Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eten vóór de spijsvertering

Stap 6

 1. Als u eet vlak voordat u naar bed gaat, wordt uw voedsel nog steeds verteerd, maar kunt u ongemakkelijke symptomen ervaren. Wanneer je gaat liggen na het eten, drukken het voedsel en de spijsverteringssappen in je maag tegen de onderkant van je slokdarm, wat brandend maagzuur, zure oprispingen en spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Het kiezen van voedsel dat snel en gemakkelijk te eten is voordat je naar bed gaat, kan deze problemen helpen voorkomen. [! 78915 => 1130 = 2!

 1. Te vroeg naar bed gaan liggen na het eten kan brandend maagzuur en zure oprispingen veroorzaken. Indigestie gebeurt meestal door te veel eten, te snel eten of vetrijk voedsel eten. Je moet je lichaam drie of vier uur geven om je eten te verteren voordat je naar bed gaat. Eet kleinere maaltijden en houd u aan voedingsmiddelen die sneller verteren. Probeer ook met meer kussens te slapen om je rechtop te zetten, zodat je bovenlichaam op een helling staat. Op deze manier zullen je spijsverteringssappen naar beneden stromen in plaats van in de slokdarm. Als je zure reflux krijgt, vermijd dan zure voedingsmiddelen voor je naar bed gaat, inclusief citrusvruchten, tomaten en gekruide gerechten.

'S Nachts eten voor een gemakkelijke spijsvertering

 1. Om zuurbranden, zure oprispingen en spijsverteringsproblemen 's nachts te voorkomen en mogelijk opgeblazen gevoel in de ochtend te voorkomen, eet voedsel dat sneller en gemakkelijker te verteren is. Vettig voedsel zit uren nadat je het hebt gegeten in de maag. Deze omvatten gefrituurd voedsel en vetrijke desserts zoals ijs. Voedingsmiddelen rijk aan eiwitten, zoals rood vlees, verteren ook langzaam. Het andere type voedsel dat lang duurt om te verteren zijn voedingsmiddelen met veel vezels, zoals groenten en volle granen.

Eten om slaperigheid te bevorderen

 1. Als u problemen heeft om in slaap te vallen wanneer u eet voor het slapen gaan, vermijd dan cafeïne en houd u aan voedingsmiddelen die het serotonineniveau verhogen. Cafeïne houdt je wakker door je zenuwstelsel te stimuleren. Chocolade bevat kleine hoeveelheden cafeïne en koffie, thee en frisdrank bevatten grotere hoeveelheden. Serotonine is een hormoon dat slaperigheid bevordert. Wanneer u voedingsmiddelen die rijk zijn aan het aminozuur tryptofaan combineert met koolhydraten, krijgt u een natuurlijk kalmerend effect omdat het lichaam de serotonineproductie verhoogt. Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan zijn spinazie, heilbot, eiwitten, varkensvlees en kalkoen.

Maaltijden en snacks voor het slapengaan

 1. Sommige voedingsmiddelen die de serotonineproductie verhogen om de slaperigheid 's nachts te bevorderen, zijn zuivelproducten, muesli en popcorn. Kies voedingsmiddelen met weinig vezels, zoals vlees, zuivelproducten, geraffineerde granen en fruit, vooral als je een zwaardere maaltijd voor het slapengaan hebt. Omdat vet ook langer duurt om te verteren, kies dan voor mager vlees, vermijd rood vlees en kies voor vetvrije of vetarme zuivelproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407