Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eten in Vs. Uit eten

Protein

 1. Wanneer u probeert te beslissen of u uit eten wilt gaan of wilt blijven koken, moet u rekening houden met de potentiële gezondheidsvoordelen en nadelen van elk. Uit eten gaan, hoewel meestal minder voedzaam dan eten, hoeft niet echt ongezond te zijn. Je kunt ook verveling in de voeding voorkomen en de gezondheidsvoordelen van eten vergroten.

Eten binnen

 1. Een groot voordeel bij het bereiden van uw maaltijden thuis is de mogelijkheid om ingrediënten te regelen. Als u precies weet welk ingrediënt en hoeveel u in uw voedsel stopt, kunt u gezonde keuzes maken. Thuis koken kan vaak ook leiden tot een betere portiecontrole, waarin u de hoeveelheid eten kunt regelen die voor het diner wordt geserveerd.

 2. Het grootste nadeel van thuis koken is de mogelijkheid om in een voedselbron te komen. Het herhaaldelijk eten van hetzelfde gezonde voedsel is niet noodzakelijk gezonder dan het eten van niet-voedzaam voedsel. Volgens de Mayo Clinic is het eten van een gevarieerd dieet de beste manier om je lichaam te voorzien van essentiële vitamines en voedingsstoffen.

Uit eten

 1. Hoewel uit eten gaan een leuke ervaring kan zijn en je kennis kan laten maken met voedsel dat je anders misschien niet eet, kan het een aantal negatieve voedingswaarde nadelen hebben. Veel restaurantmaaltijden zijn overdreven geportioneerd, en sommige kunnen tot een hele dag calorieën bevatten. Uit eten gaan beperkt ook je vermogen om de ingrediënten in je eten te kennen. Restaurantmaaltijden bevatten meestal ook meer calorieën dan huisgemaakte maaltijden en bevatten vaak veel meer natrium vanwege additieven en grote hoeveelheden zout in recepten.

Wat te vermijden

 1. Uit eten hoeft niet ongezond te zijn. U kunt verschillende stappen ondernemen om dineren in een restaurant voedzamer te maken. Vermijd het eten van een vol bord in één keer vanwege de grote portiegrootte van restaurantmaaltijden. Vermijd maaltijden met veel vet, zoals pasta's op basis van room en suikerachtig en gefrituurd voedsel. Deze maaltijden zijn meestal calorierijk en bieden weinig voeding. Zoek in plaats daarvan naar maaltijden die voedingsstoffen bevatten uit groenten, fruit en volle granen en zijn gemaakt met lichtere sauzen zoals balsamico vinaigrette of marinara saus.

 2. Probeer wanneer u thuis dineert, ongezonde, voorverpakte maaltijden te vermijden, omdat ze meestal minder voedzaam zijn en meer natrium en calorieën bevatten dan zelfgemaakte maaltijden. Of u nu thuis of in een restaurant van een salade geniet, let op het potentiële vetgehalte van saladedressings. Een salade met een paar eetlepels vetrijke dressing kan maar liefst 400 of 500 calorieën bevatten.

Tips

 1. Vermijd bij het eten minder calorieën door de helft van de verpakte maaltijd te bestellen voordat u hem opdient. Deze strategie kan helpen voorkomen dat u te veel eet en biedt u ook een gemakkelijke lunch of diner voor de volgende dag. Als u eten met een dressing bestelt, vraag dan om de dressing aan de zijkant, zodat u kunt bepalen hoeveel er op uw eten gaat.

 2. U kunt ook gezonder eten. Koop verschillende soorten voedsel en probeer elke week een nieuw ingrediënt in uw kookproces op te nemen om verveling te voorkomen en uw blootstelling aan voedingsstoffen te verhogen. Ontdek nieuwe recepten, ingrediënten en regionale gerechten om u te helpen een grotere verscheidenheid aan voedingsmiddelen te consumeren. Zorg er bij het bereiden van maaltijden voor dat ze verse producten, volkoren koolhydraten en eiwitten bevatten en weinig verzadigde vetten en natrium bevatten. De website Fruits and Veggies More Matters stelt voor om bij elke maaltijd maar liefst de helft van je bord met producten te vullen.

 3. Vermijd bij het eten minder calorieën door de helft van de verpakte maaltijd te bestellen voordat u hem opdient. Deze strategie kan helpen voorkomen dat u te veel eet en biedt u ook een gemakkelijke lunch of diner voor de volgende dag. Als u eten met een dressing bestelt, vraag dan om de dressing aan de zijkant, zodat u kunt bepalen hoeveel er op uw eten gaat.

 4. U kunt ook gezonder eten. Koop verschillende soorten voedsel en probeer elke week een nieuw ingrediënt in uw kookproces op te nemen om verveling te voorkomen en uw blootstelling aan voedingsstoffen te verhogen. Ontdek nieuwe recepten, ingrediënten en regionale gerechten om u te helpen een grotere verscheidenheid aan voedingsmiddelen te consumeren. Zorg er bij het bereiden van maaltijden voor dat ze verse producten, volkoren koolhydraten en eiwitten bevatten en weinig verzadigde vetten en natrium bevatten. De website Fruits and Veggies More Matters stelt voor om bij elke maaltijd maar liefst de helft van je bord met producten te vullen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407