Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Essentiële oliën voor hoge bloeddruk: natuurlijke remedies

Essentiële oliën en bloeddruk

 1. Hoge bloeddruk of hypertensie komt veel voor bij Amerikaanse volwassenen. Onbehandeld, kan dit leiden tot een hartaanval en beroerte.

 2. Sommigen geloven dat het nemen van etherische oliën de bloeddruk constant kan verlagen. Een klinische studie uit 2012 naar het effect van aromatherapie op hypertensie ondersteunt dit idee. De studie gebruikte een mix van essentiële oliën van lavendel, ylang ylang, marjolein en neroli.

 3. Essentiële oliën kunnen effectief worden gebruikt, alleen of in combinatie met andere oliën. Er is echter beperkt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van etherische oliën voor hoge bloeddruk. Als u hoge bloeddruk heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u etherische oliën als natuurlijke behandeling gebruikt.

 1. Hier zijn 18 van de essentiële oliën die worden aanbevolen door degenen die pleiten voor het gebruik ervan voor de behandeling van hoge bloeddruk.

 2. Essentiële olie van bergamot kan de hartslag en bloeddruk verlagen.

 3. Essentiële olie van cederhout kan ontspanning bevorderen en de hartslag tijdelijk verlagen.

 4. Essentiële olie van Citronella helpt stress te verlichten. Dit kan op zijn beurt de bloeddruk verlagen.

 5. Essentiële olie van scharlei kan de angsten verlagen en dus de bloeddruk verlagen.

 6. Etherische olie van wierook kan het stressniveau verlagen en het hart reguleren.

 7. Essentiële olie van jasmijn kan een gespannen zenuwstelsel verlichten.

 8. Essentiële olie van Helichrysum wordt verondersteld hypotensieve eigenschappen te hebben die werken als een natuurlijk ontspannend middel om de bloeddruk te verlagen.

 9. Essentiële olie van lavendel heeft kalmerende eigenschappen die angst en hartslag kunnen verminderen.

 10. Essentiële olie van citroen wordt verondersteld stress en depressie te verlichten en als zodanig op natuurlijke wijze de bloeddruk te verlagen.

 11. Essentiële olie van citroenmelisse kan de bloeddruk verlagen en tegelijkertijd beschermen tegen hartkloppingen, tachycardie en hartaanvallen.

 12. Van etherische olie van kalk wordt gezegd dat het stressverlagende eigenschappen heeft.

 13. Essentiële olie van Neroli kan antihypertensie-eigenschappen hebben.

 14. Het kalmerende effect en de ontstekingsremmende eigenschappen van essentiële rozenolie helpen het hele lichaam te ontspannen om de bloedcirculatie te verhogen en de hoge bloeddruk te verlagen.

 15. Salie essentiële olie kan gewichtsverlies bevorderen door het metabolisme van het lichaam te verhogen. Er is aangetoond dat gewichtsverlies een positieve invloed heeft op het verlagen van de bloeddruk.

 16. Essentiële olie van zoete marjolein kan de bloedvaten verwijden om de hoge bloeddruk te verlagen.

 17. Essentiële olie van Valeriaan kan krachtige kalmerende effecten hebben op het zenuwstelsel, wat kan:

 18. Essentiële olie van duizendblad wordt beschouwd als een van de beste oliën voor het verbeteren van de bloedcirculatie.

 19. Essentiële olie in ylang ylang kan de cortisolspiegel, bekend als het "stresshormoon", verlagen en dus de bloeddruk verlagen.

Bloeddruk

 1. Essentiële oliën kunnen alleen worden gebruikt of samen worden gemengd. Degenen die hun gebruik bepleiten, suggereren een mix om de kracht van verschillende planten te maximaliseren. Hier zijn een paar voorbeelden van mengsels waarvan wordt aangenomen dat ze een hoge bloeddruk beogen.

 2. Lotionrecept

 3. Diffusorrecept

 4. Recept voor massageolie

Zijn etherische oliën veilig?

 1. Volgens het National Cancer Institute hebben veiligheidstests voor etherische oliën weinig risico's of bijwerkingen laten zien wanneer deze oliën worden gebruikt zoals voorgeschreven. De meerderheid heeft het label GRAS (algemeen erkend als veilig) door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

 2. Essentiële oliën mogen niet worden ingenomen, alleen verdund worden gebruikt in een dragerolie voor toepassing op de huid (massage) of inhalatie (aromatherapie).

 3. Als u een behandeling of therapie overweegt, inclusief het gebruik van etherische oliën, is het altijd een goed idee om vooraf uw arts te raadplegen.

De afhaalmaaltijden

 1. Hoewel er enkele veelbelovende aanwijzingen zijn dat etherische oliën voordelen voor de gezondheid kunnen hebben, is er onvoldoende definitief klinisch bewijs dat etherische oliën een remedie bieden tegen hoge bloeddruk. Raadpleeg uw arts om te zien of behandelingen met etherische oliën - zoals aromatherapie of massage - een goede aanvulling zijn op uw huidige behandeling voor hoge bloeddruk of andere aandoeningen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407