traditionele remedie voor de behandeling van verschillende darmklachten en worden gebruikt als kruidenthee voor het genezen van spijsvertering, maaggerelateerde, beschadigde darm- en darmziekten.

 12. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt het gebruik van Helichrysum italicum als een natuurlijke remedie voor spijsverterings-, maag- en darmziekten. Dieronderzoek gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology toont de antispasmodische eigenschappen van helichrysum en daarmee het vermogen om darmklachten te helpen. (10)

 13. Een kruidenthee gemaakt van gedroogde helichrysumbloemen is een geweldige manier om deze spijsverterings- en darmstimulerende voordelen te benutten. Je kunt helichrysumolie ook inwendig nemen, zolang het maar voor 100 procent zuiver en van therapeutische kwaliteit is.

 14. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMC Complementary and Alternative Medicine toont het antikankervermogen van helichrysum aan. Deze in vitro studie onthult de anti-tumorwerking van extracten van de plant Helichrysum zivojinii. Het antikankervermogen van de helichrysum-extracten op oproeplijnen voor kanker was selectief en dosisafhankelijk, maar het onderzoek is een van de vele onderzoeken die het potentieel van helichrysum benadrukken voor gebruik in de natuurlijke strijd tegen kanker. (11)

 15. Ik raad aan om twee druppels citrusolie zoals citroen, limoen, sinaasappel of grapefruit twee keer per dag in uw water te doen en de helichrysumolie twee keer per dag topisch over de onderbuik te wrijven.

Recepten voor etherische olie van Helichrysum

 1. Helichrysum olie wordt beschreven als een zoete en fruitige geur, met honing of nectar boventonen. Veel mensen ervaren de geur als opwarmend, opwekkend en geruststellend - en omdat het aroma een aarding heeft, helpt het zelfs bij het vrijgeven van emotionele blokkades.

 2. Helichrysum staat niet bekend als de mooiste bloem (het is een geelachtige strobloem die zijn vorm behoudt als hij wordt gedroogd), maar zijn talloze gebruik en subtiele, "zomerse geur" ​​maken het een populair etherische olie om recht op de huid aan te brengen, in te ademen of te verspreiden.

 3. Vergeet niet dat het altijd het beste is om een ​​product van hoge kwaliteit te kopen en te controleren of het actieve ingrediënt zuiver en bij voorkeur organisch is. Gebruik ook alleen etherische oliën van therapeutische kwaliteit. Je kunt weten dat de bron die je koopt van hoge kwaliteit is door te controleren of de soort Helichrysum italicum moet worden gelabeld.

 4. Deze olie is soms buitengewoon moeilijk te vinden in therapeutische kwaliteit omdat de plant erg gevoelig is voor klimaat en bodemsamenstelling, dus altijd op zoek naar een vertrouwd merk dat 100 procent puur, organisch en therapeutisch is leerjaar.

 5. Hier is hoe helichrysum olie te gebruiken:

 6. Helichrysum-olie kan op tientallen verschillende manieren worden gebruikt, maar hier zijn drie eenvoudige recepten om mee te beginnen:

 7. Totale tijd: 20-30 minuten

 8. Totale tijd: 2 minuten

 9. Als het gaat om de veiligheid en bijwerkingen, vertoont Helichrysum italicum geen significante niveaus van allergische reacties of bijwerkingen (in de vorm van cytotoxiciteit of genotoxiciteit).

 10. Er wordt aangenomen dat het goed wordt verdragen, en milde bijwerkingen zijn alleen opgetreden in zeldzame gevallen, waarbij bepaalde mensen een allergische reactie op de extracten ondervonden. Probeer altijd eerst een kleine hoeveelheid etherische olie op een stukje huid te testen voordat u deze ergens anders aanbrengt.

 11. Raadpleeg uw arts voordat u etherische olie gebruikt, vooral intern, als u zwanger bent, borstvoeding geeft of aanhoudende gezondheidsrisico's heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407